Sign in to follow this  
Followers 0
Guest ivanov

Acer 5738G

5 posts in this topic

Значи въпроса ми е понеже забелязах, че процесора (Т6400) работи на 800 Мhz, а RAM паметта 4 GB DDR3 na 1066 това не обесмисля ли DD3 понеже процесора неможе да работи с пълния му капацитет?

И 2-рия ми въпрос е относно гаранцията за физически лица 2 години международна ли е ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Какво означава, че я компенсира, интересно ми е и аз съм се насочил към този модел. Ще съм благодарен ако дадеш малко пвоече пояснение, благодаря! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

FSB (Front Side Bus) е честотата, която се подава а процесора. Тя се умножава вътрешно и процесорът реално работи на 2 Ghz, а не на 800 Mhz, така че процесорът е по-бърз от паметта и трябва да я изчаква. Колкото по-бърза е паметта, толкова по-малко чака процесора и компютърът става по-бърз.

Процесорът използва предимно кеша, което скрива донякъде бързодействието на паметта, но при jump в програмата, кешът се изтрива и се зарежда нов сегмент от програмата и тогава има значение бързодействието на паметта. Разликата в скоростта обаче не е двойна, а само с 3 до 5 процента, при използването на 800-мегахерцова и 1066-мегахерцова RAM.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Е да де, но ако няма подобрение при 1066 а само "фиктивно" се губят 5% от това, че процесора е на 800 пак става безсмислено слагането на такава рам и понеже първият отговор беше, че това едва ли не е умишлено и няма такава фиктивна загуба ми е интересно защо няма ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0