Sign in to follow this  
Followers 0
gogo_t91

hp 615 не буутдва, чрен екран от самото начало

3 posts in this topic

Здравейте, сега се регистрирах.

Ъм ами един мой приятел ми даде да му преисталирам уиндоуса, понеже много му бавел компа. Аз му качих Убунту, щото според мен е по-добро, а и той барзо барка в здравето на Уиндоусите. Еми качих му Убунту 11.10, всичко беше ОК, качих си му програмите, настроих му всичко... скоростта беше перфектна. Абе всичко беше точно. Компа работи у нас точно 2 часа и го изгасих и му го занесох. Преди това направих няколко рестарта и си врвеше без ядове. Имаше някакв проблем с батерията, пишеше, че сдава багажа /в началото, когато се пуска Биос/ и поради тази причина неговия лаптоп стои постоянно включен в тока.

5 минути след като му го занесох ми се обади и каза, че не му бачка. Аз реших, че нещо не прави кат хората, но се оказа, че наистина не бачка... трва, перките вртят, святкат лампичките, но нищо не се вижда на дисплея. Няма БИОС, няма нищо... А при мене нямаше никви проблеми.

Предполагам, че му е изгрмяла дьнната платка. Дьржах го вьрху две книги, за да има място между него и бюрото и да не загрява, но сиг е прегрял и е изгрмял... Та мисьлта ми е взможно ли е да сьм му го повредил с инсталирането на Убунту-то, при положение, че докато беше в мен си бачкаше близо 2 часа с убунту без ядове?! Вьзможно ли е да е изгоряло нещо заради лошата батерия? Колко ще струва подмяната на дьното ?

лаптопьт е HP 615 и е на 3 години вече.

/имам опит с Линкс дистрибуциите, инсталирал см доста до сега и никога не сьм имал проблеми/

едит- нещо буквата "ь" не мога и да я напиша- не ми излиза, причинява смяна на дебелината на текста, когато натисна клавиша, сори за неразбориите около нейното изписване

Edited by gogo_t91

Share this post


Link to post
Share on other sites

Проблемът е във видео чипа и потърсете качестен сервиз за съдействие. Относно вината ти към лаптопа е нулева, при положение че лаптопа до последно е работил в теб. по скоро проблема е станал в собственика му поради прегряване или непочистване до сега от прах от собственика.

Share this post


Link to post
Share on other sites

А можете ли да ме насочите към добър сервиз? И другото, ако наистина е изгорял чипа на видеото - може ли да се замени само той и каква би била цената? Зачудих се и каква е вероятността да е изгорял процесорът, на мен не ми се е случвало и не съм запознат със симптомите, проверих в нета, но общо взето не открих еднозначен отговор?!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0