Sign in to follow this  
Followers 0
Replace

Питане относно function keys за PRESARIO CQ56

1 post in this topic

Здравейте, тея дни си взех такова лаптопче. Като изключим допълнителните копчета у лево (калкулаторите разни) е доста добре, държи се добре и ми върши много полезна работа. Проблема (ако мога така да се изразя, макар че по-скоро е неудобство) как обикновенните F1..F12 си работят като Function Keys, а когато задържа Fn и натисна някой от горе изброените клавиши, си работят по default.

Мога ли (и ако мога как) да обърна тая зависимост.

Тоест, F2 да си ми е Rename, F5 да си е Refresh, а след задържане на Fn клавиша, да си работят по другите си предназначения?

Благодаря предварително :)

Модела по-точно е ХP COMPAQ PRESARIO CQ56 - 203EQ

П.П. А, и още нещо (дано не ме сметнете за прекалено нахален :)), вляво (както казах по-горе) имам допълнителни копчилаци, като най-грозния и абсолютно излишен е калкулатора. Доста често ми се случва да го сбъркам с CTRL, та дали има начин да им изключа функционалността, т.к. да си седят за украса, но да не могат да се използват? :/

П.П. Аз докато се ровичках, взех че го намерих от къде се изключва тази функционалност (допълнителнтие клавиши да работят без Fn, а обикновенните действия да се пускат с него). Влизате в BIOS-а, и от System configuration DISABLE-вате Аction Key Mode :)

Edited by Replace

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0