Sign in to follow this  
Followers 0
hypercho

Д�а задам няколко въпросчета, че

3 posts in this topic

Имам един HP DV-7, но наскоро след като говклювах зарядното, то не започваше да зарежда. Лаптопа никога не е бил преди това на батерия м/у другото, винаги ан ток. Занесох го на ремонт, смениха му зарядното, както и буксата на самия лаптоп (аз само виждам, че сега свети оранжево, а не бяло както преди). Като цяло ми одраха кожата, защото казаха, че оправянето е било трудно, сега ми го върнаха и се оказа, че си работи на зарядно, ама батерията седи на 0% и не се зарежда, а от време на време гасне сам и не иска да пали. От сервиза ми казаха, че пак трябва да го занеса и ми съобщиха нова космическа сума...та се питам дали вече нещо не ме мамят, не ми се струва логично за един такъв ремонт да ми взимат 300лв., независимо от обясненията им че лаптоп буксата била специална, на няколко места се свързвала с дъното и че зарядното било нещо специално, било се активирало само когато е нужно от лаптопа...

Моля ако някои разбира, да ми обесни..защо е толкова сложен ремонта(подмяната) на една букса и зарядно ? И нормално ли е батерията да седи на 0% и да не се зарежда след такъв ремонт ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здрасти.На въпроса ти за зарядното "Принципно не е трудно да се направи такава операция.Сложно е защото ако не се направи добре поставянето се губи ток.Секи сервиз си казва колко му струва труда.Ако не ти харесва даи го някаде другаде".За батерията ще ти кажа,не е нормално това да стои на 0%.И в следствие на това което е написано имам едно върпосче ... Батерията на друг лаптоп пробвана ли е ?

Edited by Stoqnov

Share this post


Link to post
Share on other sites

Привет,

при DV7 буксата за зарядното е отделно от дънната платка. Пита ли сервиза дали кабелите се запояват на дъното или е с букса като тази: http://cgi.ebay.com/DC-POWER-JACK-CABEL-BOARD-HP-PAVILION-DV7-DV7-1000-/280609369462?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item41559f2d76 - това е DC Jack за DV7, но не знам дали е за твоя (при различните модификации е различно). Ако се запоява на дъното, са 4 кабелчета, и операцията не е трудоемка, защото кабелчетата са дебели и около тях има оставено място за спойките. Не се налага специална апаратура и пр. Тези 300 лева казаха ли за какво точно ги искат?

Относно батерията - лаптопа от колко време не е работил на батерия? Защото е възможно да е издъхнала. Както е казал колегата по-горе, пробвай я на друг лаптоп и я остави при изгасен лаптоп поне 4 5 часа, за да се събуди и да се зареди.

Драсни после кой е сервиза, че така стават само голи обвинения и кофти впечатления.,,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0