Posted December 1, 2010 · Report post Искам да попитам,имам следния проблем,притежавам лаптоп Сони Вайо които си вървеше чудесно година и половина, но от извесно време от нищото почнаха да ми се появават вертикални черти на монитора, първоначално се показа една черта жълта на цвят, след няколко месеца започнаха да се появяват и дръги черти които изчезваха за определено време и после си оставаха за постоянно вече чертите станаха осем на бройи и започнаха да ме дразнят много.Някой може ли да ми каже какъв е проблема и как най-добре да постъпя за да мога да си го оправя. Благодаря предварително Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 1, 2010 · Report post Не искам да те плаша, но ми намирисва на нова матрица. Вертикалните черти са признак на лоши контакти между контактните повърхности на самата LCD матрица и лентовия кабел, свързващ я с управляващата електроника, разположена отзад на дисплея. Ако греша, моля някой от по-опитните да ме поправи (или да обясни по-разбрано). Един GSM майстор ми разказваше, че можело с нагряване и притискане (разбирай, например с поялник през някакво парче плат) върху лентовия кабел да се взъстановят връзките, но не съм пробвал този номер. Quote Share this post Link to post Share on other sites