Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Антон Ангелов

Проблем с лаптопами

2 posts in this topic

Искам да попитам,имам следния проблем,притежавам лаптоп Сони Вайо които си вървеше чудесно година и половина, но от извесно време от нищото почнаха да ми се появават вертикални черти на монитора, първоначално се показа една черта жълта на цвят, след няколко месеца започнаха да се появяват и дръги черти които изчезваха за определено време и после си оставаха за постоянно вече чертите станаха осем на бройи и започнаха да ме дразнят много.Някой може ли да ми каже какъв е проблема и как най-добре да постъпя за да мога да си го оправя. Благодаря предварително

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не искам да те плаша, но ми намирисва на нова матрица. Вертикалните черти са признак на лоши контакти между контактните повърхности на самата LCD матрица и лентовия кабел, свързващ я с управляващата електроника, разположена отзад на дисплея. Ако греша, моля някой от по-опитните да ме поправи (или да обясни по-разбрано).

Един GSM майстор ми разказваше, че можело с нагряване и притискане (разбирай, например с поялник през някакво парче плат) върху лентовия кабел да се взъстановят връзките, но не съм пробвал този номер.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0