Sign in to follow this  
Followers 0
antondonew

Проблем с камерата на Asus M51

13 posts in this topic

Здравейте. Имам Asus М51 и не мога да му подкарам вградената камера. Преди беше с Vista а в момента е с Win7 x 64. Преди с Vista си работеше нормално. Пробвах от сайта на Asus всичките драйвери и за Win7 и за Vista. Като пусна Skype ми дава, че в момента няма достъп до камерата. :mellow: Ако някой е имал подобен проблем да помага, или някаква програма за работа с камерата...

Мерси предварително!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

D-MAX /Sonix 213/- Това е камерата.

USB\VID_174F&PID_5A31&MI_00

D-MAX /Sonix 213/

Ама Skype pak ne iska da я разпознае

Пробвах 5 версии на Skype

И не ЩЕ. НЯКАКВИ ИДЕИ?

АКО НЯКОЙ ИМА СЪЩИЯ МОДЕЛ ДА ПРАТИ ОТ ДИСКА ЗА Vista.

Skype:antondonew

Edited by Toni74

Share this post


Link to post
Share on other sites

Няма ли кой да даде съвет?

В момента е с Windows XP SP3. Проблема остава.

Само, че сега я дава като:

USB\Vid_0c45&Pid_62c0&Rev_0100&MI_00

USB\Vid_0c45&Pid_62c0&MI_00

От сайта на Asus Има само един драйвер за тази камера. /КОЙТО СЪЩО НЕ СТАВА/.

ПРИЕМАМ: ИДЕИ, СЪВЕТИ !!! :help:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Няма ли кой да даде съвет???

А аз си мислех, че има много начетени дами и господа. :lol:

Коя програма може да използва камерата??? /Още при чиста инсталация/

Как да махна Windows-кия драйвер, който при деинсталация се премахва и после след рестарт сам си го закача??? Изписва: инсталиране на Вашето USB Web Camera . Готов за употреба. Нещо такова.

Това логично ли е:

1.При Windows 7 x 64 : USB\VID_174F&PID_5A31&MI_00

2.При Vista и Windows XP :USB\Vid_0c45&Pid_62c0&MI_00

Edited by Toni74

Share this post


Link to post
Share on other sites

Няма ли кой да даде съвет???

А аз си мислех, че има много начетени дами и господа. :lol:

Коя програма може да използва камерата??? /Още при чиста инсталация/

Как да махна Windows-кия драйвер, който при деинсталация се премахва и после след рестарт сам си го закача??? Изписва: инсталиране на Вашето USB Web Camera . Готов за употреба. Нещо такова.

Това логично ли е:

1.При Windows 7 x 64 : USB\VID_174F&PID_5A31&MI_00

2.При Vista и Windows XP :USB\Vid_0c45&Pid_62c0&MI_00

Дейнсталирането на драйвера става от device manager отивате на уеб камерата и с дясна мишка кликвате, отивате на uninstall след което рестартирате .

Да, има начетени дами и господа във форума,но Вие давате оскъдна информация за проблема.На въпроса коя програма може да изполва камерата?Отговора е съвсем елементарен ,тази която сте инсталирали за камерата си .Врачки нямаме във форума за сега или аз незнам за такива да има,съответно няма как да знаем какво се прави и мисли от задклавиатурното устройство.Има няколко прости стъпки, които ако бъдат спазени няма да имате проблем и те са:

Влизате в сайта на производителя в случая Asus ,виждате каква или какви ОС -ми поддържа лаптопа ви, изтегляте си драйверите за тази която сте инсталирали и всичко ще е наред.

Успех.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Смятате ли, че не знам как се деинсталира драйвер>???

Ако беше толкова елементарно нямаше да пускам тема за проблема.

От сайта на Asus съм пробвал всички драйвери и за XP, Vista и Win7.

Разбира се за посочения хардуер.:

1.При Windows 7 x 64 : USB\VID_174F&PID_5A31&MI_00

2.При Vista и Windows XP :USB\Vid_0c45&Pid_62c0&MI_00

Моля да пишат само компетентни и разбира се ЗНАЕЩИ хора.

:thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пробвал ли си от настройките за камерата на скупе да я настроиш, дали ти я дава като инсталиран компонент в скупе. Пробвай с WebCam Max или нещо такова бе да видиш дали тя ще ти открие камерата.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Инсталирал съм : Life Frame Utility

От сайта на Асус. Преди си работеше перфектно под Vista.

С Windows 7 x 64 разпознава камерата като устройство и драйвера за модела е точния , но ми дава чЕРЕН екран?

В момента е с WindowsXP SP3 разпознава я като устроство но не иска да приеме драйвера. Пише, че не е съвместим.

А вичко е от сайта на Asus за WindowsXP /драверите/.

Довечера ще пробвам с WebCam Max, но мисля че проблема не е в програмата.><?<>

Мерси за посоченоно мнение. Все пак е нещо.

Ще съм благодарен и на други мнения и предложения.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Няма ли кой да даде съвет?

В момента е с Windows XP SP3. Проблема остава.

Само, че сега я дава като:

USB\Vid_0c45&Pid_62c0&Rev_0100&MI_00

USB\Vid_0c45&Pid_62c0&MI_00

От сайта на Asus Има само един драйвер за тази камера. /КОЙТО СЪЩО НЕ СТАВА/.

ПРИЕМАМ: ИДЕИ, СЪВЕТИ !!! :help:

Ето ти един съвет.Инсталирай си отново Vista и си живей спокойно. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Абе и това правих преди да сложа Window XP SP3.

Проблема е по-скоро изнервящ.

Ако някой има камера за Asus M51 да пише /1.3Мп въртяща на 180*/. Сигурно се е прецакала. Вече това мисля, че е ...

Ама космически цени :drinks: ... ПРОСТО НЕ ГИ СПОМЕНАВАЙТЕ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пробваи да пуснеш Лайф Ф.като администратор при мен така тръгва.Успех.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Имам същия проблем... със друг модел на асус но същия вид и пид на камерата... кажи изнамери ли някакво решение в крайна сметка или се отказа... май ще се отказвам вече... то не бяха преинсталации драйвери даже батерията на биоса махнах... е няма...черен екран и толкова... в дивайс менъджера пише устройството работи перфектно ???? и до там... след като качих 7-та и на хр и на виста прави същия номер ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0