Sign in to follow this  
Followers 0
izzo

Не мога да инсталирам LAN на ASUS X50Z/AMD Athlon X2 64-bit

11 posts in this topic

чисто нов лаптоп, на мой приятел, вчера го купил от ТехноМаркет, идва с FreeDOS и диск с драйвери за Виста само

Athlon-a е 64-битов, но на моя човек му трябва ХР.

Слагам ХР SP 3, свалям драйвери за ХР от http://support.asus.com/download/downlo ... uage=en-us,

всичко тръгва без проблеми (wireless, bluetooth и т.н.) ОСВЕН LAN картата.

Единственият драйвер който намерих на ASUS support сайта е LAN_XP_081017,

при инсталиране слага REALTEK GbE & FE Ethernet PCI-E NIC Driver което НЕ е вградената LAN карта, ами PCI-express слота...

НЯМА друг драйвер за вградената мрежова платка, а когато дам на Device Manager да си търси драйвера онлайн не намира нищо...

Ето така изглежда Device Manager:

2mphk48.jpg

Някакви идеи? Надявам се че няма да ми се наложи да слагам Vista и прочее...

Благодаря предварително!

Share this post


Link to post
Share on other sites

И lan-а ви не работи, така ли?

Пробвайте да инсталирате драйвърите в различна последователност, вижте в официалният сайт дали има оказана такава.

На кое място инсталирахте lan драйвъра? В какъв ред сложихте драйвърите?

Поздрави,

Joro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да, само LAN не мога да подкарам

Днес преинсталирах ХР-то, сложих ХР SP2.

Сега слагам драйверите в последователност както е описано тук:

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?SLa ... 1&count=68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Кофтито е че като свалих драйверите за LAN за ХР от сайта на ASUS и като ги задавам не работят

Share this post


Link to post
Share on other sites
чисто нов лаптоп, на мой приятел, вчера го купил от ТехноМаркет, идва с FreeDOS и диск с драйвери за Виста само

Athlon-a е 64-битов, но на моя човек му трябва ХР.

Слагам ХР SP 3, свалям драйвери за ХР от http://support.asus.com/download/downlo ... uage=en-us,

всичко тръгва без проблеми (wireless, bluetooth и т.н.) ОСВЕН LAN картата.

Единственият драйвер който намерих на ASUS support сайта е LAN_XP_081017,

при инсталиране слага REALTEK GbE & FE Ethernet PCI-E NIC Driver което НЕ е вградената LAN карта, ами PCI-express слота...

НЯМА друг драйвер за вградената мрежова платка, а когато дам на Device Manager да си търси драйвера онлайн не намира нищо...

Ето така изглежда Device Manager:

2mphk48.jpg

Някакви идеи? Надявам се че няма да ми се наложи да слагам Vista и прочее...

Благодаря предварително!

Сваляш драйвера от Realtek и му даваш ръчно да си ъпдейтне драйвера, когато всичко е ОК и ти не ти излезе удивителна, не се стряскай че устройството ти изезва от Device Manager-a когато вкараш ЛАН кабел ще се появи от "нищото" (това докато го установя побелях, защото аз само по wireless го работих )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Оправих лаптопа аз отдавна... С по-голяма глупост обаче не се бях сблъсквал.

Благодаря все пак!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Оправих лаптопа аз отдавна... С по-голяма глупост обаче не се бях сблъсквал.

Благодаря все пак!

същия лаптоп имам аз ...

лан драйвъра в началото не ми тръгваше тоя от асус сайта

после обаче се оказа че лан картата се показва в дивайс менаджера и изобщо излиза наяве чак като вкараш лан кабела аз обаче си свалих други драйвъри ... тия в сайта на асус нещо ...

аз имам друг проблем ... не мога да си пусна блутута казва ми че не намира устройството... под тъчпада има лампичка за блутут и предполагам трябва да се пуска от някъде обаче ... не намирам от къде

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте, на всички.

Имам същия лаптоп всичко работи на 6+ под Windows Vista Ultimate 64 bit съм обаче не мога да пусна Bluetooth-а. Лаптопа си има вграден, има си лампичка ( свето диод ли се нарича незнам точно ) ама не мога да накарам да свети тази лампичка и да работи блутута. като сложа преносим блутут веднага почва да работи. в девай манагера всичко е наред. Моля помогнете ми плз Моля

Share this post


Link to post
Share on other sites

същия лаптоп имам аз ...

лан драйвъра в началото не ми тръгваше <!-- s:) --><!-- s:) --> тоя от асус сайта

после обаче се оказа че лан картата се показва в дивайс менаджера и изобщо излиза наяве чак като вкараш лан кабела <!-- s:) --><!-- s:) --> аз обаче си свалих други драйвъри ... тия в сайта на асус нещо ...

аз имам друг проблем ... не мога да си пусна блутута казва ми че не намира устройството... под тъчпада има лампичка за блутут и предполагам трябва да се пуска от някъде обаче ... не намирам от къде

imam su6tiq problem, instaliram drivera i mi izliza 4e ne namira ustroistvoto! ako razbere6 kak stava pls kaji!

Share this post


Link to post
Share on other sites

А сигурни ли сте че лаптопите ви имат блутуут ? Защото Асус използват еднакви панели за много от моделите си, и за тези които имат, и за тези които нямат блутуут ... От там идва това объркване. Би трябвало в спецификацията на модела ви да пише ако има блутуут. Другите варианти са: 1.на лепенката до клавиатурата където са изброени памет, проц.,wireless и видео трябва да пише че има и блутуут; 2. от долната страна на лаптопа би трябвало да има лепенки с това какъв модел блутуут и какъв модел wireless има в него.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0