Posted September 24, 2010 · Report post Здравейте, Става дума за софтуера на лаптоп HP Pavilion DV6 2160eq. Както знаете той се предлага с лицензирана операционна система, но файловете й всъщност се намират на хард диска, а не на преносим такъв, и затова не мога да направя чисто преинсталиране (освен чрез опциите за Recovery на HP). Някой ако може да ми помогне с някаква информация ще съм му много благодарен. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2010 · Report post Еми сваляш имиджа със същата версия на уйндоус от някой тракер. Достатъчно е да имаш стикер, залепен на лаптопа със сд кея на уйндоус. По правило ако НСБОП ти дойде на гости, дори и да си инсалирал от оригинално cd и ако няма наличие на стикер, което доказва оригиналността на уйндоуса, си в беда. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2010 · Report post Еми сваляш имиджа със същата версия на уйндоус от някой тракер. Достатъчно е да имаш стикер, залепен на лаптопа със сд кея на уйндоус. По правило ако НСБОП ти дойде на гости, дори и да си инсалирал от оригинално cd и ако няма наличие на стикер, което доказва оригиналността на уйндоуса, си в беда. То стикер на Windows 7 има, но е без CD Key. А и се съмнявам това да им е била идеята на тия от НР когато са сложили windows-a. Все пак ти благодаря за отзивчивостта Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2010 · Report post Здравейте, Става дума за софтуера на лаптоп HP Pavilion DV6 2160eq. Както знаете той се предлага с лицензирана операционна система, но файловете й всъщност се намират на хард диска, а не на преносим такъв, и затова не мога да направя чисто преинсталиране (освен чрез опциите за Recovery на HP). Някой ако може да ми помогне с някаква информация ще съм му много благодарен. Скив бе колега ... тука сам го описал по друг повод ама е същия метод. http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=10196&view=findpost&p=38564 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2010 · Report post Здравейте, Става дума за софтуера на лаптоп HP Pavilion DV6 2160eq. Както знаете той се предлага с лицензирана операционна система, но файловете й всъщност се намират на хард диска, а не на преносим такъв, и затова не мога да направя чисто преинсталиране (освен чрез опциите за Recovery на HP). Някой ако може да ми помогне с някаква информация ще съм му много благодарен. Здравейте, Старитарте компютъра и веднага на тискате F11, така ще извикате Recovery Partition-a и ще може да направите чиста (пре)инсталация. Поздрави, Ди Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2010 · Report post Здравейте, Старитарте компютъра и веднага на тискате F11, така ще извикате Recovery Partition-a и ще може да направите чиста (пре)инсталация. Поздрави, Ди е през recovery-to не е чисто... най-малко като ти изака (опс извинявам се за езика.) некоя версия Mcaffee Antivirus или Symantec от зората на брандване на лаптопа ти си е чисто бедствие. Давам пример ако лаптопа ти е бранднат 20 дек 2009 примерно нито е стар нито е много нов. Още повече разните му там Desкtop разширения... некое бранднато многомегабайтово screensaver-че. ... Е, извинете несъм си купил инсталиран лаптоп а съм си купил лаптоп с операционна система. не дай си боже някои странен логин от рода на Veriface (тук не обиждам HP - виждал съм го в Lenovo) някой да ползва webcam-a за логин в лаптопа?!?!?!?!?!?!?!?!?! Мноооого параноично ми звучи. Или да кажем мастодонтските драйвери на Infineon Trusted Platform Module (нищо лично). Уффф ... аиде да не кажете пук сега тоя е ебаси критика. Не ... аз съм ЗА OS-а да си се на HDD-то ама нека да си е чист само с драйвери като се ресторне да се види, че цялата периферия работи (уверяваш се за какво са ти взели парите) и дотам. Нагоре е лична user-ска част и строго персонална никой няма право да ти се бърка. (освен вирусите и троянците). Поздрави!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2012 · Report post Задравейте! Компютърет ми стана много бавен защото е много претоварен, за това искам да го преинсталирам но също така искам да го оставя със същия му windows 7, не съм му напрашила backup disk. Нчкой може ли да ми каже как да си преинсталирам компютъра пез на му променям the windows? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2012 · Report post "Компютърет ми стана много бавен защото е много претоварен..."...ами разтовари го!Защо решението е веднага преинстал?Той след време пак ще се натовари,пак ли инстал?Доколкото съм разбрал,искаш системата ти да остане същата,но как да е бърза,както преди?Няма как да стане,ако нямаш направен бекъп на по-добро състояние.Начините са два- 1.почистваш внимателно стария уин /почваш да четеш в нета какво значи регистър,къде се намира,как се чисти,лог файл и т.н./ 2.слагаш напълно нов релийз/задължително след формат на харда/. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2012 · Report post Ако потребителя няма жизнено важен софтуер от рода на разни счетоводни и други програми, преинсталацията е най-добрият вариант. За времето, което ще отдели да чисти регистри, темп-ове и прочие, ще си преинсталира OS, че и някои от програмите. Какво значи 'напълно нов релийз' ? Друга версия на OS или просто същата, но с предварително инсталирани ъпдейти? Защото аз, когато ползвах ХР, си имах оригинален диск, като после си инсталирах ъпдейтите... (за 1 нощ се ъпдейтваше ), а почти всички релийзи, които гледам, че се пускат, са 'пипвани тук там'. По-важното според мен е, когато си направи чиста инсталация да си направи копие на системния дял с вече инсталирани основни програми, които ползва и ако иска да си преви Incremental backup след това. Така, когато нещо се скапе, може за 20-на минути да си възстанови машината, без излишни дертове. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2012 · Report post Точно това правя вече от 5 год.на машините,които поддържам-чиста инсталация,пълен комплект драйвери,свалям чист имидж,съхранение на външен хард и си свиркаш А колкото до релийза,да си ползва същия или друг-но при нова,чиста инсталация.Ама май само ние си говорим по тая тема,колегата изплака един път и изчезна Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 4, 2013 · Report post Здравейте Как да преинсталирам windows 7 на лаптопа ми? Той е с оригинален windows 7 home premium. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 4, 2013 · Report post Ако нямаш диск с windows 7 и нямаш идея от къде да го свалиш и как да го запишеш, то по-добре ми пиши на skype. За да помогна с подготовката за преинсталация и самата инсталация. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 4, 2013 · Report post Гост_geri_* Ако наистина лаптопа е НР и имаш оригинална 7-ца, при пускане на лаптопа натискаш Esc или F11 (ще ти изпише, още като го пуснеш). Оттам нататък следваш стъпките и след час и нещо си имаш върната до фабрично състояние операционна система. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 4, 2013 · Report post Едно е да преинсталираш OS, друго е да върнеш до фабрични. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 13, 2013 · Report post ЗДРАВЕЙТЕ аз съм с павилион г72 купих го от германия от маркет 2г вече и много взе да насича стартираше най малко 5мин преинсталирах го в началото добре но след 3.4дена пак сащото ъпдеитнах го и при инстал на ъпдеита са изключи компа и се прецака Кво ли не пробвах с диск и без но нестава показва син екран с светлина и тка стои и не марда плс хелп Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 13, 2013 · Report post Отиваш до някой сервиз и го оставяш да ти го почистят. Най-вероятно прегрява. Може да поискаш и една диагностика на хардуера, защото може да ти е дефектирала RAM-та от високите температури или да ти се е скапал харддиска. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2013 · Report post Да може преди като играех цялата клавиатура пареше Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2013 · Report post Как да преинсалирам инициализиран WIN7 на HP mini laptop има много вируси 80 броя 76 се изтриха но другите останаха.Моля за помощ.E-meil [email protected] Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2013 · Report post Пишете ми по Skype и ще помогна с каквото мога. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2013 · Report post Как да преинсалирам инициализиран WIN7 на HP mini laptop има много вируси 80 броя 76 се изтриха но другите останаха.Моля за помощ.E-meil [email protected] на кой скайп нейм да Ви намеря Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2013 · Report post Скив бе колега ... тука сам го описал по друг повод ама е същия метод.http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=10196&view=findpost&p=38564 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2013 · Report post Здравейте чистя лаптопа почти една година а все е пълен диск C имам откъде да трия дори по 3 или 4 начина но пак е пълен дори понякога стига до 0 гб а почти всичко е махнато не правя кой знае колко на него тегля само филми и музика а те не претоварват товарят най-много сони вегас и фотошоп но едва ли ще е от тях дали ще е нужно преинсталация или има друг начин. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2013 · Report post Привет, ами кажи с каква ОС си, колко ти е голямо С:\-то, по кои 3-4 начина триеш? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2014 · Report post Здравейте. Лаптопа ми е Acer Aspire V3 - 571G с оригинален Windows 7. Искам да го преинсталирам, но тъй като го взех без диск нямам представа как да го направя. Някой може ли да ми помогне? Quote Share this post Link to post Share on other sites