dancho57

Потpебители
 • Content count

  1
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Неутрален

About dancho57

 • Rank
  Новорегистриран

Profile Information

 • От
  пазарджик
 • Лаптоп
  delll inpiron 6400
 • ОС
  Windows XP
 1. Абсолютно си прав Ameng,тук в Бг всичко е нагоре с краката.Който разбира и който не разбира всеки грее и пои. Моята професия е електроника,но преди години от немайкъде станах музикант и тръгнах по европа да изкарвам парички (леко и приятно) като не съм спирал да се занимавам с електроника. Но сега виждам переспектива в ремонта на лаптопи и затова се върнах пак към електрониката. Може би бях поизостанал малко в тази свера но мисля че наваксах загубеното вече. А помежду другото чипа който съм сложил на снимката съм го свалил от дъно което беше нагрявано незнайно с какво и от кого и оплескано с колофон,като не предполагах че ще има такъв отрицателен ефект и ще е трън в очите на колегите ако мога така да ги нарека(колеги само по драсканици). Но както и да е минало бешало както казват. С удоволствие бих помогнал на всеки с каквото мога и ако мога,но никога не бих се подиграл със знанието и незнанието на колегите от форума . Казвам това ,за да не си мислят някои млади момченца че съм само един прост музикант.
 2. Приятелю,аз не споря с никого както виждаш от целия пост,и не искам да спря. Просто съм си дал реклама тук,а пък вие го обърнахте на панаир. Никого не карам насила да ми носи лаптопи за ремонт,и освен това за да бъда по точен откакто съм отворил сервиза вече 6 месеца имам върнати само 3 лаптопа след нагряване и то 1 след след 1 месец и 2 след 3 месеца.А ребалнати нямам върнати нито един. Да вярно е че бях музикант и то цели 17 години извън БГ, даже мога и да ти посвиря някой път но това е друга тема на разговор,сега съм тук и се занимавам с ремонт на лаптопи и съм доволен от себе си. Оставете ме на мира да си върша работата а и вие си вършете вашата,за всеки има въздух под небето. Ако толкова ти пречат снимките мога да ги махна не е проблем,с тях и без тях достатъчно работа си имам. Ако можеш да дадеш съвети относно ремонтите на драго сърце ги приемам,но не и с тънки подигравки дали съм музикант или набор 57,това е без значение. Пожелавам на всички които имат инфраред станций да имат много успешни ремонти,а на тези които нямат да си купят и спрете да се заяждате с мен защото не ви прави чест. Поздрави!
 3. Здравейте! Ако някой знае как се премахва парола на биоса на toshiba satellite pro M30 нека да помогне! благодаря предварително
 4. Да Ameng,градусите са по целзий,ако искаш ела да ти покажа нагледно на колко градуса се вдигат чиповете. А пък ако си голям специалист както разбирам ще ти дам да вдигнеш чип на 217 градуса. Не вярвай на всички pdf-чета ами отвори и други pdf-чета където е оказано за профили,материал и дебелини на подложките на кристала които влиаят много за температурата,термо пасти,както и материала на топчетата.Мислиш ли че ако на топчетата температурата е 217-220 градуса,същата и ще бъде отгоре на подложката? А що се отнася за английския,за шофйорите,водачите и драйверите не ме учи как да ги чета и разбирам. Заповядай при мен,незнам откъде си но ще ми е драго да се запозная с теб,кой знае може пък да науча нещо от теб,било за ребал,за инфраред станций,профили или за четене на английски. Аиде сега наздраве и със здраве и на теб и не пиши глупости във форума.
 5. Здравейте! След като изчетох всички мнения (компетентни и некомпетентни) реших и аз да взема отношение по въпроса с ремонта ,ребалването и т.н.мкар че имам достатъчно работа за да се занимавам с тези глупости. Та по въпроса с подуването на чиповете- До сега съм свалил и ребалнал десетки чипове успешно,при това повечето от тях се свалят на температура 250-260 градуса,та как нито един от тях не се е надул? а тези ефтинджоси от китай ако ги нагреете до тази температура дали ще остане нещо от тях? Може ли някой от разбирачите да обясни на по некомпетентните този факт? защото хората тук четът и се чудат на кой да вярват,дали на тези разбирачи които са виждали тези инфра ред станции само на картинка - или на хората които работят с тях наистина както трябва (но не като това дъно което е показал колегата на снимката). Смея да твардя че IR6000 си работи чудесно,само да си направи човек правилните профили. Виждам че даже някои разбирачи вече в този форум започнаха да предлагат и профили за фурни за банички и хляб и тем подобни - е ,печете си вашите лаптопи в тези фурни а пък оставете нуждаещите се от помощ хорица на тези които го могат . Та хора не се подигравайте с инвестициите и труда на хората коити имат такива станции и спасявят отчаяните хорица от духачите с духалки и сервизите които още от входа им казват- "ами ново дъно-300-400лв. или ами лаптопа е за коша". Нека хората да си преценят,дали да си печът дъната в готварски печки,дали да ги дават да ги духат с духалки за 20-30лв и след няколко дни пак да приплачат, или да си дават лаптопите за ремонт в сервизи с инфраред станции дори и малко по скъпичко но по сигурно и по качествен ремонт .
 6. Проблем с ASUS F5N

  Здравей! Ако си намериш друго дъно обади ми се аз мога да ти купя разваленото. 0888 613679
 7. Доволен съм,засега немога да се оплача,добре работи Доставчици колкото искаш в ebay но всички чипове са фалшиви,още на 170-180 градуса при запояване се надуват. Това е проблем почти на всички колеги които се занимават с това.Проблема е в некачествен и евтин материал за подложката на чипа.И аз се опитвам да открия доставчик на по добри чипове.
 8. Ремонтът включва: -Нагряване на видео чипа с инфраред станция (80% от видеата трагват) -подмяна на видео чипа с нов(с чип от клиента) -Сваляне на видео чипа,( reballing)поставяне на нови калаени топчета и запояване обратно на дънната платка Магазин-сервиз се намира в Пазарджик бул. Христо Ботев 22 тел. 0888 613679 0889 220180 d.music@mail.bg
 9. Колега,мисля че трудно ще намериш оригиналната карта в България,но мисля че имаш 2 варианта за решаване на проблема. Единият е да си купиш от ebay,аз лично срещнах на 2 места нешо за теб но са доста скъпички. http://cgi.ebay.com/Nvidia-GeForce-8600M-GT-256MB-DDR2-MXM-II-UK-/150591944452?pt=UK_Computing_Computer_Components_Graphics_Video_TV_Cards_TW&hash=item230ffab704 и заместител ; http://cgi.ebay.com/Clasus-Compal-IFL90-FL90-8600M-GT-MXM-VGA-Card-Solution-/140529231009?pt=PCC_Video_TV_Cards&hash=item20b831e4a1 И втори вариант е на твоята си карта да се подмени чипа който струва 35-50 долара в ebay със специална инфраред станция,или да се подложи на нагряване със такава станция(в повечето случаи при нагряване видеото тръгва но няма гаранция за колко време) Аз съм от Пазарджик,разполагам с такава станция и извършвам тези услуги.Ако решиш обади ми се 0888 613679 Успех!