god_15

laptop.bg
 • Брой мнения

  3,857
 • Регистриран

 • Последно посещение

Обществена репутация

203 Доверен

За god_15

 • Ранг
  Администратор
 • Рожден ден 11/24/1994

Contact Methods

 • Лична страница
  http://www.vbox7.com/user:god_15
 • Skype
  god_15

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • От
  София
 • Интереси
  http://forum.laptop-serviza.eu/index.php
 • Лаптоп
  Lenovo Ideapad Y570
 • ОС
  Windows 7
 1. Благодаря за сигнала! Акаунтът Ви е валидиран и може да го използвате. Ще дам на колегите да проучат проблема.
 2. Търся нов лаптоп

  Здравейте Това са моделите, към които бих Ви насочил: https://laptop.bg/laptops/compare?ids[]=9394&ids[]=9467&ids[]=9760&ids[]=10566 За предпочитане е лаптопът да е снабден с SSD, за да работи по-бързо и да няма забавяния/замисляния. HP-то е с алуминиев корпус, а Pentium-ът в него е сравним с i3 процесор, понеже разполага с Hyper Тhreading технология и виртуално изглежда като 4-ядрен процесор. Като цяло няма голям избор в този ценови клас. Ако може да си увеличите достатъчно бюджета, то на посочения от мен Acer може да добавите 120/250GB SSD и се получава много добър работен лаптоп. Надявам се, да съм бил полезен! Поздрави Богдан
 3. графична картa

  Здравейте Ако няма да се използва за игри и обработка на видеофайлове и подобни специфични задачи, то няма смисъл да се инвестира в дискретна графична карта, защото на практика ще стои неизползваема. Вградените графични контролери на Intel са напълно достатъчни дори и за 4K видео възпроизвеждане. Отделно машината ще бъде по-хладна и тиха. За съжаление повечето лаптопи от среден клас отговарящи на вашите изисквания са 13.3-14" - https://laptop.bg/laptops/compare?ids[]=9410&ids[]=9891&ids[]=10440&ids[]=10483 Ideapad 700 за мен е най-добрият избор за мултимедийна машина в средния ценови диапазон, въпреки наличието на NVIDIA картата. Има добра алуминиева сглобка, добър IPS дисплей, подсветка на клавиатурата и опция за поставяне на SSD и до 32GB RAM. Също и достатъчно добро охлаждане. Надявам се, да съм помогнал! Поздрави Богдан
 4. за 30 лв.

  Виж му рейтинга.
 5. Потребителя е предупреден за темата, ако не обясни действията си в следващите 10 дни, то ще се предприемат действия за отнемане на позитивния му рейтинг.
 6. помощ

  Без SSD не взимай, по възможност с IPS екран. i3 ще ти е напълно достатъчен. Не се хвърляй на i7 за тези пари. Без SSD ще ти влачи заради бавния твърд диск.
 7. помощ

  Здравейте Тези са добри варианти - https://laptop.bg/laptops/compare?ids[]=8497&ids[]=9617&ids[]=9634&ids[]=9949 - вариантите с i3 са с по-качествена изработка на корпуса. А ако се търси добър дисплей, то това е доста добър избор - https://laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_510-lenovo_ideapad_510_80SR00LWBM - Видеокартата в случая е излишна, но това е най-евтиния лаптоп с IPS дисплей и достатъчно добра изработка на корпуса. В случай, че не искате да надхвърлите бюджета от 1000 лева, то се целете към машина с SSD и вградена видеокарта (тоест Intel-ска). SSD-то ще допринесе за бързата работа на машината в ежедневните задачи (зареждане на операционна система, отваряне на програми и зареждане на файлове), а вградената графика ще е достатъчно мощна за вашите нужди, като в същото време няма да хаби допълнително енергия, защото се намира в самия централен процесор и ще отделя значително по-малко топлина, което е в плюс за охлаждането и надеждността на машината. IPS матриците имат предимството на висок ъгъл на виждане, до 178 градуса и по-голям обхват на цветовото пространство (тоест възпроизвеждат по-голяма гама от цветове) в сравнение със стандартните TN матрици. Надявам се, да съм бил полезен! Поздрави Богдан
 8. за 30 лв.

  Пуснах му предупредителна точка. Ако не отговори в темата близките дни, то ще му направя рейтинга отрицателен.
 9. Може в зарядното да е проблемът. Пуснете стрес тест на хардуера и следете същевремено температурите. Ако наистина не вдига над 90 градуса, то най-вероятно проблемът е някъде по захранването.
 10. Изпробвайте последния BIOS update, дали ще оправи проблема - https://www.asus.com/support/Download/3/672/0/3/CPUDRIVER_Ix-4xxxxU/45/
 11. Принципно е направено автоматично да сменят графичните чипове при натоварване. Но R5 M420X не е особено производителен чип и няма да се учудя ако дори е по-слаб от вграденото видео в процесора. Редовна практика при ниския клас лаптопи.
 12. Сложи ATK Hotkey Utility, ASUS Wireless Switch Utility, ATKACPI Driver, Infineon TPM Driver и Keyboard Device Filter Utility и пробвай отново с FN бутона и хардуерния бутон. (принципно само първите два ти трябват, но за всеки случай сложи и другите)
 13. Виж дали нямаш function key, като FN + F5 комбинация или нещо подобно, което да ти включва WiFi-то.
 14. Преинсталирай си драйвера за wi/fi адаптера. Също погледни, дали нямаш хардуерен бутон за изключването му, който да си натиснал погрешка.
 15. Малко помощ !

  Трябва да се инсталират драйвери за тъчпада - https://www.acer.com/ac/bg/BG/content/drivers