stm

Потpебители
 • Content count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Неутрален

About stm

 • Rank
  Новорегистриран
 1. Имам едно лаптопче Asus M51 VR - изведбъж преди около месец ми се скапа батерията /машинката вече е на над 2.5 години явно и е дошло времето /-реших да си купувам нова , само че в БГ много яки цени обаждат за такава батерия А32- F3 - оригиналната и беше на 11.1 волта , 4700 Ач - реших и си поръчах със същите параметри , само че 7200 Ач от ebay ......, батерията пристигна за около 10 дни- сложих я , заредих я и си тръгна , в действителност когато си зареди напълно издържа над 3 часа - с оригиналната не успяваше на надхвърли 2 часа Проблема ми е следният -когато падне до край новата батерия /по съвети на колеги знам че нова батерия поне първите няколко зареждания трябва да се държи на зарядното поне 12 часа , след това да се изтощи напълно и чак тогава да се включва пак за зареждане/ , след като включа зарядното не ми показва на иконката за батерията че е започнало зареждане -имам една програмка EVEREST - проверявам и в нея - там също не ми отчита че е започнало зареждането на батерията - изчаквам няколко минути -резултат е същият - зарядното включено - изписва ми че е на променливо токово захранване и не започва за зарежда - рестартирам лаптопа - резултата същият !!! Всичко обаче се оправя когато докато е включено зарядното откача за момент батерията от лаптопа и когато я върна започва веднага за зарежда ???? Друг проблем с тази новата батерия е че нивото на зареждане не винаги е отразено вярно в лентата на иконите - сега докато пиша това ми показва дълго време че батерията е на 35 %и така без да се смъква показателя - в момента в който включих зарядното да дозаредя батерията веднага ми отчете че са останали 11 % - искам да кажа че не е точно опреснаването на информацията относно състоянието на батерията ??? тема От какво са породени тези проблеми ? Възможно ли е ХР-то да ми ги прави , с преинсталация дали ще се оправи /има ли вариянт операционана система да си е "калибрована" по старите параметри на батерията??? Другото което си мисля в биоса дали има някаква настройка която трябва да се променя ?Знам че има нещо за колиброване /или някакъв подобен термин беше/ на батерията - ако стартирам това дали ще има ефект??? Какво ще ме посъветвате да правя ???
 2. Искам да си закупя от сайта този лаптоп , но човека който ще го ползва е възрастен и се оправя само с ХР , и първо искам да разбера дали ще тръгне ХР- то на него , за да знам дали да го купувам http://www.laptop.bg/laptops-asus-K52-asus_x52de_ex048d Търсих драйвери из нета - не откртих ? Някой нещо знае ли, може ли да ме насочи от къде да изнамеря драйвери , пробвал ли е ХР на такъв модел ? Благодаря
 3. Проблема е че размазва екрана.Като го включа на външен монитор проблема си остава - което ме води на мисълта че е от видео картата проблема а тя е вградена в дъното. Някакви евентулани ремонти възможни ли са ? А такова дъно 2-ра употреба мойе ли да се намери и от къде ? Ще сложа снимки с размазаният екран за да добиете представа за какво става дума.
 4. Искам да ми препоръчате кои да избера и д ами кажете какави "+" и "-" имат 1.Compaq HP 6730s NA781ES - http://www.technopolis.bg/product.php?pid=668- 2.ASUS X50Z-AP067D - http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09046087 3.HP COMPAQ 6735S FU602ES - http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09045800 4.HP PAVILION DV6618 - http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09038098 На някой от горепосочените ще може ли да се подкарат игри(примерно последният Tomb Raider: Underworld илиCall Of Duty 5 ) ? Ако тези не ви допадат препоръчайте нещо на сходна цена.