mgbagera

Потpебители
  • Брой мнения

    11
  • Регистриран

  • Последно посещение

Обществена репутация

0 Неутрален

За mgbagera

  • Ранг
    Потребител

Profile Information

  • От
    Montana
  • Лаптоп
    V momenta si tarsq
  • ОС
    Windows XP
  1. След една година престои като ги замерих само 4 бяха още с заряд 2... и нещо "V" Останалите както и избилата която изхвърлих се бяха разредили до 0.02v По горната снимка се падат 4-те наи горни а долните 4 бяха капут. Ама нали все още не бяха избили и не ги махнах като се надявах че след като ги заредя ще се оправят. Сега не съм ги зареждал 2-3 дена и утре сутринта ще ги замеря да видя в какво състояние са.
  2. Рисковете на професията
  3. Да купя батерия която струва почти колкото лаптопа А и нова може да се вземе винаги но възможността да ремонтираш старата е само един път А каква може да е причината за да не вижда другите клетки ? Сега ми се върти в главата друга щуротия Това е схемата на батерията: http://prikachi.com/images.php?images/831/6162831B.jpg Мисля да запоя 2 отделни кабела към червения и черния (понеже така като гледам те зареждат а и са наи дебели) и да ги изведа навън. После да ги замеря по време на зареждане и да видя дали изобщо се зареждат. Ако се окаже че не зарежда ще разфасовам лаптопа за да достигна до вградената му зареждачка и да измеря и нея.
  4. Още не съм се отказал от старчето Преди година когато отварях батерията си беше здрава (поне на пръв поглед). Сега след толкова време като е стояла без да се ползва си пролича къде е дефекта. Вчера я отворих и една от клетките беше избила хванала окис цялата на петна абе грозна гледка Премахнах я и на нейно място сложих батерия от телефон с помощта на 2 кабелчета Е да ампеража е по-малко ама е по-добре от нищо. После отстраних електрониката и с помощта на зарядно за телефон заредих всяка клетка по отделно (отне доста време ) Свързах отново електрониката и сложих батерията в лаптопа след което го пуснах. За мои късмет взе че разпозна батерията Първо я показа на 5% след което скочи на 10 и после на 30% (това за няма и 1 мин. и ги изреди и 3-те стойности). Обаче замръзна на тези 30% и до тука. Вадих и слагах батерията и при всяко слагане показваше все някоя от горните 3 стойности. Натискам си Fn+Ф8 и си ми показва че има батерия и че в момента се зарежда, в windows също си пише че се зарежда ама не вдига процентите Опитах да извадя захранващия кабел с цел да остане да работи на батерия обаче греда. Въпреки че има 30% заряд не иска да ги ползва Помислих си че проблема е някъде в кабелите които рязах (понеже при сглобяването не ги лепих а само ги замотах един за друг) викам си може нещо хлабава връзка да има и затова да менка стойностите. Разглобих запоих ги и като сложих вече не ги менкаше държеше си стабилни 30% и ни на горе ни на доле Ама отново неще да работи с батерията. Общо взето, вече я разчитаме но не искаме да я зареждаме нито да я разреждаме Явно докато електрониката е била разкачена са се нулирали някои от грешките и затова сега има лек напредък Някакви идеи или предложения ? П.П: номера с дълбокото замразяване в фризера го оставям за накрая (ако до тогава не съм изгорил нещо по лаптопа )
  5. Качих му пак 2000 докато се намери решение на проблема. Сега бихте ли ми предложили и антивирусна ама така по-лека и по-добра
  6. Преди беше с 2000 но не ми харесва и затова реших да го съживя малко с нещо по-различно Пробвал съм с Ф10 и Фн+10 и нищо.
  7. Лаптопа е HP Compaq Armada 1750 Искам да му инсталирам нещо много лекичко за да върви без проблем. процесор 300мхц рам 126 (или нещо подобно) хард 6гб Бях се насочил към дистрибуция на линукс (Puppy) обаче се оказа че не иска да бутва от флашка а ако е на диск бутва само определени дисково но не и Puppy. От 5 диска с хп бутна само 2. Puppy е записан на ниска скорост и не е това проблема. Сега в момента съм му сложил временно хп. Искам да ми помогнете да му инсталираме някоя лека ОС (без значение дали е линукс, уиндоус или нещо друго). Другото което трябва да направим е да разберем как да му подкараме биоса който никакъв го няма Питах къде ли не и без резултат Разбра се че би трябвало да се пуска с ESC и лед това F10. Е да ама не При натискане на ESC трябва да се покаже едно меню обаче то не излиза. Сложих cpu-z в него няма никакви данни за биос. Сложих еверест и в него не се изкарват данни за биоса. Речи кажи просто няма биос. Разполагам с: флопи,цд и флашка С някое от трите трябва да го излъжем и да му инсталираме нещо прилично а ако успеем и да оправим биоса които липсва ще е още по добре П.П: При стартиране след извадена батерия и изваден захранващ кабел ми излизаха грешки: cmos check invalid и за липса на дата и час. Смених батерията и грешките изчезнаха но биоса не се появи.
  8. А някои може ли да ми каже как се влиза в биос на този лаптоп ? И електрониката в батерията подлежи ли на ремонт ?
  9. Има ли начин по които да разбера дали батерията е изправна или проблема е в лаптопа ? Метода с проба на друг лаптоп отпада. Някакъв друг метод ?
  10. Модела е: Compaq Armada 1750 Notebook PC 6333/T/6400/D/0/3 Е та батериите така ли внезапно умират ? Не би ли трябвало постепено да издъхне и да не иска да се зарежда ? А тук от почти перфектна батерия направо на никаква батерия....
  11. Лаптопа е Compaq armada 1750 и от вчера спря да засича че има батерия. Батерията до вчера си работеше нормално и издържаше до час работа въпреки годините си. Значи вчера го бях включил да се зарежда и в същото време работех с него (към 5-6 часа работеше). По някое време реших да извадя батерията да не седи в лаптопа след като се е заредила и да си работя без нея. Беше извадена за около 1 час. Докато си работеше малко го претоварих и тои заби. Не искаше нито да се рестартира нито да се изключи По някое време започна да се свестява се оправи за няколко секунди след което се изключи. Сложих му батерията и повече не го закачах. Днес сутринта реших да го пусна само на батерия обаче не искаше. Зачудих се малко нали уш беше заредена. Свързвам го към контакта и тръгва. След 30мин отивам да проверя дали се е заредила батерията. Изваждам захранващия кабел и лаптоп изгасва вместо да продължи да работи на батерия. Включвам го пак към мрежата и отивам в настройките обаче там ми показва че няма батерия Премествам батерията в другото отделение и там не я засича. Направи ми впечатление че когато слагам батерията (за 1 секунда) в настройките се показва че има батерия и пак изчезва. Така на няколко пъти я вадя/слагам и ми показва: задраскана батерия - 0% частично заредена батерия 10% частично заредена батерия 30% тези 3 стойности ги показва при слагане и изваждане на батерията. Когато включвам лаптопа има още едни настройки за батерия но не ги разбирам. Натиска се клавиша FN+F7 или F8 и горе в дясно на екарана се показва картинка на батерия с кранче на чешма залепено на нея. Това кранче има няколко опции: тече тънка и къса струя вода с човече до него което е хванало кранчето тече тънка и къса струя вода без човечето тече тънка но дълга струя вода без човече тече силна и дълга струя вода без човече Някакви идеи защо не засича батерията ?