ivan_ws

Потpебители
 • Content count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Неутрален

About ivan_ws

 • Rank
  Новорегистриран

Profile Information

 • От
  София
 • ОС
  ---
 1. КПД 95% много трудно. Тези с ~85% за 1А са по 5-6 евро. И захранването 85%. И какво стана 0.85х0.85=72%КПД в добрия случай ..язък. Най-евтиното е с линеен LM317 -30ст. ама само в него ще има м/у 10% и 25% загуби, зависи от димирането. Премислил съм много варианти и засега най-удачно ми се вижда това, за което питам.
 2. Ще го ползвам за захранване на светодиодно осветление със сетодиодни ленти, които са реализирани с групи от 6 св.диода и 1 резистор. И реално с изменяне на напрежението от 17.5V до 21V, се димират и диодите,заради пада върху R. Може да се направи просто с допълнителен линеен или импулсен стабилизатор, но гоня ефективност и малко отделена топлина. Да знам, че има ЛЕД драйвери бол, но са по-скъп вариант (40-50лв). Правил съм го така многократно, но до сега съм позлвал винаги 12V св.диодни ленти, а сега се захванах с едни високоефективни (113lm na W) на 21V и избора на захранване вече не е голям, а лаптопските са горе долу в този диапазон и са намират втора ръка. Просто трябва да намеря модел с вграден тример. Някой производители на имп. захранвания слагат, после донастройват фабрично и го запечатват.
 3. Към запознатите отваряли захранвания за лаптопи. Интересува ме, има ли лаптопски захранвания с тример за донастройване на напрежението в някакви граници. Някой компютъни ATXи (а и като цяло импулсните захранвания) имат такъв и се чудя дали не е същото и при тези за лаптоп. А ще ми излезе скъпо да купувам и отварям на ред, до като уцеля такова. Та някой виждал ли е въобще и ако да на кой модел? Благодаря
 4. Захранване 22 волта, каквото и да е, но работещо. Трябва ми нещо за малко пари. Може без захр. кабели и букса.