immortal

Потpебители
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by immortal


 1. Здравеите !

  Преди година мой познат ми подари стария си лаптоп (горепосочения самсунг). Сложих му повечко рам и той запя. И така 7 месеца без никакъв проблем, преинсталация или каквото и да било. Изведнъж както работеше и почна да изгасва сам. Мислех, че е нужна преинсталация или рамта е заминала..Уви не помогна. Хард също мислех, че е, но резултата беше нулев. Слагах ХП, Виста, 7ца различни, но без ефект. Почистиха го, но пак нищо. Интересното е, че в Сейф мод не се изключва (или ако го прави е много много рядко). А нормално понякога не може дори да зареди и "добре дошли" при хп-то. Програмите, който слагам са : Драйвъри от официалния сайт AMD.com (ATI XPRESS X1250), браузър Опера и това е..Понякога 3 дена след преинсталация почват проблемите, но понякога както и днес 10 минути...Търся помощ от някой, който е имал сходен проблем.. Друго, което мога да кажа е, че последно време като наблюдавах на 7цата в "възстановяването" е, че имало някакъв критичен ъпдейт.

  Ако имаше проблем в захранването щеше да го прави и по време на сейф мод..

  Пускал съм му стрес тестове..Процесора ми "тротва" (не знам точно как се нарича или какво е"), но иначе не се изкл. Впрочем 1 път се изключи, но след това минах всички тестове и се държеше ок.

  Носих го на сервиз. На момчетата обесних, че сутринта се е изключил 3 пъти. След 4 часа ми звъннаха и съобщиха, че 3 часа работи на тестове без да спре..Взех го и след 2 дена пак същото..При изгасването не се появява син екран.

  Далеч съм от мисълта за разлепен видео чип smile.gif

  Характеристки :

  ProcessorIntel Core 2 Duo T5450 1,67 Ghz

  RAM 4 GB DDR2 (2gb SAMSUNG / 2BG Hyrix)

  Hard disk 120 GB WDC

  Video ATI RADEON X1250 (256 MB Shared)

  Благодаря за отделеното време и внимание.

  Ако някой може да помогне ще съм му искрено благодарен!

  Защо си далеч от мисълта за повреда във видеото? То във safe mode видеото почти не се натоварва така че мисля да се насочиш натам.


 2. По сервизи не ходи там режат глави. Трябва да се намерят горен капак , панти и най-верояно и безелите който държат матрицата. Като цена сигурно ще ти излезе 100 тина лева макс ако са редки частите.


 3. не е важно колко показва а колко кара на батерия. 3 часа е с малко натоварване. все пак напиши модел на компа да се види. може да си видиш и износването на батерията или някоя настройка която не ти дава за я зареждаш напълно. дано съм помогнал


 4. тошибата е по-лека но като изработка изглежда много нестабилно и при най-малкото неправилно отваряне ще се счупи. Процесора на тошибата е по-нов малко по-добре ще се държи към видео заради по-новата видео карта в него. Избора си остава Ваш.