micobg

Потpебители
 • Content count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Неутрален

About micobg

 • Rank
  Новорегистриран

Profile Information

 • От
  Бургас
 • Лаптоп
  нямам още
 • ОС
  Ubuntu
 1. Търся помощ в избора на лаптоп. За момента съм се спрял на тези два модела, като разбира се приемам и други предложения. Лаптопът ще се ползва за програмиране и сърфиране в интернет основно. Игри едва ли ще се играят, но ми трябва да понесе Photoshop. Това, което търся е матов дисплей (FullHD) + (възможност за) SSD. Подсветка на клавиатурата е също добре дошла, но за сега се разминавам с нея. Това което разглеждам за момента са NX.MCAEX.004 vs 20C60045BM и NX.MCFEX.001 vs 20C6A00NBM. Ако не пропускам нещо, моделите се различават само по процесора. Първо, струва ли си първият вариант с по-добрия процесор или няма да усетя особена разлика? Второ, ще се радвам да споделите опит с двата модела от всякакво естество, като оставим цифрите настрана. Как се справят с охлаждането, лесни ли са за почистване, удобни ли са за ползване (клавиатурата също е от значение!) и т.н. И накрая, ако съм разбрал правилно, Acer-а е с mSATA, а Lenovo-то с m.2, нали?
 2. Имам Acer Aspire 5738ZG. Проблемът е, че не мога да накарам микрофона си да работи. Ако включа допълнителен, всичко е наред, но как да накарам вградения да работи? Ето какво имам, когато отворя Управление на аудиоустройства:
 3. Бях в магазина, питах конкретно за модела и ми казаха, че изобщо не са получавали такъв.
 4. Обиколих всички магазини, мобилни оператори и какво ли не и никъде го няма. Имат само по-ниска конфигурация на същата цена или по-висока за 2000лв. Единственият вариант е да го взема директно от доставчика, но пък трябва да дам парите наведнъж, а няма от къде. Така се наложи да се спра на друг - Acer Aspire 5738ZG. Надявам се си заслужава 1100-те лева, макар на външен вид да ни ми допада особено, а и процесора не е такъв какъвто го търсих.
 5. Gero, това означава ли, че може да имам проблеми със ловенето на безжичен интренет от Ubuntu?
 6. Ще си купувам лаптоп. За сега съм се спрял на този - Acer Aspire 5745G-334G50Mn. Какво можете да ми кажете за него - плюсове, минуси? Като характеристики напълно ме удовлетворява, но ако някой е имал досег с него, нека сподели как е и дали си заслужава парите!