rastureniq

Потpебители
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by rastureniq

 1. Здравейте, искам да споделя горчивият си опит да закупя батерия от много известният и " силно" продаващият 2-ра употреба лаптопи и части за тях xektop. В неделя 20.1 .13 видях, че продава няколко лаптопа Toshiba Satellite C-серия на части и реших да му се обадя да проверя дали има в наличност батерия за тях, оказа се, че имал само 1бр която държала около 2ч и можел да ми я пратя за 38лв, аз се съгласих и се разбрахме да му пратя с SMS данните си, а батерията да бъде изпратена на следващият ден (понеделник 21.1. 13) с опция тест и преглед. Вчера (22.1.13) отидох към 16:00 ч отидох в офис на Еконт с лаптопа и зарядното да тествам и какво се оказа.... нашият "колега" беше пропуснал да я изпрати, следва тел. обаждане след което едно мрънкане, ама ти кой беше, ама чакай малко, аз такова ... много части изпращам, , за утре ще ти върши ли работа , ама остави тел за контакт до 30 мин ще ти се обадя. Направих забележка на "колегата", че отношението му не е сериозно, но се съгласих да се чуем след 30 мин все пак за 1 ден няма да се свърши света. След 40 мин не ми се обади и реших, че може да е забравил и му се обадих аз, оказа се, че вече няма в наличност и се бил объркал, ама ако съм много държал щях съм след петъка да си я получа. Направих остра забележка за некоректното му отношение към мен, при което той ми заяви -"знам, ама какво да направя колега" Не ми е проблем, че няма, проблема ми е, че 2 дни ме накара да чакам и в крайна сметка не вдигна един път телефона да ми каже, че не може да ми изпрати батерия, а през цялото време се държеше като "голям" търговец с хиляди пратки на който не знае адресите и получателите. Ай сиктир, бре колега!
 2. Казах, и няма да повтарям, продава повече от всички в форума взети заедно. Глупостите ти, че трябва да има склад, фирма, офис и тн си ги запази за теб.Като казвам, че е най-големият е най-големият в София, който продава лаптопи 2-ра употреба(частно лице, не фирми) Говорих с него преди малко и за теб специално ще ти направи графика с месечните си продажби който ще вкл. подробно снимки на продаденият лаптоп, час, дата, място, цена на закупуване, печалба, тел номер на купувача/продавача. Каза цитирам: "-ако направя над 130бр продадени ще му хвърля бонус от ... лв " Всичко това -ей тъй да радваш. Къде прочете, че продавам на дилъри? Крайните клиенти понякога са по-досадни и от теб, с много тъпи исказвания, коментари и въпроси, а на мен ми е писнало (8год) да се занимавам с тях и за това предпочитам да продавам само и единствено на прекупвачи и много рядко на крайни клиенти( само на лаптопи който съм взел на по-високи цени и няма достатъчно за прекупвачите) Не, правя реклама, а споделям вижданията си, ако не ти харесват обявате му, не купувай от него. Не, смятам, че е педарастия да продавам на прекупвачи, (който незнайно защо наричаш дилъри, явно не си в час) нямам и не купувам лаптопи който са закрепени защото ги тествам детайлно, а повечето почиствам, прейнсталирам и подготвям за крайни клиенти преди да ги продам на прекупвач.Дали е правилно?АЗ решавам. Нежалая повече да влизам в задочни спорове с никого! Моля, да не бъда повече цитиран! Спирам да пиша и отговарям в тази тема.
 3. По ред започвам. 1:"Светкам лампата" ценообразуването на 1 лаптоп зависи от следните неща: Цена на закупуване Състояние Кашони, гаранция, аксесоари Краен клиент, прекупвач 2:Адвокат, не искам да му ставам защото той не е малък да се спасява, просто изяснявам, че е най-големият продавач-купувач на лаптопи в София, работи сам и няма възможност да ги тества максимално всичките лаптопи който продава. 3:Не ми се започва темата за това дали е редно или не, да се сменява или връщат парите на лаптоп който след 2-3 дни се развали, много е относително и дълго-разтеглива тема която е коментирана вече в друга дълга тема тук.До някъде това е една от причината да се откажа да продавам лаптопи на крайни клиенти и да работя само с прекупвачи. Идеята на поста беше проста и ясна, да се знае това което "Darth_Apple" не си призна, че е най-големият продавач-купувач и няма възможност да тества максимално всичко което продава-купува.Това, че няма физическата възможност обаче не го оправдава до край.
 4. Приятелю, това че някой предлага цена по-ниска от пазарната не означава, че стоката му е крадена.Факторите от който зависи определянето на една цена са няколко и не ми се занимава да ти "светкам лампата". Мишо си продава боклуците с друг ник, кой е и кога пуска е друга бира. Колкото до "Darth_Apple" не искам и няма да му ставам адвокат, но момъка продава на месец повече от колкото всички заедно в този форум и е нормално когато продаваш над 100 бр в месеца от който 60 бр без гаранция, някой да се развали или създаде проблем. Дали е нормално след някаква повреда която се е появила 2-3 дни след покупката да се сменя или отстранява повредата да е за смекта на продавача е много и дълга разтеглива и не ми се започва.
 5. Няма да пиша повече в тази тема, защото нервите са ми по-скъпи!
 6. Кой съм измамил бре, п**ка м**на ???????Колко тона народ съм измамил бре твоето мило м***е да е**?????Ти на Кънчо ли вярваш, не виждаш ли, че е писал глупости против конкуренцията си бре б***к . П.П. Извинявам се за тона, ама аман от такива ганфони.
 7. Аз за това не влизам и не продавам тук, защото конкуренцията е "свирепа" и хора който ги знаем какви "майстори" са доверени потребители,по-голям ъпсурт от това няма.Ще говоря с факти малко,че иначе ставам като Кънчо Драгнев пишеш против конкуренцията без дори да познава хората против който пише или да е правил някакви сделки с тях. Фактите са следните:до онзи ден Мишо Антов не смееше да пуска обява в форума на дата.бг защото модераторите го бяха изгонили(познайте защо) и ето на намери си нов форум в който да си пуска очуканите и поправяни от него лап-топи вие пък му се отблагодарихте, че ви ги продава "арни" и го направихте "доверен потребител" Сега за bmw не го познавам, не съм правил сделки с него, но ми се струва, че е адски неприятно "доверен потребител" да пише 5 поста на шлоковица с големи букви което според мен е едно ГОЛЯМО НЕУВАЖЕНИЕ към останалите в форума. Като заключение ми се струва, че тук се подбраха определен кръг от хора с афинитети към измамата които се подкрепят и се правят "доверени потребители", а модераторсият екип почти не обръща внимание или поне не го показва. Призив към модераторите-хора направихте много като направихте 1 хубав форум за продажба на 2-ра ръка лап-топи, но форума леко по-леко се превърна в форум за разчистване на стари сметки, писаници против конкуренцията, хора които имат по няколко измамни сделки, "доверени потребители" от които пищят хората и още и още.
 8. Да, и аз си мисля, че това е Кънчо-ва работа само като видиш как е написано -"Енид" вместо един и ти е ясно. Призив към Кънчо- колега, ако не можеш да си продаваш боклуците,не сме ти ние виновни просто цените на "лаптопите" са ти много надути. Аз ще взема да пусна в скоро време една истинска тема за нашият "колега Ohio"колко хора си изпатихме от него.