HuTPaT

Потpебители
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Неутрален

About HuTPaT

 • Rank
  Стар потребител

Profile Information

 • От
  Бургас
 • Лаптоп
  Acer 5738Z
 • ОС
  Linux

Recent Profile Visitors

2108 profile views
 1. Проблем с дисплея

  Картината изглежда 4:3. Трябва да има бутон на монитора от който да се направи 16:9 /или widescreen/
 2. Обновяване на форума

  Проблема е нещо подобно. Пуснал съм на god_15 решението. Предполагам ще се справят ...
 3. Най-добрия! Ако нещо може да се ремонтира - това е човека, който да ви го направи качествено и бързо.
 4. Важна промяна във форума

  Като потребител отдавна в този форум ще си позволя да дам и аз някакво мнение ... Да кажа, че съм съгласен с част от промените и определено раздел Борса го заприлича на нещо (и по-точно подраздела за продажби). ... По въпроса за ЪП-ването на темите, което е и най-големия бич в раздел борса, и което прави самия раздел хаос Имам стари обяви в подраздел "продавам" от преди 2 години, които все още са актуални и не смятам, че необходимо една тема да с "ЪП"-ва независимо дали е поради смяна на цената или по друга причина. Има си бутон EDIT и ако някой иска да си смени цената може да си го направи. Друг е въпроса, че търсачката не е както трябва и доста пъти съм я проклинал защото трябва да ровя по темите за да намеря това, което търся, но това са рисковете като се ползва готова платформа (все пак няма смисъл да се влагат маса пари в нещо, което е неоправдано). ... Та оптимизирането на търсачката би променило коренно нещата и според мен трябва да се забрани ЪП-ването на темите. Това (повдигането на една тема) може да става или като някои реши да добави нещо към дадена тема (което донякъде е заобикаляне и си един вид ЪП) или когато една тема е интересна и други пишат в нея - тя си се ЪП-ва сама (следователно темата е актуална). ... Относно изтриването на мненията ... Смятам че донякъде е добре, но за колегите, които са "доверени продавачи" не е добре, макар мненията да не са определящ фактор за коректност, след като можеш да си поместиш всичко, което продаваш е една единствена тема и да имаш само едно мнение, а да си продал 1000 неща. Доверен потребител = доверен продавач? (ако е така защо не го поправите) А какво става с купувачите? - визирам и себе си в това число ... Аз лично имам доста повече теми в раздел купувам отколкото в раздел продавам. Имам доста части от лаптопи, които така или иначе нямам време да опиша и публикувам, но си е лично мой проблем. В повечето случаи като дойде лаптоп за ремонт трябва да му намеря някаква част и търсенето започва. Поздравления за положените усилия.
 5. Не знам каква е разликата м/у получателя и клиента ... в случая са едно и също лице - аз! Разбира се, че не бих дал 50лв за нещо преди да съм го видял и пробвал, особено след като трябва да получа доста повече неща в същата пратка - визирам капаците! За мен в случая термините " измама, некоректност, основателна забележка, основателна критика " са едно и също! Думите ми бяха "... в случая мога да ти предложа 50лв ...", но тъй като няма как да го докажа приемам твоите твърдения за истина! Все пак основното за което исках пратката са капаците - не сме се договаряли да ми изпращаш само матрица! Не знам на кое казваш "...моите пари...", но тук става въпрос за търговия със стоки, които имат някаква стойност. Никъде не се упоменава, кой колко е платил за тях при тяхното придобиване. Аз мога да твърдя, че съм вътре с 4.70лв + телефонни разговори + загубено време, за неща, които не бяха според договореното и когато решаваш да променяш съдържанието на пратката е редно получателя да бъде уведомен! Поздрави и със здраве!
 6. След кратко търсене пластмасите на дисплея за Acer Extensa 4420 във форума бързо попаднах на http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=41566&hl= Ето разговора: . Последва телефонно обаждане от продавача в което ми беше съобщено, че матрицата я има и ще пътува заедно с капаците - цената на матрицата не ме устройваше много (70лв) но си казах "... чак толкова, и при положение, че е комплект с капаците - бива ...". Днес отивам да си взема пратката и се оказва, че вътре има само матрица. Последва телефонно обаждане от моя страна с въпрос къде са капаците??? (на бележката на еконт пише "Матрица + Капаци LCD") Беше ми обяснено, че задния капак бил пукнат и затова не ми го изпратили. При което зададох въпрос "... А защо не ме уведомихте, че няма да ми го изпратите и е пукнат ...", започнаха коментари на цената на матрицата и т.н. Матрицата имаше драскотини, но нямаше дефекти (светещи и петна и дефектни пиксели). Не се разбрахме за цената на матрицата (предложих 50лв като компенсация) и я върнах - все пак основно ме интересуваха капаците! В крайна сметка съм един куриер назад, разкарване телефонни разговори и загубено време. Имайте едно на ум като купувате от този продавач!
 7. Аз също съм пазарил от тях два настолни компютъра DELL и трябва да призная, че имаше проблем с единия (кондензатори за смяна по дънната платка), но го подмениха целия. Ядовете останаха с разкарването, защото когато отидох да го сменям, нямаха какво да ми дадат и трябваше да ходя още веднъж или два пъти. В крайна сметка всичко приключи без поражения. Подмениха компютъра, макар и с друг модел. Мога да кажа, че останах леко разочарован, защото трябваше да се разкарвам 3-4 пъти, а транспорта и загубеното време никой ми го зачита. Относно темата ... Аз също съм абониран да получавам техния бюлетин с оферти и долното е извадка от техен имейл малко преди да си сменят сайта (поне така уведомиха). Не знам какво още са сменили ... Обръщам внимание на първия телефонен номер !!! Същия е какъвто е дал колегата star_net Тъй като информацията е конфиденциална съм махнал по три цифри от останалите номера. Доколкото знам и контактите са други вече. Може би са се разделили, но това са само догадки. И като допълнение към колегата telarche ... На сайта http://vidirect-itr.com има и банкова сметка (освен контактите, които той е дал) И за финал: Много е интересно да се види whois информацията на домейните vidirekt.com (стария) и vidirect-itr.com (новия) Интересно е името Цветозар Сафаларан от ПАЗАРДЖИК с имейл [email protected] И все пак VIDIREKT.COM препраща към VIDIRECT-ITR.COM Дано колегата успее да си вземе парите за двата лаптопа.
 8. Еми ... мисля, че няма какво да коментираме. човек, който се занимава с търговия да не знае разликата м/у опциите "отвори и прегледай" и "опция за тестване до 15мин." Това пък последното за Асбис изобщо няма какво да напиша по него ...