ka2

Потpебители
 • Content count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Неутрален

About ka2

 • Rank
  Потребител

Contact Methods

 • Лична страница
  http://kae2012.com/

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • От
  30 000 l.y. from the center at Milky Way
 • Интереси
  Ремонт на лаптопи, Таблети и GSM апарати.
  Ремонт на Прожекционни апарати ( Биймъри )
 • ОС
  Windows 7
 1. Ремонт на Лаптопи, Таблети и GSM апарати.

  Ремонт на Прожекционни апарати ( Биймъри ).

 2. HP G62

  Този модел на HP е известен с големия процент прегряващи чипсети. Черният екран е типичен признак за това, но при теб има малко по- различна ситуация. Така няма как да ти се отговори със сигурност за проблема, докато не го занесеш в компетентен сервиз да му направят диагностика.
 3. Схеми на лаптопи ACER

  Често идват лаптопи за ремонт след заливане с течности, ударени от гръм, изпускани, и т.н. Без схеми е много по -бавно и трудоемко диагностицирането и съответно ремонтирането на хардуера. Например Acer Aspire 7736 Wistron JV71-MV Platforma, Extensa 7620 Wistron Columbia, както и по нови поддържащи i3,i5, i7 процесори.
 4. Схеми на лаптопи ACER

  Например да включва моделите от 2009 г. - 2012г
 5. Съветите с допълнителни отвори могат да бъдат пренебрегнати. Не сте ли се замисляли по въпроса, че по дизайнът на изделието, работят голям брой инженери в развойна дейност, с познания надвишаващи многократно познанията на един обикновен USER, които инженери може да надвишават стотици. Особено при световноизвестни фирми като категоризираните по горе. Достатъчно е да бъде изчистен от прахът, и лаптопът ще продължи да функционира нормално.
 6. Ако искаш да се кефиш на графика на макс. -Купи си Лаптоп с видеокарта на Nvidia или Radeon. Недостатъците са, че няма да се кефиш дълго време. Статистиката показва max. 1,5-2 години. Ако искаш лаптопът ти , да служи дълго време, но не чак толкова с маниашки графични параметри си купи лаптоп с вградено интелско видео. По тази тема може да се пише толкова дълго, че цял форум може да се създаде. Поздрави. Ka2.
 7. Схеми на лаптопи ACER

  Здравей колега. Ако си поръчам DVD с всички схеми на Acer колко ще ми струва. И друго. Имате ли PCB -ta с означение на позицията на елементите както е при схемите за GSM -апарати.
 8. С ребол надежден ремонт на прегрял чип няма как да стане. Единственият възможен вариант за качествен ремонт е чрез замяна с нов чип. Разполагаме с голямо разнообразие от нови чипове на Nvidia и ATI. Пиши ми на лични за подробности .
 9. В документът се съдържа инфо за 5 и 3400 серия чипсети на Интел. http://www.4shared.c...v/5serija.html?
 10. Браво god_15 Наистина полезна информация. При ремонтите на лаптопи много често съм се съобразявал с чипсетите и кои процесори поддържат което ми е коствало време. Не ми оставаше време да събера информация а тук я намерих събрана на едно место за което благодаря .
 11. Да така се получава обикновено когато чипсетът е MCP или от 6-та серия на Nvidia . Отлепянето се получава между кристалът и подложката на чипсета много е писано по този въпрос. Даже Nvidia бяха отделили около 200 млн. $ за замяна на тези проблемни чипове за тяхна сметка. Този дел е с чипсет на Intel GL965 който е северен мост + отключено графично ядро. Тези чипсети са корави и при тях не се проявяват горепосочените проблеми
 12. Ми да точно това е . Кабелът е прекъснат, и по точно Tx data. Смени си кабела и би трябвало да се оправи. Има и друга причина (хардуерна) но тя е по -малко вероятна. Провери преди това куплунзите.
 13. Занимателно четиво от ALTERA. Надявам се че ще бъде полезно и интересно за колегите "копащи" в тази област. an353.pdf
 14. Браво момчета. Тука се вижда много ясно, кой работи здраво и кой само филосовствува цитирайки документи и точности от които няма никакъв смисъл, особено когато се касае за практика и чиста наука (теория) които много често се разминават даже до 100%. Аз съм Инженер Физик по образование, който няма и час практика в своята област (атомна и ядрена физика), който е много добре запознат с измервания и допустими грешки . Уродливата система в БГ ни докара до това положение да не можем да оползотворяваме потенциала си там за където е бил моделиран. Това не значи че не можем да бъдем добри и в други области. Истината е една - Здраво бачкане. Иначе всичко друго остава в сверата на кафеените еуфории и чесане на езици. А ние Българите това го умеем мнооо добре в БГ.
 15. След всичко изписано в тази тема мога да добавя само едно нещо. Незнанието в определена област води единствено до излишно наливане на пари а оттам и до високи цени на услугата което не значи добро качество на ремонта. Нещата са простички но пътят до тях е дълъг. П.с. Благодарности на Ameng за полезната информация относно Flip Chip BGA.