Y2K

Приятели
 • Content count

  389
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Y2K


 1. Да споделя, че ми го замени понеже аз те намерих и ти писах Darth_Apple. Ти не възнамеряваше изобщо да се свържеш с мене, защото можеше да го направиш и през новия си ник, но не го направи. Прав си смени ми лаптопа, но това ми коства доста пари и време. И добре, че се съгласи да ми го смениш защото винаги има вариянт две.

  Така, че хора внимавайте от кого си купувате лаптопи. Колкото и да ви свалят звезди от небето винаги имайте едно на предвид. Пожелавам на коректните продавачи да станат по-коректни, а на не коректните да си има едно напредвид винаги.


 2. А Davidoff или Dafidoff (от продавалник) е повече от некоректен. Изключи телефона понеже трябва да му върна един не работещ лаптоп. Който при теста в Екон тръгна, но на следващия ден не иска. Разбрахме се да го подмени, но уви.

  Да си ги харчи парите с кеф.

  Внимавайте колеги!


 3. Процесора товари ли се след като има такава активност на диска.Ако да провери кой е процеса който товари CPU-то.Да не би да си пуснал на автоматично windows update.Имаш ли инсталиран AHCI драйвер?Ако да го деинсталирай понеже често създава проблеми при някои системи незнайно защо но е факт,включително доста чувствително се забавя и началното зареждане като ефекта е същия като твоя-диска светва и си цикли така по 1-2 минути.

  Процесора си е на 4-10-15%, не е от товарене от някоя програма. Никога не съм си оставял ъпдейтите пуснати, и от тях не е. Не е и от AHCI драйвера.

  Благодаря ви и на двамата за помощта тези дни като остана по свободен ще пробвам с нов прозорец, и ако не се оправи ще пробвам с друг хард.


 4. Благодаря Илиев.

  Това всичкото го направих още при първото зацикляне. Горе долу в същия ред.

  Това зацикляне се получава при отворен браузър, скупе и текстов редактор.

  Антивирусната е аваст.

  Странното е че това се получава като поработи известно време и тогава просто светва за около 1-2 мин. и зацикля просто и след това се оправя. след 20-30 мин отново светва и пак същото.


 5. Привет, имам acer aspire 5720z и от няколко дена както си работя на него лампичката на харда светва и започва голямото мислене. Примигва от време на време но докато това трае много трудно се пише и отварят страници. Не съм пробвал слагам нова инсталация на прозореца, това ми е крайния вариант защото не мисля, че е от него. Имам антивирусна.

  Предположенията ми са рам, раздут кондензатор на дъното и хард.

  Горе долу в този ред мисля да ги тествам, но все пак на някой ако му се е случвало това да сподели.

  Правих тест за лоши сектори на харда и излезе отрицателен.

  Отворен съм за предложения и бабини рецепти. :drinks:

  P.S. Температурите на хард, процесор и карантия са перфектни.


 6. Ако искаш вярвай :unsure::):) понякога и така се случва. Кофти, но това е реалността. :D :D

  Много зависи от лаптопа и каква е батерията му за този Х на самата нея, това не ти казва че нямаш батерия ами просто че трябва да я замениш.

  П.С. Пробва ли да я извади и наново да я сложиш?


 7. Ако искаш даже може да го позавиваш :):clap: :clap:

  Но температурите пак са ти високи така, че го занеси на сервиз да ти го почистят и занапред използвай някакъв вид подложка ако искаш да го държиш на леглото си.

  Успех :):cheers:


 8. ako ti otkradnat laptopa kak mojem da go namerim ? ima li Jps ili neshto podobno ?

  Има шанс ако му знаеш MAC адреса и по него може да се засече къде е точно но в БГ това не им е практика, по им е лесно да затворят арената и замундата отколкото да се занимават с истински престъпления.

  P.S. По MAC е възможно да се засече ако след кражбата не са го променили, но с 3 думи НЕ СЕ НАДЯВАЙ.

  Късмет все пак.


 9. Това което виждаш не са само драйвери ами и управляващи програми за функционалните бутони, захранване и така нататък. Тези който се водят Untilitys или нещо подобно беше не е задължително да ги слагаш. Не съм гледал конкретно за твоя модел но е възможно да има за няколко вида видео карти, мрежови и така нататък. Дърпай смело всичко наред или ако си знаеш устройствата дърпай точно тези който са за твоя.

  Успех :)


 10. Подкрепям горното мнение за УСБ харда, това е най-добрия вариант. Трябва ти - слагаш го, не ти трябва - махаш го. Ако ти е постояно в компа това означава постоянен разход на ток от батерията ако го ползваш често на батерия.


 11. За мене е прекъснат лентов кабел, не е от диспеля ти ами е от кабела който прави връзката. Пробвай при мърдане на дисплея дали се увеличава или намалява. Най добре го занеси на сервиз да ти го сменят или си ползвай външен монитор.

  Успех.