back_load

Потpебители
 • Content count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-3 Отрицателна

About back_load

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • От
  Бургас
 • Интереси
  Brainstorming , Low level IT Enginering , Workflow optimising.
 • Лаптоп
  HP 2730p, Acer 9420z
 • ОС
  Mac OS
 1. Малко късен отговор но все па за информация. Проблемът е от видео чипа. Доста често прегряват и се отлепят , какъвто е и моят случай !!! Не може да не се спомене и факта че видеото беше овъклокнато с RIVA драйвер etc.. Проблемите се появиха 6-7 месеца след това. Тъй като нямах налична техника за реболинг ,реших просто да го нагрея като си направих шаблон и термо изолация на останалите елементи на дъното и подходящ накрайник за станцията за горещ въздух. взех термо профила за запояване от руски форум и бавно мъчително и ръчно го загрях по спецификация. след 4-тата поцедура чипът работи безпроблемно досега на овърклок и често почистване на охладителната система. За нагряването използвах и инфрачервен термометър от Ebay.com Моят съвет е не си играйте много с чиповете на Nvida особено нисък клас като този
 2. Работата си работа , трябва да се върши !

 3. Благодаря много на всички отзовали си ще чакам за тест с друг дисплей и после ще го мисля!! Приятен ден!
 4. Видео картата на лаптопа е само една и е вградената Nvidia GeForce Go 7300. Дефекта го има все още и след ъпдейт на биоса. Опитах и оригиналният биос и ъпдейтнатият такъв свален директно от сайта на ACER. Optimus не работи на тази карта, а колкото настройките на OS проверени за и при Windows и при OSX , Като при OSX писах кекстове с директно стартиране на няколко резолюции. Всичко това ме навежда на мисълта че е хардуерен проблем в LCD панела , за това май ще трябва да пробвам с другият лаптоп който е във Варна до 15. Дали е възможно да се флашва фирмуеъра на LCD панела ??? Някой има ли опит в такива екзотики?
 5. Извинявам се за оскъдната информация и уточнявам. Лаптопът е следният модел ACER ASPIRE 9420 със следните спецификации: Intel 945PM chipset Core DUO Т2080 1.73Mhz Интел процесор Nvidia GeForce Go 7300 128Mb - собствена памет + до 768Мb споделена памет 2Gb RAM памет на 667Mhz Corsair 320 Gb Hitachi на 7200 с 16Mb кеш 17" Acer Crystal Cinema дисплей с резолюция 1400х900 и др. незначителни допълнения като блутуут, четец за карти , двд записващо у/во и т.н. Работи на външен монитор NEC 2070NX ОС - две отделни OSX 10.6.7 и Windows 7 Pro Отлично подържан софтуеър, от мен. Дефектът е неясно кога се е появил ,тъй като ползвам лаптопът като настолен изцяло на външен монитор. Налага се да го ползвам като мобилен компютър доста рядко тъй като имам такъв същият но 9410Z със същите характеристики и друг процесор който нося когато се налага. При случаен тест тъй като почти не се изключва а го държа само заспал, т.е наложи се да го рестартирам и се оказа в състоянието което показвам на снимката. Чист отвътре и от вън без прах и интервенции. Настройките на видеокартата са абсолютно същите тъй като имам бакъп на всичко което се прави. Ползвам Драйвери на RIVA Tuner 2.24 179.48 най стабилно работещите за този модел карта Другият ми лаптоп работи на честоти 486 ядро 864 памет , този на 350/600 Нито един от двата не е давал дефект до сега. Не са правени никакви ъпдейти по фирмуерът на хардуерът закачен по лаптопа.
 6. След дългогодишно безпроблемно ползване на moят лаптоп Аcer Aspire 9420 наскоро се появи следният проблем. Вграденият дисплей на лаптопът показа графичен дефект който за мен е доста странен. Изобразява картина със резолюция и цветопредаване доста по ниски от зададените му, или по точно така изглежда. Интересното е че на външен дисплей на ,който по принцип ползвам лаптопът картината си е ок. Проблемът е само на вграденият дисплей. Ако някой колега има подобен проблем или по вещите специалисти да споделят проблемът , в дисплеят ли е ? или пък е възможно да е софтуерен. При подаване на чиста картина с бял,син, зелен или червен цвят дефекти по пикселите няма!!! Прикачам снимка за онагледяване на дефекта. Забравих да спомена че дефекта съществува още при boot на биос и аналогично при заредена ОС
 7. Търся дисплей за HP probook 4515s Приемам предложения на лични или те. 0876212612
 8. ACER ASPIRE ONE 532h-2Db

  Първо отиди на сайта на ACER и си изтегли всички възможни драйвери и допълнителен софтуеър за този модел, после ги инсталирай , после ако не си в състояние да разбереш от къде е проблема и чичко Гугъл няма отговор за теб, потърси софтуерен специалист или фирма занимаващата се с това. Успех !!! цък решение 1 :http://www.netbookfiles.com/c/321/acer-aspire-one-532h-drivers/ цък решение 2 http://www.acer.bg/ac/bg/BG/content/drivers
 9. ACER ONE умря

  Така. Оказа се не от жегите от нещо съвсем различно а именно биосът на лаптопчето. Хиляди благодарности на колегата "cmdj7", където го срещна дупе да му яко ще пие много , също така благодаря и на многото предложения за "ремонт на дъното" ,"ремонт на видеокартата" и др. за по 120 и нагоре лева. Този път май ще пропусна.
 10. ACER ONE умря

  Днес джобният ми ACER Aspire One без видима причина умря "почти". При стартиране светват индикациите и нищо повече. Хардиска и вентилаторът на процесора "циклично" се рестартират но няма екран или какъвто и да е звуков сигнал. Ако има колега с подобен Проблем нека пише за решението , или направо да си търся дъно или лаптоп на части. Благодаря предварително на отзовалите се !!!
 11. Колега този лаптоп с какви характеристики е??? Защото имах такъв преди време с вградено видео в чипсета и свястно HD май никога не съм гледал, е поне аз.
 12. Проблем с Acer Extensa 5230

  Смени си Интернет доставчика !! Или провери дали не е на икономичен или друг енергиен режим с понижена консумация на ток.
 13. acer 6920 batery !

  А как го изключваш този лаптоп ?? Дали не го приспиваш, което ако е така си е нормално да харчи.