destructor12

Потpебители
 • Content count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Неутрален

About destructor12

 • Rank
  Потребител
 • Birthday February 1

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • От
  Sofia
 • Лаптоп
  ASUS PL30JT
 • ОС
  Windows 10

Recent Profile Visitors

871 profile views
 1. Интересувам се при моделът Acer Aspire 1810TZ, клавиатурата от кой тип е: а) б) ? a)1810TZ - Този е с новата (неудобна) клавиатура ... б)1810T - Много добро изпълнение на целия лаптоп, но вече никъде не може да се намери.
 2. Направи си една инсталация на Windows на чисто и си свали официалните драйвери и софтуер от страницата на ASUS. Не слагай third party програми като speedfan, особено по-стари версии, защото не разпонават частите. Насичането на youtube, най-вероятно е от лош видеодрайвер(освен ако не се опитваш да гледаш full hd). За последния проблем си инсталирай допълнителните програми от страницата на ASUS, които най-вероятно ще ти решат проблема. И имай впредвид, че когато лаптопа сменя работа от ток на батерия и обратно, си променя профилите на режима на консумация. Освен това имай впредвид, че бутона отстрани на лаптота, който е за смяна на видеокартата при рестартиране оказва влияние върху драйверите, които се зареждат. Така, че ще трябва да инсталираш драйвери както за intel vga така и за nvidia vga.
 3. Разбира се мод-ването не става винаги и не винаги ОС успява да разпознае драйвера. Аз пробвах с последните 3 версии на драйверите за АТИ и сработи с едната - с другите не стана.
 4. Ей тука хората да направили една програмка (2 версии за ATI & NVidia) http://www.driverheaven.net/modtool.php <- ATI http://www.driverheaven.net/nvmodtool.php <-NVidia С тази програма може да си моднете desktop драйверите да могат да се слагат на laptop и да си спестите не знам си колко човекочаса глупости. Ръководството ще го напиша накратко на бъргарски: 0.a За Windows XP трябва да инсталирате/имате инсталирани MSXML 6.0 и .NET Framework 0.b За Vista да изключите UAC (User Account Control) 1. Сваляте най-новите десктоп драйвери 2. Пускате инсталатора докато се разархивират и след това спирате инсталацията 3. Пускате си съответната програма(Ати/НВидиа) и си намирате папчицата с драйверите. 4. Бутончето Patch 5. Инсталирате *Важно - Имайте предвид, че това са неофициални програми и ако си повредите нещо си е на ваша отговорност ... ПП: Аз го пробвах на ATI HD2400XT на Acer Travelmate 5520G и всичко е ок. Дори Vista индекса на видеото е по-голям отпреди, а някои игри вадят по 1-2 fps отгоре. За NVidia не съм тествал, защото нямам достъп до такъв лаптоп, но не мисля, че ще е много по-страшно
 5. честит празник на всички. Малко е пресилено според мен да се говори за печки. Аз бих ти препоръчал Intel + NVidia видеокарта 9300. Другият вариант е с вградена видеокарта на Intel.
 6. Acer 5520g RAM

  Направо ги смени с 2х2ГБ. чипсета поддържа 4ГБ. Ако бачкаш с тежки програми photoshop, corel и т.н. ще са от полза. Може да минеш и на 64-бит ОС по-натам, за да се ползват на макс. всичките 4ГБ, но така или иначе нищо не губиш дори ако си с 4ГБ + 32 битов Уиндоус. Ако си с TravelMate модела съответно и видеокартата(2400XT) ще си взема повече от паметта когато й трябва.
 7. Предполагам, че и на останалите нетбуци със сходни(същите) характеристики ще върви. Уточнявам, че става дума за модел с Windows XP Операционна система.
 8. http://www.umpc-bg.com/vf/comments.php?Dis...p;page=1#Item_1 ****** Ето и съдържанието ако не ви се разхожда до другата страница ****** Намерих това ръководсто къде е обяснено как може да го направите без субтитри http://www.infobarrel.com/How_to_watch_720...dows_XP_Netbook След това си изтегляте DivXG400 - последна версия и го инсталирате - всичко трябва да върви без проблеми. Лично аз съм тествал с HD 720p 1280x720 и няма забавяне и прескачане на кадри. Ако имам възможност ще преведа горното ръководство, но смятам, че и така ще ви бъде полезно.
 9. Анти вирус

  Не е ли тежичко това?
 10. Открих една интересна тема по въпроса http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=166856 Тук говорят за някакви различни типове hibernate в последните 2 мнения. Според мен при hibernate, когато данните от паметта се записват на диска, не би трябвало да се разрежда батерията или поне не с такава скорост. Разликата, обаче е че на човека батерията му се хаби и при shutdown. Ако си намерил решение на проблема, моля сподели го с нас.
 11. Ако има утечки на ток от някои от болтчетата на долната част е възможно, но зависи и върху какво го поставяш, докато е изключен. Много странен проблем. Ще ти пиша ако намеря и някаква по-контретна информация.
 12. Да провериш дали някоя лампа не свети на Hibernate, след като е изключен, т.е. да не си на Hibernate, а на Sleep или някакъв друг режим. Другия вариант е да си забравил нещо в USB-то дето смуче ток. Добра идея е да го изключиш от ел. мрежата ако не е включен и няма необходимост от зареждане на батерията.
 13. Много добро предложение наистина. Ако искаш по-мощна видеокарта от тази нещата отиват над 2К лв. Според мен това си заслужава за основен компютър - за работа, за игри, за филми. Само лично мен не ме кефят тия полирани екрани за работа навън или повече слънце, ама производителите не питат вече хората какво искат - важното е да вземат пари. Иначе цветовете са по-добре от Матовата матрица, но всеки си преценя в крайна сметка. Игри няма да играеш на някоя пейка посред лято все пак.
 14. Lenovo IdeaPad, HP mini 1000

  Супер. Благодаря за информацията. Желая ви весели празници.
 15. Lenovo IdeaPad, HP mini 1000

  Някакъв отговор имате ли по отношение на Lenovo Ideapad?