stenly1307

Потpебители
 • Content count

  67
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by stenly1307

 1. При Асус няма такива проблеми с тъчпада. Имам наблюдение на поне три модела.
 2. acer extensa 5635z

  Изказах само предположение за посветката. Може проблема да е в лентовия кабел - при определено положение на дисплея ( говоря за положение на завъртане от пантите да дава контакт ) и екрана да работи. За в момента изключвам да се е получила "студена спойка" на чипа на видео картата. Успех !
 3. acer extensa 5635z

  Обикновенно, като има проблем с нещо се ремонтира, ако не можеш сам, го носиш в сервиз. Първо трябва да се констатира къде е дефекта - в кабела на инвертора или самият инвертор. Но за тази цел се изискват уреди за измерване (поне мултицет ) и малко познания по ел. техника. От там нататък сръчност и умения да разглобиш лаптопа, да свалиш матрицата, да измериш тук таме и ...... те така. Ето с две думи ти обясних какво трябва да направиш от тук нататък. Само с "мишката" и цъкане с левият и бутон, няма да стане. Бъди здрав !
 4. acer extensa 5635z

  Проблем в подсветката на матрицата прилича.
 5. ASUS X55U проблем със звука

  Виж тук имах подобен проблем. Дано не се окаже същият и при теб. (отговор 13) http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=4733
 6. Въпрос

  Win 7 x64 е инсталиран и работи перфектно на посочената машина. Трудно открих драйвери за WiFi и звуковата карта. Но за момента всичко е ОК.
 7. Acer V5-573G - Windows 7 Driver

  Имаше навремето едил лаф: " Давам 5 години гаранция, ако не се използва "
 8. Въпрос

  Благодаря за отговорите. Започвам инсталирането на WIN 7 x64 , пък каквото сабя покаже
 9. Въпрос

  Извинявам се, но да използвам темата на колегата с въпрос : Може ли да се инсталира Widows 7 Home Premium x64 на модел ASUS X50GL-AP041 с 4 GB RAM ? И ще работи ли нормално. Ако отговора е не , да се инсталира х32 ? Благодаря Ви предварително.
 10. Разочарован от ASUS X50GLseries

  Здравей skuck ! Нарочно написах този пост по-горе, защото никой не се отзова за помощ. Започнах да се боря сам. Значи проблема, който имах, е описан подробно. Единственият проблем беше в конфликта между WIFI-то и аудиото.След дълги четения из нета и проби, решението излезе ето от тук : "Start -> Run -> msconfig. След като се отвори прозореца, натиснете върху таба Boot и натиснете върху бутона Advanced Options. Маркирайте опцията Maximum Memory (Максимум памет) и задайте точния размер на вашата оперативна памет (RAM). След това маркирайте опцията Number of processors (Брой процесори) и задайте точния брой на процесорите. Бележка: при дву- и повече ядрени процесори се посочва броя на ядрата. Натиснете върху бутона OK за да се затвори прозореца и рестартирайте компютъра. Ако няма разлика, може да си върнете настройките." Източник е kaldata.com . Рама ми е 4 Gb видеото ми е споделено. WIN 7 ми разчиташе само 2 Gb - не зная защо. След като направих по-горе описаната настройка , всичко си дойде на мястото и проблемите се решиха. Дано сте ме разбрали и помогнал на други ! Бъдете здрави !
 11. Разочарован от ASUS X50GLseries

  "Благодаря" Ви за помоща. Проблема вече е решен. Оказа се просто нещо. Машината върви перфектно, без никакви забележки.
 12. Разочарован от ASUS X50GLseries

  Продължавам с експериментите. Забелязвам, че при изключено WiFi, проблема с припукването и накъсването на звука не се забелязва. Възможно ли е да има някакъв конфликт с Atheros AR 982 X. Бихте ли ме ориентирали от къде и какъв драйвер да инсталирам, за Asus-а и съответната карта, защото до сега, какъвто и да сложа, проблема продължава.
 13. Разочарован от ASUS X50GLseries

  Здравете ! Реакциите ми са малко бавни отностно преинсталацията на лаптопа посочен в профила ми, от win XP на Win 7 Home premium 64 бит., но това мога, това правя. Като начало всичко върви безотказно. Намерени са правилните драйвери за видеото и звука. Картина , резолюция - пей сърце . Има само една забележка - при възпроизвеждането на музика, от който и да е плеер, от време на време се чува леко пръщене (по-скоро като припукване от плоча) за по-малко от секунда. Преди с ХР-то този проблем го нямаше. Не,че е болка за умиране, ама дразни. Има ли решение на проблема и какъв е той.
 14. Проблем с ASUS K53S

  Помисли първо за едно почистване от прах на вентилатора и охлаждащите отвори, а после, ако има проблеми пиши пак.
 15. Asus X59GL-AP130 Bluetooth въпрос

  Слагай му едно такова https://www.google.bg/search?q=usb+bluetooth+driver&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=rnbxUczdE835sgb05oC4Bw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=640#facrc=_&imgdii=_&imgrc=RTQK_HBMMqIMJM%3A%3BJ0epMgYb9x9-cM%3Bhttp%253A%252F%252Fblog.gadgetlite.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2008%252F09%252Fbluetooth-dongle-world-smallest.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.gadgetlite.com%252F2008%252F09%252F01%252Flatest-bluetooth-gadgets-worlds%252F%3B600%3B450 и си ОК. Лаптопа няма вграден Bluetooth.
 16. asus k53s проблем със звука

  Виж тук съм имал подобен проблем http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=4733&hl=%2B%EC%ED%EE%E3%EE+%2B%EF%F0%EE%E1%EB%E5%EC%E8#entry16120 Пост № 13
 17. Да не си го изключил. Пробвай с комбинацията Fn + F9
 18. Проблем с лаптоп acer extensa 5635z

  Тук си написал , че на зарядното има светодиод , който не свети при включено зарядно , което за мен означава , че не ти работи зарядното.На изхода (буксата )на зарядното измерил ли си напрежението - трябва да е около 18 - 19 волта
 19. Проблем с лаптоп acer extensa 5635z

  Провери си контакта където го включваш има ли напрежение, щепсела , захранващия кабел, ще ти е нужен мултицет , такива неща и чак тогава търси причината в компа.
 20. Asus X51R Bios password.

  Кажи поне какво си направил от горе посочените вариянти
 21. Благодаря за отговора . Ще се мисли как да се процедира по-нататък. Или ново устройство или нищо.
 22. Здравейте ! Да използвам темата - имам аналогичен случай на селективно четене и запис на CD . DVD-та ги записва и чете без проблеми. Лаптопът е Asus X50GL а CD/DVD устройството е TSSTcorp CDDVDW TS-L633A . Подчертавам , че устройството си подбира кое CD да чете и кое не (съответно да записва). Дайте някакво предположение от какво може да е, и какво да се предприеме.
 23. Помогни ни малко - каква е машината , с коя операционна система работиш , с други приложения имаш ли проблеми ? Скайпът коя версия е ? Ей такива неща.........
 24. Пробвай от тук http://www.atheros.cz/download.php?atheros=AR5007EG&system=1 да си намериш подходящ драйвер за WiFi. Аз имах подобен проблем . С Atheros съм, някъде из форума е писано. Но след като се инсталира правилният драйвер и нещата се оправиха на часа. Сега при теб може и да става така от лоша връзка в конектора на картата с дъното или нещо подобно предполагам. Провери си първо как са нещата вътре в лаптопа и тогава пробвай с драйвери. Успех !
 25. Да не би да ти остава задействан самият бутон на тъч-пада (все едно е натиснат постоянно) , но даже и да е така , когато движиш пръста в/у тъч-пада , стрелката на монитора трябва да се движи. Пробвай да изключиш целият тъч-пад със съответният бутон и работи с отделна мишка. За мен проблема ти е хардуерен ( нещо ти се е скапал самият тъч-пад. Занеси го на сервиз и там ще ти кажат какво му е .