ninex

Доверен потребител
 • Content count

  478
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ninex

 1. Привет. Сега - кой точно е модела на лаптопа? Кога си го носил в МОСТ, защото казваш, че гаранцията вече е изтекла, т.е. предполагам, че е станало отдавна. В ръцете са ми попадали доста техни машини, на които пластмасата старее явно и след 3 години примерно като го разглобяваш е трагедия.. Контакт с кой офис в Европа искаш да направиш? Ако си ОК с английския, http://www.acer.com/ac/en/GB/content/contacts
 2. Манията на тия за следене и контрол край няма. Явно службите много държат да имат данните на всички по света, ползващи боза 10. Та затова спират да продават 7/8. Много ми е чудно какво ще правят с корпоративните клиенти...
 3. Привет, може да го занесеш на Киро, на 'Руски' 20, и да ти го пробва с лабораторното захранване, ако няма адаптер като твоя.
 4. Няма ШИМ или е с много висока честота?! Защото са различни понятия, но пък е страхотен маркетингов трик.. за шарани
 5. Проблем с ASUS K55VD

  Всички драйвери инсталирани ли са? Понякога има разни ACPI драйвери, които не се инсталират от потребителите и те могат да доведат до такива симптоми.
 6. Проблем с ASUS K55VD

  Ъпдейт на биос правил ли си?
 7. Мисля, че големите бабаитлъци от негова страна могат само до тупаници по неговата кратуна да доведат! Аз с удоволствие ще отида да му паркирам счупения капак, който ми продаде в ... му кратуна! EDIT: Колега, знам че си афектиран, но това не ти дава право да нарушаваш правилата на форума ... При следващия вулгарен израз, ще мина през всичките ти постове с гумата ... Благодаря за разбирането !!!
 8. Привет, станах поредния измамен от telarche. От тази тема в базар-а: http://bazar.bg/обява–10674190/hp-6820s-на-части видях, че продава HP 6820s на части. Необходим ми беше корпус за дисплея - капаци, безел, панти. Обадих се на въпросният, попитах дали всичко е ОК - да, няма проблеми, няма забележки. Фактура и какъвто и да е финансов документ каза, че НЕ издава. Колеги от Пловдив ми поръчаха частите от него и днес си ги взех. Лекото учудване премина в яд и бяс! Капака на дисплея изобщо не е ОК. Драскотините са дълбоки, ужулванията също. Гайките за захващане на пантите от лявата страна са със спукани легла и при завиване на винтовете в тях и при евентуално отваряне на капака просто ще се скъсат. Пантите бяха увити с тиксо и изкривени (което не е голяма болка за умиралка, рамената са ламарина и се изправят лесно). Обадих се на въпросният telarche с въпроси и нерви в тона дали изобщо е видял какво ми изпраща - почна да ми говори, че май съм му се карал и той щял да започне да ми се кара. Ами да започне! Но не. Попитах го дали е погледнал, че леглата за гайките са спукани. Отговорът беше - бяха спукани или си ги спукал ти? Шиб@н тъпанар! Как мога да ги спукам аз, след като съм взел частите 20 минути преди да му се обадя. Отделно, една от гайките от горната страна, която държи винт за безела, изобщо я няма в леглото и - откъртена е. Имало опция преглед, къде съм гледал - обясних, че частите са поръчани през трети човек, а той не е наясно каква уговорка имаме с telarche и просто е взел частите. И защо говорим за 'къде си гледал', след като по телефона говорим едно, а той ми изпраща друго, с ясното съзнание, че е за боклука! И най-безцеремонно ми затвори телефона. Естествено, на последващо обаждане, не вдига. Обвявата тактически няма възможност за оферта, защото може някой като мен да остави негативен коментар и ще му се развали репутацията. Алчните, шиб@ни и нагли търгаши явно няма да спрат да 'работят', но нека темата да се вижда. Защото за мен е точно такъв! За да не съм голословен, ето и снимки на проблемните участъци. Външният вид на капака изобщо не го коментираме! Нека въпросният търгаш ме опровергае, показвайки снимка на 'без забележки' корпуса! След като му писах в базар, ми е отговорил. Освен това ме е блокирал и не мога да му отговоря. Ето отговора: 03.10.2015, 14:09Ами изхвърли го. Ти си го счупил, твой си е. Може да го правиш каквото решиш. Добър опит, но не ти мина номера. Захвани се с нещо което ти се удава, паси добитък например. Остани си с здраве. Не знам кой от двама ни трябва да пасе добитък, но от парите, които е взел от тази 'сделка', хаир няма да види!
 9. Криптовалута?

  http://hardwarebg.com/forum/forumdisplay.php/25-Distributed-software Обширни теми за по-често 'копаните' криптовалути, използване, преводи..
 10. Взе - от заложна къща, от човек на зор, от някой циганин на улицата? РАБОТЕЩ?
 11. Обновяване на форума

  Като гледам ИЗОБЩО няма да се стигне до оправяне на каквото и да е.. Явно е въпрос на пари, в смисъл на фирмата НЕ и се дават пари, за нещо, което НЕ и носи пари. При положение, че много фирми и фирмички ползват форума, за да си рекламират БЕЗПЛАТНО стоката и да си ъпват темите всеки ден, и аз бих постъпил така.... Вместо да се развива форума със секцията ремонти примерно (всеки сервиз да пуска теми с направени ремонти, смяна на чипове, ремонти на ниско ниво), продължават напъните на някои 'колеги' да са винаги на 1ва страница на Борса-та. Както и да е, като гледам как вървят нещата, скоро форумът ще е като олх - изчезващ вид...
 12. MyAngel - много искам да видя какъв РАБОТЕЩ лаптоп си си купил за 170 лева със 750GB диск и 4GB памет.. И то говорим ако не си го купил краден, от заложна къща или от мангала на улицата.. Мето - 130 лева са си добре за машината, предвид какви боклуци се продават за същите или за повече пари. За един умрял Pavilion dv6000, някои 'колеги' искат по 120-150 лева, така, че сам си прави сметката.. 130 лева не е висока цена за тази работеща машина.
 13. Така, като гледам, ми се струва много зле изпълнението. Дъната са пословично 'тънки', охлаждането с тази тънка тръбичка и с тази дължина, не знам как ще се справи под натоварване. На долният капак има ли метална пластина, или нещо друго, което малко от малко да предпазва твърдият диск? Защото само с тези гумени ъгълчета не става.Не видях биос батерия, мястото долу в ляво е празно, не видях и кабелче с батерия.
 14. Обновяване на форума

  'Щото най-вероятно не са наели програмист, а админите на сайта са го свършили. Което не ги оправдава.. Тези неща трябва да се знаят от хората, които уж ги работят..
 15. Обновяване на форума

  vigo_m, аз ако съм админ и така се посерат нещата, мислиш ли, че шефа ще го интересува кой и какъв вирус е налегнал нещата - теглят ми шамарите и да възстановя данните, ако е възможно и шута в задника.. Работа на админите е да знаят какво се случва. Не им плащат да продават печки и бойлери все пак god_15 - прехвърлете базата с потребителите и пуснете нов форум. На темите и мненията майната им - белята е станала, спор няма, но понякога опитите да поправиш старото, само те връща назад..
 16. Обновяване на форума

  Пуснете обява, ако трябва или потърсете фирма, която се занимава с това. Няма нужда всеки да бара и да човърка, без да си има и хабер колко неща може да посере..
 17. За този лаптоп не ти трябва подложка, а ти трябва някой с диплома от Хогуортс... Или някой от 'инженерите', проектирали това 'чудо'... На такова заглавие - такъв отговор!
 18. Обновяване на форума

  Като член на форума от доста време, ще си позволя да изкажа мнение! И то не е никак ласкаво и хвалебствено! Писах няколко пъти в страницата ви във Фейсбук, но отговор така и не получих. Не отива на сериозна фирма да си прави такива 'експерименти', па макар и с безплатен форум. Нищо не пречи да си тествате дизайна и каквото си искате още там паралелно, и когато видите, че няма проблеми, тогава да го сложите като основна тема/редизайн/версия... Текущите проблеми са от доста дни, но чак сега пускате тема към 'драгите съфорумци'. Това, че форумът е безплатен и е пълен с търговци и 'търговци', които пускат по 20 теми, рекламирайки фирмите и стоките си, има решение - да ги поканите да си плащат за рекламата или бан! Относно това, че форумът е безплатен и едва ли не трябва да ви целуваме краката, че го има - ами или го поддържайте или го закривайте! Вместо да направим едно полезно за посещение място в интернет, където потребителите могат да попитат за проблем, за нов, за съвет относно лаптопите си, ние правим йероглифи, обръщения към 'драгите съфорумци' и прочие глупости. Нищо не пречеше и да разширите форума с раздели за таблети и смартфони, и без това държите сайтовете. Все повече хора ползват таблети, фаблети, смартфони, нямаше да е лошо на едно място да открият информация за няколко продукта, които ги интересуват. Но не би. Мнението ми може да го изтриете, да ми сложите бан или да ми затриете профила дори. Подигравките ви край нямат! Ще следя темата 2, 3 дни, да видя какви ще са отзивите на някои колеги, които уважавам много и на които държа, макар и да не сме се виждали на живо с тях! Ако желаете да ми отговорите, не държа да е в темата. Latitude at europe.com ми е мейла. Be my guest!
 19. Acer es1 512 c2ve

  До какви пари си търсите лаптоп? Този процесор е подходящ за таблет, не за лаптоп.. HP 250G3 - Core i3, 1TB HDD, Nvidia, 15.6" matte, 4GB DDR3 - 630 лева. Мисля, че цената е добра.. Като гледам какви са процесорите на масовите лаптопи до към 700 лева.. Този е направо подарък. Ако имате още 100-на лева, купете си гаранция (да станат общо 3 години) и сте вие. След време може да смените диска с SSD, да добавите памет и пак ще имате актуална машина. Игрите вече не са единственото нещо, което натоварва машината. В много сайтове има изключително тежко съдържание.
 20. Нова матрица. С почистване няма да стане. Ако не е някаква супер-дупер изгъзена матрица, сменяй с нова и това е. Btw, каква е тая простотия - кутия с храна и мазен сос в чанта с лаптоп?
 21. Да, така е. Не съм фен на BGA за процесорите, поради 2 причини (примерно 2): - не знам какво пречи, като е BGA да слагат и НЕ U процесори. Ако машината е сметната да работи на стокова честота, и има turbo boost, след пускането му машината ще почне да загрява доста повече, и е възможно при продължително натоварване да почне да се самоизключва. - дъната се оскъпяват неимоверно много, когато на дъното има залепен процесор. В пъти се оскъпяват.(тук визирам дъната за Intel c Core i процесори). Келешрони и AMD-та по на 1.2GHz не ги броим тук. А умре ли ти извънгаранционно дъното, смяна на процесор примерно, би била безмислена. А те ще дефектират.. днес разглобявах един Pavilion 15 - няма нищо по платката. Само процесор и мултиконтролер.
 22. С тия U процесори... 20 лаптопа, не можаха един да сложат с не U процесор. Изглеждат много добре, ще видим колко са здрави физически. Обаче ми е чудно в лаптоп за 2К лева...
 23. Проблем с HP G72

  В моментите, когато няма картина, caps lock мига ли и колко пъти? Иначе и според мен е за мост. Търсих да видя с кой мост е - Intel HM55 e 'чудесен мост'
 24. Рам за acer v3 771G

  А с какъв процесор е машината? Ето ти спецификации: http://www.acer-shop.sk/download/26-datasheet.pdf