ninex

Доверен потребител
 • Content count

  478
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

122 Доверен

About ninex

 • Rank
  Стар потребител

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • От
  Пловдив
 • Лаптоп
  HP NX9420
 • ОС
  Ubuntu
 1. Привет. Сега - кой точно е модела на лаптопа? Кога си го носил в МОСТ, защото казваш, че гаранцията вече е изтекла, т.е. предполагам, че е станало отдавна. В ръцете са ми попадали доста техни машини, на които пластмасата старее явно и след 3 години примерно като го разглобяваш е трагедия.. Контакт с кой офис в Европа искаш да направиш? Ако си ОК с английския, http://www.acer.com/ac/en/GB/content/contacts
 2. Манията на тия за следене и контрол край няма. Явно службите много държат да имат данните на всички по света, ползващи боза 10. Та затова спират да продават 7/8. Много ми е чудно какво ще правят с корпоративните клиенти...
 3. Привет, може да го занесеш на Киро, на 'Руски' 20, и да ти го пробва с лабораторното захранване, ако няма адаптер като твоя.
 4. Няма ШИМ или е с много висока честота?! Защото са различни понятия, но пък е страхотен маркетингов трик.. за шарани
 5. Проблем с ASUS K55VD

  Всички драйвери инсталирани ли са? Понякога има разни ACPI драйвери, които не се инсталират от потребителите и те могат да доведат до такива симптоми.
 6. Проблем с ASUS K55VD

  Ъпдейт на биос правил ли си?
 7. Мисля, че големите бабаитлъци от негова страна могат само до тупаници по неговата кратуна да доведат! Аз с удоволствие ще отида да му паркирам счупения капак, който ми продаде в ... му кратуна! EDIT: Колега, знам че си афектиран, но това не ти дава право да нарушаваш правилата на форума ... При следващия вулгарен израз, ще мина през всичките ти постове с гумата ... Благодаря за разбирането !!!
 8. Привет, станах поредния измамен от telarche. От тази тема в базар-а: http://bazar.bg/обява–10674190/hp-6820s-на-части видях, че продава HP 6820s на части. Необходим ми беше корпус за дисплея - капаци, безел, панти. Обадих се на въпросният, попитах дали всичко е ОК - да, няма проблеми, няма забележки. Фактура и какъвто и да е финансов документ каза, че НЕ издава. Колеги от Пловдив ми поръчаха частите от него и днес си ги взех. Лекото учудване премина в яд и бяс! Капака на дисплея изобщо не е ОК. Драскотините са дълбоки, ужулванията също. Гайките за захващане на пантите от лявата страна са със спукани легла и при завиване на винтовете в тях и при евентуално отваряне на капака просто ще се скъсат. Пантите бяха увити с тиксо и изкривени (което не е голяма болка за умиралка, рамената са ламарина и се изправят лесно). Обадих се на въпросният telarche с въпроси и нерви в тона дали изобщо е видял какво ми изпраща - почна да ми говори, че май съм му се карал и той щял да започне да ми се кара. Ами да започне! Но не. Попитах го дали е погледнал, че леглата за гайките са спукани. Отговорът беше - бяха спукани или си ги спукал ти? Шиб@н тъпанар! Как мога да ги спукам аз, след като съм взел частите 20 минути преди да му се обадя. Отделно, една от гайките от горната страна, която държи винт за безела, изобщо я няма в леглото и - откъртена е. Имало опция преглед, къде съм гледал - обясних, че частите са поръчани през трети човек, а той не е наясно каква уговорка имаме с telarche и просто е взел частите. И защо говорим за 'къде си гледал', след като по телефона говорим едно, а той ми изпраща друго, с ясното съзнание, че е за боклука! И най-безцеремонно ми затвори телефона. Естествено, на последващо обаждане, не вдига. Обвявата тактически няма възможност за оферта, защото може някой като мен да остави негативен коментар и ще му се развали репутацията. Алчните, шиб@ни и нагли търгаши явно няма да спрат да 'работят', но нека темата да се вижда. Защото за мен е точно такъв! За да не съм голословен, ето и снимки на проблемните участъци. Външният вид на капака изобщо не го коментираме! Нека въпросният търгаш ме опровергае, показвайки снимка на 'без забележки' корпуса! След като му писах в базар, ми е отговорил. Освен това ме е блокирал и не мога да му отговоря. Ето отговора: 03.10.2015, 14:09Ами изхвърли го. Ти си го счупил, твой си е. Може да го правиш каквото решиш. Добър опит, но не ти мина номера. Захвани се с нещо което ти се удава, паси добитък например. Остани си с здраве. Не знам кой от двама ни трябва да пасе добитък, но от парите, които е взел от тази 'сделка', хаир няма да види!
 9. Криптовалута?

  http://hardwarebg.com/forum/forumdisplay.php/25-Distributed-software Обширни теми за по-често 'копаните' криптовалути, използване, преводи..
 10. Взе - от заложна къща, от човек на зор, от някой циганин на улицата? РАБОТЕЩ?
 11. Обновяване на форума

  Като гледам ИЗОБЩО няма да се стигне до оправяне на каквото и да е.. Явно е въпрос на пари, в смисъл на фирмата НЕ и се дават пари, за нещо, което НЕ и носи пари. При положение, че много фирми и фирмички ползват форума, за да си рекламират БЕЗПЛАТНО стоката и да си ъпват темите всеки ден, и аз бих постъпил така.... Вместо да се развива форума със секцията ремонти примерно (всеки сервиз да пуска теми с направени ремонти, смяна на чипове, ремонти на ниско ниво), продължават напъните на някои 'колеги' да са винаги на 1ва страница на Борса-та. Както и да е, като гледам как вървят нещата, скоро форумът ще е като олх - изчезващ вид...
 12. MyAngel - много искам да видя какъв РАБОТЕЩ лаптоп си си купил за 170 лева със 750GB диск и 4GB памет.. И то говорим ако не си го купил краден, от заложна къща или от мангала на улицата.. Мето - 130 лева са си добре за машината, предвид какви боклуци се продават за същите или за повече пари. За един умрял Pavilion dv6000, някои 'колеги' искат по 120-150 лева, така, че сам си прави сметката.. 130 лева не е висока цена за тази работеща машина.
 13. Така, като гледам, ми се струва много зле изпълнението. Дъната са пословично 'тънки', охлаждането с тази тънка тръбичка и с тази дължина, не знам как ще се справи под натоварване. На долният капак има ли метална пластина, или нещо друго, което малко от малко да предпазва твърдият диск? Защото само с тези гумени ъгълчета не става.Не видях биос батерия, мястото долу в ляво е празно, не видях и кабелче с батерия.
 14. Обновяване на форума

  'Щото най-вероятно не са наели програмист, а админите на сайта са го свършили. Което не ги оправдава.. Тези неща трябва да се знаят от хората, които уж ги работят..