gguest

Доверен потребител
 • Content count

  927
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by gguest

 1. Acer VN7-792G

  Най- вероятно е програмен проблема - но това може да се случи по няколко причини. Първо си провери машината за вируси и ако няма промяна - пак пиши тук.
 2. Да, може да се спаси, но трябва да се отвори и да се види кой активен елемент е изгорял. Ремонтът си струва, защото като цена е доста по- малко от цената на още един лаптоп.
 3. Явно контактът на буксата с платката не е поправен напълно, батерията е поемала захранването на лаптопа, докато не се изтощи. Трябва да се провери пак свързването на буксата, но имам съмнения, че кабелът на захранването е скъсан и от време на време не предава ток. Преди да отваряш лаптопа, пробвай с друго захранване дали пак ще изключва и ако пак го прави - тогава следва ремонт на буксата.
 4. Intel Pentium N3540

  Този процесор се запоява на платката, не е на цокъл, че да се сменя. Не, че все пак не може да се смени, но процедурата не си струва парите, отнесени към получения резултат, а и процесорът си е доста добър, много се съмнявам, че се налага да го смениш.
 5. Part number не се превежда като "партиден номер", ако това имаш предвид
 6. Това е написано на първият ред в надписите на процесора и това е "CPU Part number". Не ми стана ясно откъде ще го поръчваш, но с този номер се поръчва. Цокъла е BGA413 (FT1). Евентуално може да ти потрябва и CPU ID: 500F20, зависи от доставчика. Смяната е много рискована (това е OEM процесор и е предназначен за машинен монтаж), пак ще отбележа за всеки случай.
 7. EME300GBB22GV но процесорът е с BGA цокъл и смяната не е лесна. Без опит и специализирана техника - по- добре не се захващайте. Графичният видеопроцесор ( Radeon HD 6310) е вграден в процесора.
 8. Колега, един въпрос: досега сменял ли си процесор (за видеочип няма да те питам)?
 9. Lenovo P500 проблем

  Процесорът и видеопроцесорът може да са в един корпус, но това не означава, че процесорът е със "собствено видео" - това схемотехническо решение не се различава от класическото по принцип на работа. Процесор много трудно може да дефектира по простата причина, че има множество вградени защити. При вграден видеопроцесор в същия корпус някои защити действат и при работата на видеочипа, което прави вероятността от дефект още по- малка. Няма никакъв начин процесорът да работи (което в случая с голяма вероятност означава, че и видеопроцесорът работи) и да не излезе образ поне на външен монитор чрез някой порт. Повтарям предположението си- имаш две дефектни дъна.
 10. Lenovo P500 проблем

  Няма начин видеосистемата да работи и да не излезе образ някъде - или на екрана, или на външен монитор. Имаш си работа с дефектни дъна. Процесорът няма никаква роля в случая.
 11. Нещо е станало с твърдия диск, не може да се прочете boot сектора.
 12. ПРОБЛЕМ С ASUS X553M

  Компютрите, базирани на x86 архитектура "увисват" при обработка на прекъсвания. Може да са софтуерни или хардуерни прекъсвания. Така че всеки от драйверите и всеки хардуерен модул може да предизвика "увисване". В повечето случаи причината е в драйвери, защото няма програма без бъгове. Ти обаче ни оставяш да гадаем - преинсталиран ли е или - не, добавян ли е (или сменян) хардуер (или - не), батерията в добро състояние ли е (или - не), BIOS обновяван ли е (или - не) и друга подобна информация. Така ще изпишем десетки постове и я уцелим, я - не. Занеси го в сервиз, та на място да се провери всичко. Иначе я го оправиш, я - не.
 13. ПРОБЛЕМ С ASUS X553M

  Хубаво си го преинсталирал, но с един и същи Windows и драйвери ли?
 14. ПРОБЛЕМ С ASUS X553M

  Най- вероятно проблемът е програмен. Преинсталирай му операционната система и драйверите и ако не се оправи, пиши пак.
 15. проблемът е в драйвера. Поразпитах тук- там, поразгледах тук- там и попаднах на съвсем подобен случай, в който заради този проблем един руснак се обръща към центъра за работа с клиенти на НР. Ще копирам само отговора им, на руски е, но нито се нуждае от превод, нито от коментар: "Добрый день. Благодарим Вас за обращение в Техническую Поддержку HP. Уважаемый Клиент, Компания HP предоставляет драйверы на условиях "как есть" без каких-либо гарантий. На странице для загрузки программ и драйверов для вашей модели ПК будут те же ПО и драйверы, как в подобных моделях с предустановленной ОС Windows. "
 16. BIOS Не чете SSD

  А има ли такъв диск в лаптопа?
 17. с огромна вероятност проблемът е хардуерен. Изобщо оптиките са много удобни и с много предимства пред другите видове енергонезависим запис, но лесно се повреждат и имат ограничен живот.
 18. " Unified Extensible Firmware Interface(UEFI) " е нещо като следваща версия (наричат го наследник) на BIOS. UEFI използва GUID Partition Table (GPT), докато BIOS използва Master Boot Record (MBR). Двата формата служат за определяне на физическото разделяне на диска на части, но са различни.
 19. От тук ли изтегли драйвери? Пробвай с тях, пробвай да превключиш и опциите на захранването на " high performance " режим.
 20. Регистрирай се във форума, за да мога да ти изпратя линк и парола и ми пиши съобщение, за да знам с какво име си се регистрирал.
 21. "Колега", това не е вярно. Изразявам се дипломатично, пък дано си вземеш едно наум. По руските тракери има portable версия, която работи без инсталация, без плащания и без проблем. Ако не можеш да я изтеглиш, напиши ми съобщение.
 22. Ясна е работата... Тиймвюъра оставя отворени портове и машината се е напълнила с хлапашки дивотии. Аз лично след всяко използване на тази програма (налага се, ням спор) старателно я изчагъртвам от дисковете, защото съм хващал активни сесии на няколко сървъра (последният случай беше преди няколко дни!). Значи базата данни - регистрите не може да се считат за незасегнати. Остава най- гадният, но пък най- сигурен вариант - връщане на "имидж" (архив де) или преинсталиране на всичко отново. Както казваше един приятел (лека му пръст, утрепа се с делтапланер) - "Един Господ знае какво е станало, ама няма да ти кажа.". Успех.
 23. https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/7jn701wf.exe този драйвер ли инсталира?
 24. Потърси по тракерите програмата SpyHunter и я пусни. Ще останеш изненадан :)
 25. Възниква грешка с системния сървис, управляващ клавиатурата и мишката, затова ти "замръзва" компютъра. Вероятно има неверен запис в регистрите заради бъг в някой драйвер на по- високо ниво. Преинсталацията ще го оправи, но само заради това да се преинсталира всичко е идиотско. Пробвай да преинсталираш мишката (изтрий я от Device Manager-a и я инсталирай отново). редакция: Под мишка разбирай тъчпада де, той пак си е опашат.