typakkk

Потpебители
 • Content count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Неутрален

About typakkk

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • От
  Варна
 • Лаптоп
  HP
 • ОС
  Windows 7
 1. А пробва ли да смениш зарядното? Никак не е препоръчително "клатене на буксата за тока". И от там може да идва проблема/нарушени спойки към дъното/. Защо не пробваш без да поставяш изобщо батерията.
 2. DELL INSPIRION MINI 1012

  Проблема не е в паметта. Имал съм подобна машинка - 1010 . Най-вероятно операционна система/много вероятно видео драйвър/. Във всеки случай е софтуер. Между другото на моята машинка бях сложил XP и си вървеше много добре.
 3. Повдигнатия въпрос е правен , а не технически. Гаранцията важи само ако не е нарушена целостта на лепенката. Няма значение рам ли сменяте или почиствате, или каквото ви е хрумнало да правите. Това е единствената гаранция, че потребителя не е решил да се прави на майстор и не е манипулирал по неправилен начин компонентите. Много добре знаете, че статичното електричество понякога е напълно достатъчно да повреди крехката електроника. Ето защо ако искате гаранция , бъдете така добри да се отнесете към сервиза който я държи и там ще ви почистят машината, или ще ви сменят компоненти безплатно в срока на гаранционна подръжка/или поне са длъжни да го сторят/. Сега като изгледах и видеото, ми се струва страшно неудачно. Обяснено по този начин би подтикнало всеки "разбирач" да се хване с нещо което изглежда много лесно. Да, ама не. Кой ще обясни на "Весито" каква рам и трябва /в момента стандарти поне четири се сещам/ дали пък "Весито " разбира от режими на работа /двуканален/, и от там ако смени единия модул дали системата ще работи по-бързо или пък направо няма да може да изгрее и т.н. и т.н..
 4. Всъщност изискаването за стабилност е твърде високо. В този ценови клас не съм срещал машина с качествен корпус и изработка, които да предполагат ниски работни температури и шум а от там и стабилност и дълготрайност. Има минимални разлики, но в общи линии става дума за пластмаси , в някой случай покрити с фолиа имитиращи метални елементи. Няма ги вече качествените охлаждания с медни тръби и т.н. като в IBM, DELL latitude и т.н. С две думи гледайте въздуховодите да са встрани, а не отдоло на корпуса; матрицата да е матова и с по-голяма резолюция; видеото да е интелско; тъчпада да е с отделни бутони/не като в HP DV серията/; корпуса да е стабилен при пантите с матрицата; процесора да е на интел също; възможно най-голяма гаранция с ясен сервиз; охлаждаща подложка и късмет. . Пропуснах да добавя.Не ви трябва много бърз хард при положение че няма да се играе. Обичайно по-високата скорост води и до по-бърза амортизация.
 5. 100%_HP_ZV5373EA_sp30341_NoWhiteList_By_Camiloml.exe това може би ще ти реши проблема.Има много ако. Например ако машината е интелска и т.н. Този е моднатия биос sp30341 без бял списък. За амд машина най-вероятно е друг фаила. Ако не знаеш какво и как правиш още веднъж ти казвам, че машината може да стане напълно неизползваема. По-добре си намери карта от списъка за 20-тина лева.
 6. Зависи. Така наречените бели списъци са заложени в биоса на лаптопа. Един вид при стартиране машинката чеква дали картата е между тези посочени в списъка за съвместими. Проблема се решава основно по два начина. Най-лесния е да намериш модифициран биос/с премахната тази част със списъка или добавена твоята карта/ и да го флашнеш.Другия е малко по сложен и предполага модификация на самата карта/софтуерна/. Така че разтърси се за модифициран биос за твоят модел.Внимавай много защото на изхода може да получиш труп.
 7. Няма списък в биоса на този дел.Повярвай ми имам два и съм в момента с карта от HP в единия, а в другия с небрандирана.
 8. http://en.community.dell.com/support-forums/network-internet-wireless/f/3324/t/19430076.aspx От написаното излиза , че е несъвместима картата. Между другото пробвай да я сложиш във wwan слота. Може пък да стане чудо.
 9. Докторе те на жената и "пращат" мегабайтите ти за ттл и обясняваш
 10. Можеше първо да погледнеш на сайта на производителя. Ако правилно е записан модела има драйвери за по-старата операционна система,т.е. няма да има проблем. Като се има предвид обаче какво и как питаш, по-добре не експериментирай, а помоли някой приятел. И най-добре да се ползва легален софтуер, поради ред причини. Щом имаш пари за такъв клас машина може да дадеш още малко и да не се чудиш какво не и е наред на пиратската сглобка на някой псевдо разбирач. И на края един малък съвет, не разчитай на случайни мнения, нищо и няма на home premium версията на windows 7. Версията просто трябва да се съобрази с хардуера с който разполагаш. Поздрави.
 11. Извинявайте, но мненията са малко "фенски". Аз лично имах същата дилема и дълго се чудих на какви конкретно физически преимущества/платформа, графика и т.н./ особено в последните години, след като мак индустрията е made in china и платформата на практика загуби битката с пц се дължат огромната разлика в цена и т.н. честно казано аз не ги намерих. Вярно , че съм лаик, но все пак съм ползвал доста и не много ефтини машини и що годе имам поглед, включително от хардуера. Последните години всичко е такъв боклук, че нямам думи. Скоро се гаврихме с един пробук/1300лв +/няма такъв боклук просто. Пластмасовия му корпус се гъне при отваряне буквално. И при другите е същата работа. Без да обиждам никого и не защото гроздето е кисело ябълката е повече имидж и стремеж към криво разбран индивидуализъм и показност/като старите мобифони с дългите антени./. Иначе доктора е прав, един dell d630 ако щеш и другата платформа ще ти върши чудесна работа за жълти стотинки. Поздрави и без лоши чувства.