biox

Потpебители
 • Content count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Неутрален

About biox

 • Rank
  Новорегистриран
 1. Абсолютно некоректен анализ! Маркетинг мениджър може да не може един ред код да напише.
 2. Здравейте, за съжаление ми се случи да попадна отново на некоректен продавач. Темата е тази: http://forum.laptop....wtopic=35123= Вчера попаднах на нея, минути след като бе публикувана. Обадих се на продавача, който ме увери в изправността на техниката и му пуснах с смс адреса си за изпращане по куриер. Беше 16:25, т.е. очаквах днес да получа пратка по Еконт. Беше невероятно съвпадение, тъй като ми остана една излишна батерия, диск и докинг станция от същия модел, а все отлагам компенсация за брат ми, чийто лаптоп сина счупи. Когато до обяд не получих уведомление от куриерите, за налична пратка, позвъних на продавача, за да го попитам какво става и дали не е изтървал Еконт вчера. Той не ми отговори. Позвъних 6 пъти до преди малко, но телефонът дава само свободно. Помислих, че може да се е случило нещо с човека, когато видях, че преди минути е продал лаптопа и е заключил темата, за да няма отзиви. Освен това, независимо, че се правеше на неразбиращ от форуми незанимаващ се с търговия (това му е първи пост), много бързо се е ориентирал в правилата и възможностите на форума и е заключил темата. Определено се чувствам излъган и не мога да си обясня поведението на продавача. Поне да беше ми казал, че е продаден или да вдигне телефона. Позвъних минути след обявлението и му дадох координати за изпращане. Сега "ближа рани" и ще си "удавя" сълзите в едно малко
 3. В грешка си. всеки магазин за техника втора употреба, дава гаранция за стоката си. Например http://ardes.bg/seconndhand-laptops , http://speedcomputer...vtora-upotreba/ Аз също разубедих доста приятели от покупките от този форум. Следях го от самото му начало, като направих няколко успешни покупки преди години (без регистрация, направо на контакти). За съжаление, форумът се напълни с прекупвачи и няколко от последните изгодни предложения бяха отнесени веднага след предлагтането им. Същите се появиха след време на завишени цени. Смятам, че разделът "втора употреба" вегетира и рано или късно, ако не бъде прочистен и наложен ред, ще изчезне. Хиените ще се нахвърлят на поста ми, но това е истината от един купувач. Остана само един форум за електроника на който имам доверие. Наложиха се правила, които костваха много посещения досега, но вече се берат плодовете на правилата. Тук не е така.
 4. Разбирам, че закупуването на стока втора употреба е провокирано предимно от финансови затруднения, но човек наистина трябва да се замисли за подобна инвестиция в мобилна машина. Равносметката показва, че употребяваната техника въобще не е по-евтина, а даже по-скъпа. Например един ноутбук за около 400 лева, обикновено има диск 80-160 гб, вградено интелско видео, достатъчно само за браузене и набор, 1-2 гб памет и компромиси по окомплектовката (блутуут, wifi, карточетец...). Тогава, ако добавим един диск 500 гб, достатъчно памет, блутуут и др. и се примирим с липсата на HDMI, карточетец, резолюция, батерия и др., то накрая стигаме цената на нова машина с тези параметри, но която ще бъде с поне 2 години гаранция. Например сега съм харесал промоцията на MSI с 3-ядрен феном и видео 4250, ХДМИ и всичко необходимо е 499 лева в ТМ. За жената съм пуснал обява за търсене, но май няма да има адекватна конкуренция на HP G72 с I3, 5450 видео и 17,3" 1600:900 за 789 ремаркетиран или 824 лева нов. Затова, дори и да изглеждат по-евтини, употребяваните машини излизат доста солено, особено ако се усети липсата на гаранция. В случая смятам, че М Антонов въвежда в заблуда клиентите си. Запояването на чипсет с горещ въздух е смехотворен начин за временно съживяване на техника. Това не е професионален ремонт а смешно домашно хоби, което потръгна от руски ентусиастки форум преди години. Винаги се повтаря в рамките на няколко седмици/месеца. Има метод наречен reballing, който е възможен само с много скъпа професионална апаратура за позициониране и запояване на чипсети. Не знам как Антонов има изобщо очи да го прави, още повече, че знам от сигурен източник, че той изкупува морги, като им вдъхва живот само колкото да се продадат. Дори и някой безумец да е съгласен да закупи подобно нещо, то той трябва да се предупреди ИЗРИЧНО за естеството на ремонта. Още повече, купувачът си е платил допълнително 50 лева за ремонт, което прави покупката му съпоставима по цена с нова техника. Коректно в случая може би би било, да се върнат парите за лаптопа на купувача, като парите за ремонта останат в продавача. Поне 2 пъти, при разговор за закупуването на употребявана техника, бях предупреждаван изрично че е презапоявано видеото. Това ме спря от закупуването, но продавачът беше коректен и съм искрено благодарен за това (няма как да го прочете, понеже се случва в най-сигурния форум за ИТ бранша и търговията, на Български език)
 5. Здравей,

  дай някоя снимка на машината.

 6. Здравей,

  с коя батерия е лаптопа?

 7. И аз съм се насочил именно към това решение и твоето ревю ме "побутва" още повече в тази посока. Искам да ти подскажа само, 3 погрешни впечатления или по-скоро заключения и пропуски: 1. Процесорът е страхотен и надхвърли очакванията ми, когато си поиграх с него миналата седмица. Много хора робуват на схващането от преди десетилетия и смятат, че последното поколение АМД процесори са по-топли от ИНТЕЛ базираните решения. Напротив,тук ТДП е с 30% под това на бюджетните - до средни модели на конкуренцията. Ако не гледаме синтетични тестове, като СУПЕР ПИ и др., то Турион П560 се представя по-добре от доста от алтернативите. Има и виртуализация (за мен е необходимост). 2. Издръжливостта на батерията в автономен режим ме изненада положително. Не знам, какво очакваш при включена безжична мрежа, блутуут, 60% подсветка и браузене. 135 минути си е направо геройство. 3. Видеото поддържа DXVA (хардуерно ускорение за плейване на блу-рей) и има съответния HDMI порт.
 8. Не си ме разбрал. Целта ми беше точно обратното - да посоча твоята обява и теб, като истинския продавач. Първо попаднах на тази на аниматор, но когато поисках снимки и да го видя, започна да увърта и да обяснява, че не е в него и трябва да почакам, няма с какво да го снима. Тогава попаднах на твоята в хардуер бг, където съм редовен посетител от над 6 години и имам безупречна репутация.