boqnin

Потpебители
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Неутрален

About boqnin

 • Rank
  Потребител
 • Birthday 10/21/86

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • От
  Козлодуй / Враца
 • Лаптоп
  Fujitsu-Siemens Amilo L1310G
 • ОС
  Windows 7

Contact Methods

 • Skype
  KoKsY_Records
 1. Ами слабичко беше, нямаше проблем. Той лаптопа вече е продаден де че е слабичък, но информативно пиша, нямаше никакъв проблем. Зарядното не е кой знае колко марково понеже беше под 20 V, към 19 и нещо беше, когато го премерих.
 2. Наистина не става, какво ли не пробвах, но явно няма подръжка, въпреки че е от лаптоп HP Omnibook XE3, но друга разновидност на модела. Нищо, ще остане с линията от този, не си заслужава инвестицията за смяна на сегашния дисплей.
 3. Наскоро се сдобих с HP Omnibook XE3, Който беше с пукната матрица. Сега разполагам с 2 матрици едната 14'' с кабел който завършва на по малката букса (лаптопа има възможност за 2 букси за матрица, прилагам снимка) Лаптопа в момента работи с 14'' инчовата матрица, но тъй като матрицата има забележки искам да го пусна да работи на 13'' матрица от същата марка лаптоп, но друг модел, чиято букса към дъното на лаптопа е от другия вариянт, тост по голямата букса. 13'' матрица която искам да сложа е Sharp (LM130SS1T611 - снимка ) http://pdf1.alldatas...130SS1T611.html и е от същата марка лаптоп HP Omnibook XE3 но друга разновидност. Кабелите пасват на другата букса, но доколкото виждам матрицата е тип SVGA. А при настройката на DIP, няма настройка за този тип матрица. Ето таблицата с настройка на DIP която открих за модела - снимка. Ето и реална снимка на DIP на лаптопа, като настройката не се вижда, особено добре поради малкире ключета - снимка. Опитах двата варианта за 13'' матрица но матрицата просто светва и не излиза никакъв образ на нея. Кабела няма как да се смени от едната матрица на другата, тъй като изводите на матриците са различни. Ще съм ви безкрайно благодарен, ако някой с повече знание сподели, дали няма някаква допълнителна донастройка, дали не пропускам нещо. Или обновление на Bios-a, или каквото и да е за да може да се подкара другата матрица. Или просто матрицата въпреки че е от същия модел лаптоп не е съвместима с тази разновидност. Благодаря ви за отделеното време.
 4. А за пробата само трябва да стане нали така
 5. Имам следния въпрос за един лаптоп HP Omnibook доста старичък, на който му дават зарядно - 19-Vdc, 3.16-A , дали ще е проблем ако го пусна със друго зарядно на 20-Vdc, 3.25A или няма да може да работи? Ако някой може да помогне. Порових се в google, но не открих подобна тема.
 6. Опитай с друг плеар - BS,VLC примерно. Възможно е и Windowsa да се е замотал. В краен случай преинстал, но си е поне 2 часа занимавка.
 7. Разликата в цените не е особено висока, но за сметка на това скороста е доста по ниска от "обикновенните" интернет доставчици. Като под обикновенни имам в предвид жичен / безжичен интернет. Не те съветвам да си взимаш мобилен интернет, ако мислиш да си сваляш игри, филми. Ако просто ползваш интернет за да си отваряш пощата, фейсбук и просто за браузване - то това е твоя интернет.
 8. А може ли да се ремонтира, дали ще е скъп ремонта. И някой ако знае качествен сервиз в област враца или района.
 9. Възникна следния проблем. Отказаха ми USB портовете на лаптопа. Инсталирах му WindwosXP и Windows7, но явно не е от операционната. Драйверите са инсталирани коректно. Опитах се да видя в биоса дали са забранени, но там даже няма такава опция (Ако някой знае дали има клавишна комбинация за отключване на допълнителни опции). И интересното е, че като сложа мишката на едното USB светва, но Windowsa не разпознава нищо, а на другото даже и не светва. Това ме навежда на мисълта, че нещо по дъното е заминало. До колкото го оглеждам няма PCMCA слот за да мога да си купа допълнителни USB. Моля помогнете ако се сеща някой, дали може да се отремонтира нещо, дали има копче(джъмпер) за рестарт на дъното. Не съм се занимавал до сега с лаптопи, само с настолни. Ако някой може да помогне ще съм му много задължен. Благодаря за отделеното време.