predator_wtf

Потpебители
 • Content count

  0
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by predator_wtf

 1. Ребол и смяна на vga ребол -50лв. без гаранция (не се препоръчва) смяна на vga с нов чип.- 6м гаранция -120до 190лв. в зависимост от цената на чипа. Работи се с ERSA http://vbox7.com/play:27dc9e1756 ето и едно лично мое клипче макар и малко старо за контакти 0879366290 или skype:mitaka1986
 2. Извършвам ребол или подмяма на всякакви чипове bga монтаж ребол -50лв. без гаранция (за колеги и сервизи отстапка) смяна на vga или chipset с нов чип.- 6м гаранция -120до 190лв. в зависимост от цената на чипа. Работи се с ERSA IR550a http://vbox7.com/play:27dc9e1756 ето и едно лично мое клипче макар и малко старо отремонтират се още: LCD Телевизори, Plazma tv, lcd monitor, ремонт на стационарни и преносими компютри. за контакти 0879366290 или skype:mitaka1986, гр. Сливен Братя Миладинови 18-6, Фирма ПРЕДЕЙТЪР СЕРВИЗ ЕООД
 3. батка само да те поправя тази станция е на ersa ir 650 pl и струва 100678 лева без ддс.не знам дали си я виждал.И за поправка наколегата 15000$ няма та опраят.
 4. не сам сключвал договори с никои. прескачам доста комисионни и прекупвачи.имам си мои канали за доставка на чипове.Доста пари съм се набутал преди да намеря правилния доставчик.Работя с няколко китайчета за различни модели чипове.И доста съм ровил в нета и доста писма съм написал докато ги намеря.С едните с които работя чиповете ми идват за 5 дни. Ако вземем за пример ebay там съм чакал 15-20 дена.
 5. От доставки които не минават през прекупвачи. Да вземем за пример ebay. там 99% от търговците ги препродават.Намерих си канали за доставка на чипове директно от завода. Така избягваш допалнително оскъпяване и доста от транспортните разходи.
 6. За чиповете с топчета може да си прав. 100% са стояли по складовете но не се знае колко. Явно доста си чел .При доставка аз си ги гледам на скопа и тогава запоявам, а отностно чиповете без топчета (топки ) до сега съм получавал само с монтирани болове. Работя с две китайчета и ми доставят само чипове с монтирани болове . До сега не съм попадал на китайче което да продава чипове без болове и при това да са качествени, а за качество трудно може да се гарантира.
 7. батка май не четете проблема е решен. лаптопа работи. !!!! и нека да не е с лошо защото от софия по голямо село нема не пишете по темата а само трупате постове май!!!
 8. здр. колеги преди няколко дена сменях чипсет nf-g6100-n-a2 на лаптопа. прети да го сменя го бях реболнал и немаше парола. след смяна с нов чип се появи паролата на биос и не мога да я махна.пробвах бая неща, обърнах се и към most computers ,по точно сервиза им на аcer и пича ми каза че паролата е в самия чип но не съм сигурен на 100%. преди време съм сменял пак на какъв модел чипсет и не съм имал проблеми с пароли и т.н. И ако тва е вярно явно съм попаднал на друга партида чипове.чакам мнения по въпроса преди да премина към поръчка на нов чип. а и още нещо флаш на биос не помага !!!
 9. аз нямам нищо против китаиските станции.взех си ersa защото доста работи из интернет изгледах и прочетох. ясно е че ако не прочетеш тук от там или някои не ти покаже няма как да стане , но не всичко го пише в интернет и докато не седнеш да пробваш и да окепазиш някои лаптоп няма как да стане.аз лично изгубих бая време пред станцията и доста не съм спал. консултирах се и с един колега от Велико Търново. видях как работи той намерих своите грешки и нещата потръгнаха.но и макар да бях видял как работи той аз си бях изградил свои начин на работа отностно ребол и спояването. до сега съм направил около 60 лаптопа със сменени нови чипове . от тях имам един върнат мисля че беше msi. реболнах му чипа и се оправи. най вероятно проблема му е дошъл ако съм го споил при малко по ниска температура, а негови чип беше с безоловни болове. безоловния тинол се споява малко по трудно.доста от чиповете които си доставям са с оловни болове. от реболите около 40% се връщат аз лично избягвам да реболвам, защото си остава само изгубеното време и нерви. не знам как са цените в София но аз вземам по 50 лв за ребол и около 150 за смяна на чипа с нов. рядко съм попадал на по скъпи чипове като mcp67m-a2 по 50$. И нека да не сравняваме София със Сливен. Цените и заплатите са различни. И колега с тея 8 лаптопа не се хвали още особено ако си ги реболнал щото като направят по 4-5 месеца тогава ребола ти е успешен(поне аз така мисля). и ако си взел някои лев за ребол гледаи да не се наложи утре да го върнеш.Аз съм си направил един екселски документ и вътре си водя кво съм реболна и кво съм сменил с ново чипче,пиша си и датата когато съм го направил. имам над 100 ребола и почти всички са тръгвали като изключим брутално опаржени от колеги с духалки лаптопи. въпроса с ребола стои по седния начин при мен (смятам колко съм направил и колко са издържели). ако утре или след един месец се върне, това не е добре и сменям чипа. реболите ги правя също в моментите в които клиента бърза и иска да си вземе лаптопа до 1-2 дена.тогава го реболвам и му поръчвам нов чип после(хем тои има лаптоп и е доволен, хем и аз доволен после като му сложа нов чип и знам че няма да се върне за вга, остава единствено малко повече изгубено време но няма как).и стая инвестиция от 650 долара има един лаф(с трици маймуни ).ако разполагах с повече пари щях да си взема и по горния модел но той е малко над 100000лева, а за такава инвестиция в момента не може да се говори.
 10. тука завист ли усещам ?
 11. колега маи не четеш Флаш на биос не помага !!! Обърнах внимание,че китаеца ми е пратил nf-g6100-430-n-a2, а чипа ми на лаптопа е nf-g6100-n-a2. Не вярвах в това но питах и в most computers в сервиза на acer и колегата каза че най вероятно е от това. Не му повярвах и реших да махна новия чип nf-g6100-430-n-a2 и реболнах стария nf-g6100-n-a2, и батка верваш или не верваш няма парола с него на биос.Така че, сега съм си поръчал от другаде nf-g6100-n-a2 нов. И стези постове мн не помагате, а само се заяждате май. тук требва да се решават проблеми не да си мерим чурките.
 12. Здравейте колеги взех си ersa ir 550a инфраред станция обаче имам голем проблем със закопуването на качествени чипове. пробвах от ebay но се оказаха ментета и само набутвации. от ersa си намерих качествен флюс. но въпроса с чиповете остава.повечето от колегите ни работят с вт. употреба(reboll), но това е временно решение на въпроса. Работата която искам да направя е да се запои нов чип и с лека ръка да се даде поне 6м. гаранция на клиента тъй като парите за ремонта не са малко. а става кофти като вземеш пари и след няколко месеца требва да се вращат. налял съм доста пари в това и ще налея и още и искам като напрявя нещо един път да не се занимавам повече със същото. досега разбрах че на голям ефект и чествена споика се получава с оловен калаи (оловни болове) но всички нови чипове пристигът с безоловен тъй като оловния е забранен и в момента вземам чипове от еbay (нови) и им монтирам оловни болове но това е губене на време и допълнително стресиране на чипа тъи като зада се монтират трябва нагряване а всяко нагряване си оказва влияние върху неговата структура и най вероятно ще работи по малко време от примерно от нов чип пристигнал от завода с оловени болове. Освен че се спояват по лесно и при по ниска температура но и издържат повече при прегряване. благодаря предварително чакам мнения
 13. модел acer extensa 5420. трябват ми горните капаци които държат дисплея и комплект панти трябва ми още и преходник за сд-то за hp tx1000 0879366290
 14. здр. аз работя с това ersa ir 550a но не мога да си намеря доставчик на добри чипове