ZStoychev

Потpебители
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ZStoychev

 1. Здравейте ! Този лаптоп http://laptop.bg/#/details/DELL/6/2503 най-много се доближава до това, което търся. Притеснявам се обаче за екрана. Струва ми се, че 1080p е прекалено голяма резолюция за 15,6 инчов екран и текстът би се четял трудно. Ще използвам лаптопа повече за работа и 720p не би било най-удобното, особено за 16:9 екран. Струва ми се, че екран с резолюция 1600x900 (900p) би бил перфектен за този лаптоп, определено би изглеждал по-добре от 1366x768, та искам да попитам дали се очаква да получите лаптопи с 900p дисплей и със същите параметри ? И също да попитам какви са вашите съвети? Иначе останалите неща съвпадат с това, което търся. Единствено бих предпочел 7200 RPM with Free Fall Sensor hard и wireless, поддържащ n стандарта, но това не е толкова важно.
 2. Лично аз останах много доволен от 1080p екрана . Първо сложих Ubuntu и изглеждаше много приятно. Големината на шрифтовете са нормални, не малки, може би по-скоро на границата между нормални и малки, но не бих казал малки. Windows обаче като чели използва малко по-малки шрифтове и там може да искаш да увеличиш DPI-то, но пак са си напълно ясни и четими. Казват, че Windows 7 се справял много добре с DPI настройките спрямо предишните версии на Windows. Аз като сложих Windows 7 той автоматично си избра 120 DPI още от начало. Толкова обаче ми беше малко по-големичко от най-удобното за екрана . Друг проблем с големината може да срещнеш в някои сайтове - има доста сайтове, които не са направени по най-правилния начин и използват фиксиран размер в пиксели за големина на шрифта. Ако са ти малки много подходящо е разширението NoSquint за Firefox. Общо-взето зависи от теб и от колко далеч гледаш екрана. Резолюцията е много удобна за работа. Дава ти много свобода да си направиш всичко най-удобно за теб. Аз ще използвам лаптопа предимно за програмиране и определено е много подходяща за това. Екранът изглежда доста добре. Перфектен е за разглеждане на изображения и гледане на филми например. Снимките, които тествах, изглеждаха по-ясни от колкото като ги гледам на моя CRT монитор например и същевременно, благодарение на резолюцията, се вижда по-голяма част от тях. По-подходяща е също така и за четене на книги, тъй като чрез повечето пиксели се получават по-ясни символи. Така по-малко се дразнят очите и имаш възможност да избереш най-доброто съотношение между големина на шрифта и брой редове, които виждаш. Мисля, че ще останеш доволен от 1080p екрана, но най-добре е ако имаш възможност първо да го видиш и да прецениш, тъй като не е за всеки .
 3. Трябва да добавиш options snd-hda-intel model=dell-m6 към края на файла /etc/modprobe.d/alsa-base.conf и като рестартираш ще тръгне . Трябва да го редактираш като root и затова например напиши в конзолата sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
 4. честито! Много добра покупка . За съжаление са скъпички маковете, но са добри. Иначе определено Mac OS е много по-добра от Windows .
 5. Еднакви са картите .
 6. Последният е точно каквото търся : Ще бъде супер ако стане, благодаря много .
 7. Мерси . Ами по принцип търся Studio 1555 с параметрите, които написах в предния пост, но ако не успея да намеря ще взема този или някой друг лаптоп с подобни параметри (ще трябва да поразгледам повече обаче). А какво имате предвид под И²И‚Ñ›подобниИ²И‚Ñš или не се знае все още ?
 8. От поста на Жоро останах с впечатление, че очаквате доставка на същите като преди (P8600, 1080p екран, 4GB RAM, 512MB HD 4570, 9-cell батерия (същият като този, само че с 1080p и 9-cell батерия)), но може би не съм го разбрал правилно. До месец (месец и малко) дали ще получите отново такива?
 9. Доколкото знам всички модели от тази серия разполагат с LED подсветка на дисплея, този също има . (Ако имате предвид подсветка на клавиатурата - този модел няма.) В този форум има доста голяма дискусия за лаптопите от тази серия: http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=354017. Общо-взето оплаквания има само от някои от 720p (1336x768) екраните, по-точно от някои от тези, които са произведени от Samsung. 720p екраните на лаптопите от тези серия могат да бъдат произведени от Samsung, LG или AUO. 900p и 1080p се произвеждат само от LG или AUO и са по-качествени по мнения от форума. Това е и една от причините да се спра на 1080p екрана , надявам се отново да го има същия модел, който го имаше по-рано (за който говорих по-горе) .
 10. Здравейте! Надявам се не сте имали предвид този модел (беше по-различен): Ще има от същия модел, който беше на адрес http://laptop.bg/#/details/DELL/6/2503, нали ?
 11. Здравейте! Реших да се спра на Full HD (1080p) лаптопа, но гледам, че от днес липсва на сайта. Дали ще го има отново ?
 12. Мерси за отговора . частите, които споменах, видях, че се предлагат за тази серия от сайта на Dell. Из форумите, които разгледах за Dell Studio 1555, прочетох, че 900p и 1080p изглеждали доста по-добре от 720p и препоръчваха 900p за тези, за които 1920x1080 би била прекалено голяма резолюция. Да разбирам, че не очаквате лаптопи с 900p? А дали има възможност за 9-Cell battery за този лаптоп? Вие кой от двата екрана бихте избрали ?