xtrael

Потpебители
 • Content count

  28
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by xtrael

 1. Здравейте, Каня се да купя въпросния лаптоп, като последно остава да установя конфигурацията. Главния въпрос, който ме мъчи е с колко памет да избера видео картата (NVIDIA GeForce GTX 960M) - с 4 или с 2. Четох на няколко места ревюта и тестове, че за конкретния лаптоп 4ГБ изобщо нямало да направят разлика и 2ГБ-вата версия се представяла повече от добре, но все пак ми се щеше да чуя и мнения на някой, който вече ползва такъв. И втория въпрос, който ме мъчи е конкретния лаптоп в сайта се предлага със следното SSD - 256GB SSD NVMe . Да разбирам ли, че това е от новата технология или си е обикновено M2 стандарт. За кое си струва да се дадат повече пари - за по качествено SSD или за 2ГБ повече видео рам - в конкретния случай? Поздрави
 2. Acer Aspire 5738G

  Здравейте! Имам въпрос - а именно отворите на вентилацията на капака на лаптопа не са пробити, добре ли ще е да ги пробия или така нарочно са оставени?
 3. Здравейте, бихте ли си казали мнението коя от 2те подложки да си взема? P.S. Лаптопа ми е Acer Aspire 5738G, като единственето нещо, което ми загрява доста е хард диска, който се намира в средата, долу на корпуса. http://www.deepcool-us.com/Product/N29/ http://www.titan-cd.com/product/showPropad_en.asp?ProID=237#5
 4. Спор няма, но е 2 пъти по-скъпа, за това питам между онези 2-те на коя бихте се спрели?
 5. значи вмомента съм с тази от 2рия линк, който си дал. Ако по принцип харда ми държи около 55-6 градуса температура при сериозно натоварване, тя ми го охлажда до 50-1, а тази другата(DeepCool-a), съм я пробвал и тя ми смъква до 45, та за нея знам, че върши работа, но все пак другата ми изглежда доста добре, затова искам и други мнения.
 6. Acer Aspire 5738G

  Да, но прочетох в интернет, че за този модел това била производствена грешка, забравили да ги пробият, та за това искам да чуя мнения и тук?
 7. Acer Aspire 5738G

  Здравейте! Имам въпрос - а именно отворите на вентилацията на капака на лаптопа не са пробити, добре ли ще е да ги пробия или така нарочно са оставени?
 8. А може ли съвет за наистина качествена подложка 30-40лв, понеже хард диска ми загрява много, като дори миналата година изгоря, но продължава, а от чистене не се оправи. Хард-а ми се намира под тъч пад-а. Също така ми загрява и монитора в долната част, подложката би ли оказала някакво влияние и там?
 9. Здравейте, препоръчайте ми за моя Acer 5738 G подложка за охлаждане, главно хард диска ми загрява много, той се намира малко под тъчпеда, така че предполагам там трябва да има вентилатор, та... препоръчайте нещо до 30,35лв. Поздрави!
 10. Да, но на първата вентилаторите се падат над хард диска ми, а втората вентилаторите са от ляво и дясно на него... трябва ми нещо с вентилатор посредата и по надолу... или то това къде е няма такова значение?
 11. Както си стоях в Skype и изведнъж от нищото windows-a crash-на и повече не може да се пусне. Зарежда отначало, където е логото на acer и до там, после пуска някаква проверка и до там. Дали е софтуерен проблема?
 12. Значи лаптопа ми е Acer 5738 G и не отдавна ми изгоря хард диска. Новият който сложиха е на Seagate, въпроса ми е каква е долу-горе допустимата температура, защото постоянно стои на 50+ градуса и ми се вижда твърде много?
 13. Значи настроил съм си в Winamp(Settings->Global hotkeys-> отметка на enable default multimedia key support), като натискам fn+home/pg up/pg dn/end т.е. функциите за музика stop/pause/next/play.... да си работят както трябва. Но когато инсталирам Launch manager, клавишните комбинации нещо се разстройват и вече не работят така добре, като натисна fn+home (play) ми дава да избера кое CD да зареди, като натисна fn+end (next) сменя песните като побъркано без никакъв ефект. Та моля ви за съвет, какво да инсталирам или оправя за да работят нормално.
 14. Къде ги тези драйвери? И всъшност за какво по-точно служат тези бутони, които изискват драйвърите?
 15. Абсолютно същите проблеми имам и аз. За Winamp отваряш настройките на Global Hotkeys и най-горе даваш отметка на "Enable default multimedia key support..." и всичко бачка супер, за другите неща обаче и аз не знам как да ги направя да работят. Копчето в дясно от това за блутуута, също не работи и Fn+F2 не работи, явно трябват някакви драйвъри/настройки ... не знам.
 16. И при мен съществува същият проблем.
 17. Здравейте, та въпроса ми е има ли как към Ейсър-а (5738G) да свържа система 5.1 ? Знам, че има само един изход за слушалки/колони, но все пак? Предполагам звуковата карта е вградане и няма как да добавя друга? Поздрави!
 18. Acer + Sound system

  Намерих някакви дето са като USB флашка, но те са само с 1 изход и 1 за микрофон? Вършат ли работа, защото другите са по 40+ лв.
 19. Acer Aspire 5738G

  П.П. Ако може да се каже, то този лаптоп (изключвайки Linux), с коя операционна система би работел най-добре? Windows 7, Vista 64, Vista 32bit? Кое ще ме посъветвате да си сложа, като алтернатива? Поздрави
 20. Acer Aspire 5738G

  Благодаря, искам да Ви попитам също, на този процесор, ще има ли проблем да сложа Vista 64bit?
 21. Acer Aspire 5738G

  А да попитам кога по-точно ще е наличен 5738G, пишете "към 15-ти септември", но на 14ти наличен ли ще е, понеже имам идване към София и да си го взема. Поздрави! П.С. Ако може да ми дадете насока от центъра на София, как да стигна до офисът Ви.
 22. Acer Aspire 5738G

  А ще добавите ли някакви подаръци към 2-та модела на Ейсър? Поздрави!
 23. acer aspire 5739g

  Здравейте, какво стана с 5379? И ще има ли в наличност 5378G? Поздрави!
 24. Здравейте! Възнамерявам да си купя лаптоп, но ми трябва сериозен съвет, понеже ще уча архитектура, а и не само заради това ми трябва добър лаптоп. За сега съм се насочил към Lenovo SL 500, но ми се иска видеокартата да е по добра. Мога да дам до към 1200 лв, но искам да има поне 4 ГБ рам, добра видеокарта и що годе същите параметри. Можете ли да ми препоръчате други модели, или поне да кажете мнението си за този? Поздрави!