ilian_G

Потpебители
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Неутрален

About ilian_G

 • Rank
  Новорегистриран
 • Birthday 05/31/90

Contact Methods

Profile Information

 • От
  София
 • Интереси
  Интернет, компютри, гейминг, програмиране...
 • Лаптоп
  Acer Aspire 5738G
 • ОС
  Windows Vista
 1. Реших на направа една такава тема за тази серия и модели лаптопи. Защото аз лично съм собственик на един лаптоп от серията и ви влизам в положението. Нека всеки собственик на Acer Aspire 5738-серията (Z, G и ZG), ако има нужда от помощ, мнение, по специален софтуер и каквото и да е, от серията, нека тук да попита. Ще се опитвам да ви помогна максимално, не че съм супер специалист, но по назнайвам едно друго Надявам се да съм ви в помощ. Имате ли лаптоп от серията следете темата, ще пускам интересни статии и други неща
 2. Това на батерия ли ти го прави или когато си с зариядно? Да по принцип има един сайт (този руския) там има драйвери за XP, но не ти ги препоръчвам не за друго, а защото част от драйверите липсват (а и те там правят едни компилации, но не ми дъхват доверие - не съм ги пробвал). Но изчакай малко една седмица например и аз на моя лаптоп ще направа един пакет с драйвери за Vista. Защото при мен оригиналния Windows блокира след един ъпдейт от Microsoft, от нищото. Абе да се надяваме, че Windows 7 ще е добър и че ще пуснат драйвери за него.
 3. Ето това е модела, който си купих от вас http://laptop.bg/#/details/ACER/7/2253/ , а разбрах, че мога два пати да инсталирам оригиналния windows, който се намира на лаптопа как точно това трябва да стане?
 4. Ами ще пробвам. А разбрах, че оригиналния windows, който е на лаптопа може да се инсталира два пати и се питам как това става. Ако някои може да ми обясни горе-долу ще съм много благодарен.
 5. Така модела на лаптопа е Acer Aspire 5738G с Windows Vista Ultimate SP2. Инсталирах му всички възможно драйвери, които намерих в оригиналния сайт на фирмата. Оттук http://support.acer-euro.com/drivers/downloads_gd.html си въвеждам данните и тегля всичко възможно. Всичко си работи освен следните неща. LAN-а вкарвам му кабела и не иска да ми отчете, че има кабел, а на лампичките си показва всичко нормално. Сигнала от рутера си е ОК, няма проблем от страна на рутера! Иначе Wireless си работи. Bluetooth-то също не работи. При инстала на драйверите ми дава грешка. Иначе модела, да трябва да имам. Моля ви за помощ, защото всичко права както трябва, а не иска да работи нормално.
 6. windols xp

  Изтегли си Ubuntu, напълно безплатно е има и български интерфейс, ако искаш. В началото ще ти е кофти, ако не си работил с никакъв Linux досега, но се свиква бързо. А иначе да какво то и да си говорим все още масово се използва нелицензиран софтуер от всякакъв тип в домашни условия. Хубавото е че имаме развитие и в офисите 99.90% си е лицензиран.
 7. Мисля че се сещам какво ти изписва, но не съм сигурен. По принцип когато минаваш от Vista на по-стара версия на Windows-a се получава така. Аз съм с Acer Aspire 5738G предполагам, че и при теб трябва да е подобно. Влез в биоса, Main, потърси някъде SATE Mode и виж на какъв режим си. Ако ти е на AHCI го смени на IDE. И си готов. Вече би трябвало да нямаш проблеми.