Pet

Потpебители
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Неутрален

About Pet

 • Rank
  Новорегистриран

Profile Information

 • От
  Варна
 • ОС
  ---
 1. Здравейте , влезна ми муха в главата тези дни , да сменя старото леново т420 с нещо по-ново. И съответно почнах да гледам т440 и т540 какво предлагат. По едно време си викам - я да видя как са му слотовете за паметта , да знам сега ли да я поръчам или ще мога да си я сложа после и сам. Търся клипове в тубата как се разглобяват и......се шокирах. Шасито го няма и са си обикновенни пластмасарници. Поне на W серията са го запазили , но пък аз искам да си запазя част от финансите. Въпроса ми е кои производители все още ползват магнезиеви шасита ? owRbp02s qTb1Nwlx gzcUXvPb
 2. Първо искам да благодаря за разясненията ! като инсталирах примо рамдиск видях че няма опция да си избера къде да сложи имиджа на рамдиска , директно го слага на партишъна на операционната система който е SSD ? Сложих и другата програмка която препоръчахте и не мога да намеря въобще къде си е сложила имиджа.
 3. Добре де за двуканален режим трябва да имам два еднакви модула с еднакви тайминги и размер. От едната плочка ще взема 4гб , ще си я форматирам NTFS и ще сложа там суапа. Какво ще се случи с двуканалния режим на паметта ?
 4. ОК разбрах , обаче какво става в този случай с двуканалния режим на паметта ?
 5. Да 64 битов уин 8.1 има инсталиран. Не знаех че има заводски Т400 със интел Т9600 и нагоре. За рама малко ми е сложен въпроса. Ако сложа 6 или 8 ГБ рам , (8 е максимума) пак ще има нужда от суап файл. При SSD препоръчват да не се разполага суапа на него , понеже има гарантирани само определен брой записи , и трябва суапа да го сложа на HDD което ще е закачено на мястото на DVD-то , тоест на сата1 . Ще има бавен достъп до суапа ? На т420 съм така но имам 12гб рам и реално системата не ползва суапа. Какво имате в предвид да си направя RAM диска , на обикновенните дискове си правя един партишън 6 или 8гб ,в самото начало на диска където достъпа е по-бърз , и там слагам суапа. При SSD как да процедирам ?
 6. Благодаря за мненията ! Леновото единствено се мъчи като го ползвам за медиа сървър да стриймва. Реално фулХД филмите вече са над 7-8 ГБ. Целия файл се прекодира и отнема ресурс , за сравнение по новото Т420 прекодира за около 20-30мин , а Т400 по време на целия филм , като може и да засече няколко пъти. За процесора и аз си помислих че от 25 на 35 вата не е малък скок. И като цяло не е добра идея. За паметта не съм решил нищо все още , чакам мнения ! За SDD на мсата съм се объркал , мсата има на 420 и нагоре , значи ще взема стандартно ссд 2,5 инча , а сехашния хард ще отиде на мястото на сидито. Лошото е че сидито е на сата1 .
 7. Здравейте , все още си пазя стария лаптоп Леново Т400 и даже мисля да го ъпгрейдна малко. Процесор: Имам Intel C2D P8600 мога да го сменя с Т9600. Памет : имам 2 по 2ГБ в момента. Хард диск: оригиналния на леново 320ГБ не съм сигурен сега на 7200 или 5400. Ползва се да стриймва филми по мрежата към телевизора , музика и офис пакет. Като цяло от това което прочетох замяната на процесора няма да ми даде почти нищо , но не е толкова скъпа - около 30лв. Максималната памет която носи чипсета е 8гб - струва 70-100 лв. Мога да добавя на mSATA слота едно SSD 80гб за 70лв или 128гб за 130-150лв. Може и на мястото на HDD да сложа 2,5 SSD но трябва да взимам преходник към хард на мястото на CD. Какво бихте ми препоръчали вие ако имахте подобна машинка ?