bizzito

Потpебители
 • Content count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Неутрален

About bizzito

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • От
  Варна
 • Лаптоп
  Toshiba A305
 • ОС
  Windows 7
 1. Здравей, Пробвах и с двата варианта, като този на нвидиа е по-нов. И с двата е едно и също. Намалих детайла за да се види повече от фона. При намаляване и увеличаване фона не се променя. Иначе лаптопа си работи много бързо, без забележки. Като за такова видео си се вижда прилично графиката. Само това е, коет съм забелязал като прблем.
 2. Здравейте,Скоро си купих лаптопа от подписа втора употреба. Използвам го предимно за 3D моделиране със SWks. Настроен е да се пуска с външното видео NVS4200m. Днес за първи път го включих на външен монитор и забелязах, че фона на работния прозорец не иглежда много добре. По принцип е със сенки, които се преливат и явно на 15'' диспей не се забелязва, но на големия монитор изглежда назъбено и без плавни преходи. Освен това, някои от вградените "по-завъртяни" фонове въобще не ми ги показва, а вместо това бял фон. Пуснах програмата с вграденото видео Intel HD3000 и сложните фонове се покзват. По принцип NVS4200m е маaaлко по-добре от HD3000, но пък най-важните характеристики за 3D обработка са доста по-добре. Интересно ми е защо вграденото видео се справя по-добре от външното. Инсталирал съм стандартния последен драйвер от Nvidia. Ето ги и характеристиките: http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=752&gid2=581&compare=nvs-4200m-vs-intel-hd-graphics-3000-mobile NVS4200m vs Intel HD3000DirectX 12.0(11.0) vs 10.1Shader Model 4.1 vs 4.1Open GL 4.5 vs 3.0Ето и как изглежда картинката
 3. По принцип от време на време изчеват и линиите и петната, в момента например дисплеят е чист от няколко дни, няма някаква постоянна зависимост. При мърдане на екрана по-тънките линии изчеват, а по дебелите остават. При натиск на самия лаптоп, не на екрана също се усещат промени, но към увеличаване на дефектите запазвайки мястото си. От това, че от време изчезват мога ли да разбирам, че не е от матрицата?
 4. Здравейте, подариха ми стар проблемен лаптоп Compaq CQ56. Проблема е, че има черти и потна на някои цветове, например сини линии на бял фон и лилави точки на син фон. горе долу мисля, че мястот е постоянно. Ще помоля за помощ какво може да е, защото наистина няма възможност за сервиз. С техническата част няма проблеми. Лаптопа е почистен, преинсталиран и с последните драйвери. Когато е свързан външен монитор няма проблеми, както се вижда на последната снимка. Благодаря предварително!
 5. Иначе пък при спокойна работа си държи ниски температури и е стабилен, дори на 720p видео не вдига повече от 50-55 градуса. Дават до 72 градуса нормална работа, и наистина си е така, мине ли ги почва да цикли. А в AIDA 64 дават Tjmax 100 градуса. Затова се мисля, че просто тия новите хаспели са си така, с тия степинги, като се натоварят и почват да греят, а с вградено видео още повече. Не изключвам и варианта да не е закрепен добре охладителя, имам пресен опит със стария компютър. Взех го от ремонт и казаха че не ставал, а просто охлаждането имам чувството че просто беше пльоснато и закрепено. Оправих си го и сега си работи без проблем. Чакам отговор от продавача дали мога да си отварям кутията и да не ми отпадне гаранцията и ще го проверя това, така или иначе ще трябва да добавям RAM.
 6. Здравейте, ъпдейтнах биоса и сякаш сега проблемът изчезна. Две поредни нощи го оставям на тест и няма проблеми. Едната вечер беше на CPU+GPU stress test, вдига 72-73 градуса, но издържа. Но на втория ден вдигнах малко обема на паметта на видеото. Вдигна към 88-89 градуса и стана супер бавна системата. Притеснява ме, че градусите са много високи и затова го оставих само 40 минути. След това изкара пак цяла нощ само на CPU stress test. Ще трябва да купувам май външно видео за да не товаря излишно процесора. Иначе като цяло видеото ми върши работа. Ами това е за сега сякъш проблемът е решен. Само един последен въпрос, тези температури опасни ли са такъв период от 8-9 часа. Благодаря !
 7. Ако става въпрос за Sleep режима на Windows изключен е. Рестартирането става при натоварванe, през останалото време няма никакви проблеми.
 8. Здравейте,вградено е видеото, в процесора. Операционната система я изключвам, защото е оригинален Windows 7 и се ползва отдавна. Драйверите са последни версии от официалните сайтове.
 9. Здравейте, от една седмица имам нов компютър. Още първия ден реших да го изпробвам и вечерта преди да легна му пуснах тест при натоварване с Еверест. Сутринта като станах всичко беше като след рестарт. В Event viewer видях, че е изгаснал няколко часа след началото на теста. Грешката беше Processor kernel power ако не се лъжа. Като цяло компютъра си работи много добре, но вчера пак така оствих една CAD програма да изчислява и сутринта пак го намерих след рестарт. Предполагам не е нормално, но все пак реших да се допитам, защото компютъра е от последните поколения и може да има нещо, което незнам. Все още имам опция за връщане, а гаранцията е 2 години. Благодаря предварително! Процесор: Intel Core i3-4160 Дъно: MSI H81M-P33 GPU: Intel HD 4400 вградено RAM: Kingston HyperX 4GB HDD: Toshiba 7200 1TB Захранване: 450 W
 10. Здравейте, отдавна не съм писал, но развитие по темата има. Проблемът е решен. Смених охлаждането и всичко си дойде на място. Градусите са около 40 и компютъра си работи перфектно. Благодаря на всички за помощта!
 11. Active е на всичките планове. Ами като гледам май намирисва на ново охлаждане, явно там е проблема. Целта на темата беше да разбера дали имам проблем с чипсета, тъй като мислех, че топлината идва от него. Тия дни като намеря къде съм "прибрал" термолепенките ще разглобя пак и ще огледам за дефекти, но онзи ден поогледах и не видях явни дефекти. Благодаря за помощта!
 12. В бързината направих едни тест. Сложих прахосмукачката да дърпа от изхода на охлаждането и пуснах евреста на натоварване. Бях казал, че нямам датчик на чипсета, но явно има. Преди се появяваше за първите няколко секунди след като пусна програмата и след това изчезваше, но този път се задържа. На снимката се вижда как при пускане на прахосмукачката температурата на чипсета пада (двата участъка с по-ниска температура), докато на пресора не помръдва.
 13. Здравей, направих както ми каза. Разглобих, почистих, сложих индиго и хартия и стегнах. Отбеляза се само в единия край с площ около 10-20 процента. Това нормално при положение, че е без подложка. След няколко замервания установих, че при оптимален отпечатък да кажем над 80 процента от повърхността на процесора хлабината между радиатора и чипсета е 0.25 мм. Подложих медна пластина със същата дебелина върху чипсета с малко паста от двете страни. Знам, че е опасно, но отдавна исках да пробвам този вариант, според мен е най-добрия.Сглобих, но не можах да постигна никаква разлика в температурата, пак си удряше на максимума 83-85 градуса. Направо съм изумен, поне 2-3 градуса да беше паднала.
 14. ОК благодаря отново ! Ще пиша какво е станало.
 15. А ако се окаже това, имам възможност на работа да изравня повърхността на фреза и да ляга на цяло, хем ще се намали въздушната хлабина на чипсета. Това дали ще помогне ? Лепенката е подходяща, търсих я доста време.