electron

Потpебители
 • Content count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Неутрален

About electron

 • Rank
  Новорегистриран

Profile Information

 • От
  Spain
 • ОС
  ---
 1. Toshiba satellite c660

  Нормално е вентилатора да се пуска ако номиналната температурата на CPU и GPU е по-висока от нормалната. Разгоби го, почисти го, смени термична паста и си готов. Ако не можеш да изгориш GPU или северен мост и после ще трябва да се прави reballing.
 2. черта на изображенията

  Най вероятно лентов кабел на екрана. Ако е в гаранция, не го бутай ами върни на магазина...
 3. Лаптопа се изключва сам

  Може да е от батерията а може да е от контролера на батерията. Това е чип който контролира зареждането на батерията.
 4. Можеш да тестваш дали инвертора получава захранване. 19V и 3V Инвертора трябва да е същият. Лампа може да се сменя но много трудно. По ще ти е лесно да намериш друг екран за проба макар да не е същият модел. Да видиш дали ще светне лампата.
 5. Ако и двете матрици са 30 пина, LCD, и имат еднаква резолюция, би трябвало да светне матрицата, мо формата на 15.4 и 15.6 е много доста различна. Както ти каза Денис, единат е 16:9 а другият не. Няма как да го монтираш... Аз съм вързал и 13 инча матрициа на 15 и матрицата свети, но това е само за тест...
 6. Инвертор или лампата на матрицата както каза Gero, макар че на мен ми се е случвало радко на някои Sony Vaio да е от GPU. Виж дали има инвертер, ако има потърси един малък предпазител и виж дали е прекъснат... може да се смени.
 7. Лаптопа се изключва сам

  Може да има много причини... загряване, прекъсване на захранването... Пиши повече информация ако искаш помощ.
 8. Ако не рабоятят някои копчета, проблема може да е клавиатура, конектора, лентовият кабел или EC (Embeded Controler) Още му викат KBC. Може да е IT, ENE, Winbond... Конектора можеш да го измереш с уреда на ометър от двете страни на платката. Ако проблема е също с външна клавиатура, то проблема е в KBC-то. Може да се смени с друго, но се изисква малко опит, понеже има 128 крака.