Sevastiyan

Потpебители
 • Content count

  2
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Sevastiyan


 1. Здравейте

  В момента най-добър в този ценови клас е Acer Aspire V5-573G с IPS матрица в тази конфигурация. Екранът е с отлични ъгли на виждане и предоставя по-добри цветове, което според мен е от голяма важност за обработката на снимки и гледането на филми. Също така вградените колонки са четири на брой и предоставят доста добро качество на звукът. Този модел е и доста лесен за поддръжка в сравнение с другите два, заради лесния си достъп до всички съставни компоненти под сервизния капак. Охлаждането е добре осигурено от два вентилатора, а моделът подлежи и на ъпгрейд със SSD след време, без да е нужно премахването на стандартно вложеният харддиск. Самия лаптоп е доста тънък и лек, което го прави лесно преносим. Батерията за съжаление е вградена, но достъпът до нея е достатъчно улеснен. Тя е литиево-полимерна, което означава, че издържа на повече цикли заряд-разряд в сравнение с литиево-йонните батерии. Процесорът е ниско-волтажен и е запоен за дънната платка, тоест не подлежи на ъпгрейди. Все пак предоставя сносна производителност, която се равнява на Core i3-3110M, но с доста по-ниската консумация от 15W.

  HP ProBook също е нелош избор. Отново се забелязва изработка от алуминий по корпуса, който е малко по-дебел в сравнение с V5. Отново има лесен достъп до повечето компоненти и перката на охлаждането. Самото охлаждане е малко недомислено, защото само една медна тръбичка отговаря за процесора и видеочипът, което при по-високи натоварвания води до неприятно загряване в отляво на тъчпада.

  X550 е изцяло изработен от пластмаса и не е особено удобен за поддръжка заради трудният си достъп до охлаждането. Тъчпада и клавиатурата не ми бяха много удобни, когато ми се наложи да използвам този модел и затова не бих го препоръчал. Охлаждането обаче е по-добре осигурено от това на HP-то и не се забелязва неприятно загряване в зоната на palmrest-a. Звукът ми се стори по-лош от на HP-то, който пък е с приемлив такъв.

  Ето две ревюта на горните два модела:

  http://news.laptop.bg/revyuta/revyu-na-acer-aspire-v5-573g-krasiva-viziya-i-ips-ekran-na-tsena-ot-sredniya-klas/

  http://news.laptop.bg/revyuta/revyu-na-hp-probook-450-gla-tka-svezhest-za-biznesa/

  Дано съм бил полезен!

  Поздрави

  Богдан

  Благодаря много


 2. Добър ден,

  Искам да попитам за добър лаптоп до 1300 лева някъде. Интересуваме да е с добри параметри, но все пак да е здрав и с добър дизайн.

  Чувал съм например, че ACER не са добри, а напоследък LENOVO водят много, но няма такъв, който да ми йареса до тези пари.

  Изискванията ми са горе/долу:

  Intel Core i5 - Intel Core i7

  AMD или nVidia 2 GB собствена памет

  6-8 GB Ram

  750GB - 1TB харддиск

  15.6 инчов екран

  Трябва ми за филми, музика, интернет, обработка на снимки с Photoshop, работа с Microsoft Office пакет и по - слаби игри, като новите Need For Speed-ки.

  Насочил съм се към:
  http://laptop.bg/laptops-hp-Probook_450-hp_probook_450_H6P53EA

  http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V5_573G-acer_aspire_v5573g_NX_MCCEX_018

  http://laptop.bg/laptops-asus-X550_dark_gray-asus_x550vc_xx038

  Най - добро по параметри е HP-то, но дизайна на Асус-а и Ейсър-а по - ми допадат. Много важно е за мен и самото качество на изработка.

  Благодаря ви предварително.