ytpmarian

Приятели
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Неутрален

About ytpmarian

 • Rank
  Потребител
 • Birthday July 1

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • От
  София
 • Лаптоп
  Dell Inspiron 5520
 • ОС
  Windows 7
 1. На скоро имах същият проблем отново с Dell. Видео картата държеше 90 градуса и гаснеше почти веднага след пускането, а процесора си държеше нормални температури. Пробвах няколко пъти със смяна на термопастата, първият път сложих нормално количество, вторият път прекалих, но температурата не се промени. Накрая си купих въпросната термолепенка, която god_15 спомена. Замених термопастата на видеото с термолепенка, след което температурите се нормализираха и до сега не е имало проблеми.
 2. Пробвай с максимални настройки на самата игра и виж System Monitor-а. В Catalyst-а виж в "Power" настройките, от там мисля че може да се направи да работи AMD-то постоянно.
 3. HP павилион

  Това не мисля, че е проблем. Може да използваш куриер, което ще ти коства някаква транспортна такса, но поне ще е в оторизиран сервиз на HP.
 4. На Windows bench-а винаги ще ти отчита вградената видео карта. Дори и да махнеш нейните драйвъри Windows-а сам ще си намира видеото и някакви негови драйвъри, с които ще работи. Може да опиташ с настройка от Catalyst-а да се направи AMD-то да работи постоянно.
 5. Тeзи модели на Леново до 769лв - http://laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_G580 са добри за обща употреба. Другият вариант е http://laptop.bg/laptops-toshiba-Satellite_C55_A-toshiba_satellite_c55a126 , но Toshiba-та е изцяло изработена от пластмаса, което в някои случаи е проблем. Вижте дали ги има в Технополис, тъй като не мога да публикувам линкове.
 6. Здравейте, виждам че сте публикували темата в раздел геймърски лаптопи. За тези пари е наистина трудно да се намери хубав лаптоп за игри. За сега най-доброто решение е http://laptop.bg/laptops-hp-Pavilion_G6-hp_pavilion_g62301su_D4Y26EA, което се вписва в бюджета Ви.
 7. Забравих да спомена преди да направиш настройките на AMD-то да изтеглиш най-новите бета драйвъри. Поне при мен със stable версията на драйвърите не работеше, както трябва, но с бетата е супер.
 8. Здравейте, качили сте драйвърите? Ако не сте трябва да ги изтеглите от http://global-download.acer.com/GDFiles/Driver/Fingerprint/Fingerprint_EGISTEC_3.0.10.0_W7x86W7x64_A.zip?acerid=634534942626526970&Step1=NOTEBOOK&Step2=TRAVELMATE&Step3=TRAVELMATE%205760G&OS=ALL&LC=bg&BC=ACER&SC=EMEA_10 и да ги инсталирате.
 9. Здравей, не съм сигурен без интелския драйвър дали всичко ще ти работи както трябва... Затова ще ти предложа друго. Catalyst-та има отделен панел, от който ти си избираш кои приложения коя видео карта да използват. В този панел влизаш, като натиснеш десен бутон на Desktop-а и ще видиш "Configure Switchable Graphics". От него ти задаваш на всяка програма под какъв режим да работи(High Performance, Power Saving, Based on power source). За програмите/игрите, които искаш да ти работят с AMD-то трябва да им настроиш режима на "High Performance", а за тези с Intel-ската "Power Saving". За да си по-сигурен и да се убедиш, че видеото работи както трябва ти препоръчвам да си изтеглиш AMD System Monitor - http://sites.amd.com/us/game/downloads/amd-system-monitor/Pages/overview.aspx. Чрез него ще видиш какъв процент от видео картата се използва и дали въобще се използва от дадената игра.
 10. Здравей, за дисплея не съм сигурен, но мисля че е гланц. Относно филмите ще вървят ОК. За LoL-а... би трябвало да дава поне 40 FPS на средни настройки.
 11. Да, сега като разгледах лаптопите на тази цена, този е с най-добри параметри. Единственото е че при AMD панела за смяна на видео картите/настройките и драйвърите, както и ъпдейта за тях, са малко глупави, за разлика от Nvidia-та, но с това се свиква. Успех с избора! Надявам се да попаднеш на лаптоп, който ще ти върши работа
 12. Здравей, моят лаптоп е със същата видео карта и ЛОЛ-а върви без проблеми на Very High(със сенки и всичко) с 60FPS. За другите игри не мога да изкажа мнение как вървят, тъй като не съм ги пробвал, но и на мен ми казаха, че на по-тежките 3D игри щяло да се забележи слабата страна на видео картата, но се съмнявам ако наистина дадената игра е на минимални настройки. Поздрави!
 13. Проблем с "fn" бутона.

  Здравей, за да промениш настройките на "fn" бутона трябва да влезнеш в биоса. За целта рестартираш компютъра и когато ти се покаже логото на HP долу в ляво ще ти изпише "Press the ESC key for Startup Menu"(http://pickledpc.com/wp-content/uploads/2009/10/hp_splash1.jpg). След като натиснеш ESC ще ти се покаже меню(http://h10025.www1.hp.com/ewfrf-JAVA/Doc/images/396/c03536641.jpg), от което избираш "BIOS Setup"(с натискане на F10). Вече си в биоса. От там, с помощта на стрелките, отиваш до "System Configuration" където ще видиш "Action Keys Mode" то трябва да бъде Disable(http://h10025.www1.hp.com/ewfrf-JAVA/Doc/images/568/c02035200.jpg). Ако вече си му задал Disable натискаш F10 и Enter, за да запазиш настройките и да излезнеш от биоса. Ако имаш проблеми пиши Поздрави!