IvanSavov

Потpебители
 • Content count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Неутрален

About IvanSavov

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • От
  Пловдив
 • ОС
  Windows 7
 1. Lenovo Y510p

  За y510p в момента нещата са по добре. В момента сме с 320 (нещо си) драйвери от преди няма и 2 седмици. Почти всичките игри които играя се поддържат от Nvidia Experience (LOL, SC2, Diablo3, Metro 2033) и съм доволен.
 2. Аз си поръчах ей такова сладурче. До 1 месец трябва да дойде и ще се тества. SATA 2ND Hard Disk Drive HDD caddy/adapter for any uses 9.5mm height DVD dirve with SATA connector to the motherboard. It work with SATA Hard drive, and SSD (Solid State Drive) as well. This item Compatible with : Lenovo IdeaPad Y510P Y510PT Compatible Hard Disk : 2.5" 9.5mm SATA Laptop Hard Drive 1. Fast & Reliable connection, just as the primary HDD 2. Fully integrated into laptop, no cables/PSU/software driver needed 3. Dual boot, Support installation of 2nd operating system on the 2nd HDD and boot selection Package Content: 1 X SATA 2nd HDD Caddy for SATA notebook HDD (2.5" HDD) 4 X Screws
 3. Проблем с "Lenovo Ideapad Y500"

  Пробвал ли си през друг рутер/интернет дали ти ги прави същите въртели? Проблема може да е в лаптопа или в рутера (ако на друг интернет/рутер нета е добър постоянно, значи рутера ти е проблемен).
 4. Подаръците от Laptop.bg за ревюто . Ще тестваме сега и лаптопа как се държи с подложката.
 5. Дори всички устройства да са ти разпознати и да нямаш жълти точки в Device Manager-а, винаги е най добре да свалиш последните драйвери от сайта на производителя на лаптопа.
 6. http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDEQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.asrock.com%2Fnb%2Fmanual%2FM15.pdf&ei=AhoKUpODEsHYOeDcgegG&usg=AFQjCNGUrxJnBkRm6cFKzoOhRWT3-fQU4g&sig2=M8-u0MBejlZs9xqD2IUXEg&bvm=bv.50500085,d.ZWU Обаче няма да ти помогне с разглобяването. Няма видеа за разглобяване на този лаптоп. Мои познати го имат въпросния лаптоп и ако ми го донесат за почистване ще снимам разглобяването (ама кога ще го носят и дали ще го донесат е друга тема).
 7. Wireless на Dell inspiron 15 3521-5223

  От скоро много от производителите започнаха да се изтарикатяват и да предлагат драйвери само за Win8 и за никакъв друг Windows (наскоро цял ден се занимавах с едно Sony поради тази причина). Хубаво е първо да се провери по service tag (друг въпрос е, че въпрсония лаптоп не се разпознаваше да има такъв произведен от сони и дори за Win8 едвам намерих драйвери) дали има драйвери, но това в 40% от случаите не помага. Sony Vaio SVE14AG15M проблеми Преди няколко дена ми докараха този лаптоп Sony Vaio SVE14AG15M. Според сайта на Sony http://esupport.sony.com/US/p/model-find.pl?mdl=SVE14AG15M&PRODTYPE=9,26,2,1,77,72,24,54,5 такъв модел не съществува. Отварям след това сайта на Sony за България http://www.sony.bg/support/bg/search/nsearch/sve14ag15m и разбираме, че и там няма такъв модел.... След какво ли не търсене в сайта на Sony, който е ужасно организиран и неподреден, намирам модела. За съжаление не пазя линка и даже вече не помня как го намерих. Както и да е, разглеждам модела и тръгвам да свалям драйвери. Оказва се, че има драйвери само за Windows 8 и няма и помен от такива за Windows XP. Разбирам, че Microsoft трябва да си продават новите ОС, но това вече е върха на сладоледа. Не знам на кой нормален, човек му харесва Windows 8 (която става само за таблет или мобилен телефон), но да те задължават да си седиш с една ОС и да нямаш право на избор е огромна грешка. След това започнах един по един да намирам драйверите за този лаптоп и го нагласих и подкарах да върви под XP. Не знам какво им пречи на Sony да си качат драйвери за XP при положение, че такива има налични....... НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПРЕИНСТАЛИРАМ ЛАПТОП НА МАРКАТА SONY. Ако някой иска съвет как да си оправи (същия лаптоп или друг лаптоп с насилствено инсталиран Windows 8) да остави коментар. Ще ви помогна да намерите драйвери и да си качите XP.
 8. Какво значи нов вентилатор? Иначе е добре да се отвори лаптопа и да се почисти (смяна на термопастата на CPU и GPU, почистване на вентилаторите, почистване на изходите за въздух от праха а прах определено ще има и т.н.).
 9. Wireless на Dell inspiron 15 3521-5223

  Радвам се, че помогнах. За в бъдеще, ако някой има проблем може да пуска запитване за драйвери в тази тема http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=46100
 10. Преинсталирате си лаптопа/пс-то сам и след това нищо не ви тръгва? Отваряте сайта на производителя и не намирате драйверите за вашия лаптоп/пс или ако ги намирате, не намирате такива за windows-а който сте качили (това, че на официалния сайт на производителя няма драйвери за определена версия на Windows, НЕ ОЗНАЧАВА, че на този лаптоп няма да тръгне този windows)? В тази тема можете да потърсите помощ и аз ще ви помогна да си намерите драйверите. За да направя това ще ми трябва Hadrware ID на устройството което не можете да намерите (ако дадете и модела на лаптопа или серийния номер на лаптопа също ще помопгне). За да видите Hardware ID на вашия лаптоп/компютър трябва да направите следниет стъпки: Windows XP / Windows 7 (за 8 не помня, но май беше същото и в момента нямам пс с Win8 под ръка) Натискате с десен бутон на My Computer и отидавате на Manage След това натискате на Device Manager Намирате устройството с жълта точка (в момента нямам такова, защото всички драйвери са качени). След като намерите устройството което няма драйвери (това с жълтата точка) натискате на него с десен бутон на мишката и давате Properties След като сте дали Properties ви изкача следния прозорец. На него натискате на Details и след това от падащото меню избирате Hardwares Ids Записвате (или правите screenshot) на буктивте и цифрите които ви илизат на първия ред и ги поставяте в темата. Ще е удобно и да напишите модела на лаптопа или ако е домашен, модела на дъното. Също така е добре да споменете за кой Windows търсите драйвери (и 32/64 бита има значение също).
 11. Проблем!

  Причини за въртене на харддиск са: 1. Вирус (пише и чете нещо, може и keyloger) 2. Програма (има програми, например Skype които нон стоп правят конекции без ваше позволение и свалят някакви шитни и за това избягвам да ползвам skype) 3. Прецакан харддиск (пусни му chkdsk c /r в команд промп и ще си покаже)
 12. Проблем с ACER TM5740G

  А провери ли дали в BIOS-а се променя датата и часа ? Иначе по принцип когато има извършен ремонт за 1 седмица/1 месец/ 1 ден дори, гаранцията се продължава с срока в който не си ползвал техниката (1 месец = 1 месец повече гаранция 10000% ви го казвам в закона е упомената, само трябва в сервизната книжка да се запише дата на изпращане на лаптопа и дата на получаване).
 13. За старите игри им пусни емулатора за "windows xp". Това става като натиснеш с десен бутон на exe-то на играта > Properties > Compatability > Run this program in compatability mode for : Windows XP. Провери ли дали случайно в Power Option в контрол панела, не ти е сложена отметката на Balanced (recomended) ? Трябва да ти седи на High Performance.
 14. Странен проблем

  Обмисли и да го продадеш за части и да си вземеш нов лаптоп.