kroko

Потpебители
 • Content count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Неутрален

About kroko

 • Rank
  Новорегистриран

Profile Information

 • От
  Пловдив
 • ОС
  ---
 1. Ми много малко вероятно ми се струва за всичките тези години, през които различни производители са произвеждали LCD екрани с CCFL подсветка да са използвали едни и същи видове лампи - тоест с едно и също съдържание на агента вътре и съответно една и съща яркост и температура на светлината/дължина на вълната. То най-малкото различните IPS матрици имат и някаква разлика в цветовете и като са ги проектирали би трябвало да са се съобразявали с лампите които ще използват за да могат да постигнат желания резултат като цветопредаване. Има пък има TN матрици които светят по-синкаво от други, а и дифузерите им би трябвало да концентрират светлината повече перпендикулярно на екрана, щото така или иначе нямат широки ъгли на виждане, а при IPS е обратното - разпръскват я навсякъде. Аз просто исках да видя как ще изглежда с друга лампа с надеждата, че ще е по-ярка от преди. Ти сменял ли си лампа на IPS матрица и ако да какъв беше ефекта?
 2. От къде мога да си купя подсветка за IPS матрица - някой продавач в Ebay или пък някакаъв сайт/магазин в България? Ако някой си е сменял подсветката, моля да сподели резултата. Стигнах до извода, че лампата трябва да е специално за IPS матрици (примерно нещо с повече яркост или пък отределена дължина на вълната), защото аз току що приключих със смяната на моята потъмняла лампа с такава от работеща TN матрица, която изглеждаше доста ярко, но резултата е.............все едно нищо не е сменяно. Явно дифузерите им разпръсват светлината по различен начин и затова TN матрицата изглеждаше толкова ярко, но със същата лампа на IPS дифузери...........греда. Ако някой сметне, че не трябва или не иска да прави реклама, моля да ми пише лично съобщение.
 3. Ползвай двойно лепещо ако не ти се занимава да си купуваш и т.н. Просто си харесай място и го лепни там.
 4. Абе някой има ли представа дали се продава само кабела от захранването със сивата букса, която влиза в лаптопа. Вече имам две такива захранвания за смяна на кабелите - на единия му се счупи буксата и го снададох с друг кабел с букса от викиват, ама буксата е малко по-плитка от оригиналните, та излиза много лесно, пък лаптопа практически няма батерия. А вчера си цъфнах и на другия кабела, изолирал съм горе долу плюса и минуса, ама..... кофти! Пък захранванията си работят, не ми се купуват нови. Ако някой знае къде в София или в Пловдив се продват, или поръчка от някой сайт, ще съм благодарен за информацията.
 5. Recovery CD за z60m

  Благодара за линковете, ама първия е диск само с драйвери, които си ги има така или иначе в сайта на леново. Втория е май това което ми трябва, ама трябва да поразуча малко за сайта.
 6. Някой да има представа от къде мога да си поръчам или сваля Recovery CD за IBM Z60m TYPE 2529-F8G. Направих едни простотии, а и един вирус май направи малко поразии и така и не мога да възстановя работата на дяла от харда с ОС-ма. Не се предлагат вече за закупуване, а и понеже съм умна глава, така и не си направих CD когато можех. Та си мисля, че единственият ми шанс е да си намеря CD от някой човек със същия лаптоп или пък от някъде да си го сваля. Някакви идеи?