aisikterix

Потpебители
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Неутрален

About aisikterix

 • Rank
  Новорегистриран
 • Birthday 01/15/69

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • От
  stara zagora
 • Лаптоп
  Asus k50 IJ
 • ОС
  Windows 7

Contact Methods

 • Skype
  aisikterix

Recent Profile Visitors

1383 profile views
 1. виж модела на дънната платка какъв напиши го тук и ше проверя дали я имам. вероятно е тази (CIPTS v.2.2 10040) но ревизията може да е различна .Вероятно се е скапал южния мост CG82NM10.
 2. Ами ебати истинския ремонт.Хахаха.НАй напред се почва с презапис на BIOS.В някои от случаите не е до видеокарта ами скапан биос.Друг път е изпляскал мосфет захранващ видеото или северния мост.Как от тъмен екран и въртящи вентилатори разбра че е изгоряло видеото ,Чак ми е смешно за истинската диагностика и ремонт на лаптопи.
 3. Да поразмърдаме ли малко темата или вече е закопана
 4. Много е вярно това което ти казва колегата за номера на чипа.Да не мине за нов твоя или "духнат" или в по- добрия варант реболван.
 5. Може .Нов чип задължително и смяна.Иначе в "сервиз" с духалки и със сверизен работник с надпис на челото "не ми давай акъл кво да правя " не повече от месец.
 6. Значи не бързай да го отписваш лаптопа.Причините може да са много и най различни.От BIOS до сдухан видеочип.Опитай да презапишеш биоса с програматор ако имаш.Намери си схема и си провери напреженията по веригите за 19,5 и 3 волта.Понякога се оказва че един скапан кондензатор може да е причината за да няма видео на дисплея.Тия дъна са с видео на Nvidia.
 7. Здравейте, колко струва подмяна на чипа Nvidia MCP79U-b2 заедно с чипа?

 8. Извинявайте че се намесвам след толкова дълго време от създаване на темата но сега я прочетох .PID контролера си е доста читав .Не съм съгласен че е боклучав.Просто самата машина не е направена като хората.С тия керамики (китайски) няма как да достигнеш прецизна температура та ако ще и на скъпия PID да му сложат.С немските нещата стоят по малко по различен начин.Материала на нагревателя трябва така да е подбран че да излъчва в определен диапазон на инфрачервения спектър.В противен случай си купувате една печка с обикновени реотани за и около 1000 лева.Разработчиците на този тип машини са осъзнали този факт и от преди няколко години произвеждат станции с горещ въздух.Там температурата се контролира по прецизно то керамиките .Отделен е въпроса че при станциите с керамики има две зони .Долната затопля дъното до около 160 -170 гр.което намалява шанса на дъното да оцелее след една такава интервенция.Препечения чип е друга бира.Аз преди да си купя моята станция изчетох доста форуми(чужди) .Мнения за и против горещия въздух и накрая се убедих че с горещия въздух е сто пъти по добре от колкото с керамика.Особено ако станцията е с три зони на погряване.При този метод се увеличава шанса на дъното да живее след подмяна на графичния чип.Не се товари температурно толкова колкото при двете зони.Има и още подробности по профилите на станциите с три зони но не е тука мястото да ги напиша.Аз лично си купих HONTON HT-392 и смея да кажа че дъно рядко се скапва при смяна на чип.Трябва е малтретирано от някой малоумник с духалка за да се скапе.
 9. pavilion g6 2301su

  Не .не е просто сложих 32 битовата врсия и си дойде всичко на место.Явно под 64 битова система на windodws 7 не иска да работи.Друго обяснения не намерих.Пробвах с какви ли не драйвери изтеглени от къде ли н но не стана. Сега всичко си работи перфектно даже и драйвера за USB3.Благодаря все пак на отзовалите се колеги.
 10. pavilion g6 2301su

  И с driver genius съм пробвал не става.Не става и с драйверите от сайта.нещо или пропускам или почвам да си мисля че е скапана WI FI картата
 11. pavilion g6 2301su

  Здраейте колеги,купих си лаптоп -горепосочение модел но иам проблеми с инсталацията на драйвера на WI-FI адаптора.Операционната сисема е windows 7 64 bit.На официалния сайт има драйвери само за 8ца обаче.Сложих другите драйвери изтеглени от тук от там по хардуерна индетификация но за безжичния адаптор няма и няма.Толкова ядове съм нямал с инсталация на драйвер.Ако някой може да помогне със съвет или друго ше съм му благодарен.Слагах какви ли не но не става