Bryto

Потpебители
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Неутрален

About Bryto

  • Rank
    Потребител

Profile Information

  • От
    България
  • Лаптоп
    ACER , DELL , DELL1
  • ОС
    Windows 7
  1. Здравейте. Имам лаптоп Acer 5738G. С времето вентилатора за охлаждането ми започна да не смогва и за това си взех допълнително охлаждане. В последствие обаче почна да държи високи температури на процесора, дори и с подложката (80/85/88 температура). В един момент почна да ме притеснява и го оставих за около 2 години в шкафа. След време реших да го оправя и потърсих ново охлаждане за машинката, но се оказва че няма никъде такова охлаждане вече. Става въпрос че моя лаптоп е с 1 ГБ ATI video и охлаждащата платформа е 2 охлаждащи места повече. След дълго търсене разбрах че няма да намеря същото и реших да си взема само вентилатора да сменя. Взех си вентилатор, термолепенки и след като го обслужих както си му е редът.. Само процесора продължава да ми държи високи температури само при стартиран интернет прозорец, без да пускам нищо държи 43-45-50 гра. Но щом стартирам нещо температурите скачат на 89-90 и не след малко гасне. Потърсих да ъпдейтна биоса, евентуално да ми даде в биоса оборотите на вентилатора да пипна. Уви няма ъпдейт за биоса. Случайно някои дали се е зблъсквал с този проблем. Вече почвам да си мисля че проблема е в работната температура на процесора. Дали е възможно процесора да е повреден ?
  2. Здравейте колеги. От известно време на сам се мъча да си намеря охладител за този лаптоп, които е на доста годинки (4-5). Не успявам да намеря и се принудих вече да ви пиша, ако някои има инфо за такова охлаждане, ще съм безкрайно благодарен. Просто машинката е с много голяма сантиментална стойност и все пак работи още и то с Win7, имайки предвид че не е нищо особена. Но както казах има голяма стойност за мен и искам да я възрофя .... Благодаря предварително. http://www.computers.bg/tynkite_laptopi__nov_pogled_s_msi.html?subpage=3 Това е машинката (Модела) Ето как изглежда вентилатора : http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1409715905z.jpg http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/viu1409716020u.jpg
  3. Уйндоуса не приема Лоадера за Крака на Системата... Някакви идеи ??
  4. Здравейте на всички ... Имам едно запитване относно моделите "Inno3D". Един приятел си е взел телевизор Philips но не се сещам за модела. Въпросния телевизор има 2D, 3D, и още няколко варианта. Видео картата към която е вързан телевизора е Geforce GT240 Inno3D - HDMI изход. ProductInno3D Geforce GT240 Processor Cores96 Graphics Clock (MHz)550 Processor Clock (MHz)1340 Memory Clock (MHz)3400MHz GDDR5 / 1066MHz SDDR3 / 1400MHz GDDR3 Memory Amount512MB / 1GB Memory Interface 128-bit Memory Bandwidth (GB/sec)- Texture Fill Rate (billion/sec) - Пичагата си е качил една програма XBMC - http://xbmc.org/ . След като я стартира програмата отваря интерфейс които ти позволява да гледаш онлайн филми на 1080 без да ги сваляш. Тук е най-интересното че в тази програмата XBMC е заложено след стартирането й да превключиш на режим 2D-3D конвертор, след което слагаш очилата и се наслаждаваш на картината . Проблема е следния, картата изгоря в грамотевична буря и след това се опитахме да я подменим с друга но тя беше Radeon green HD 6450, след инсталирането на драйверите остановихме че не става(не дава да се превключи на 2D-3D конвертор). В последствие разбрах, че тези Inno3D видео карти са модел със собствен чип под системата Inno3D. Някои има ли представа каква видео карта ще може да произведе въпросното 2D-3D конверитане с програмката XBMC? Определено трябва да е Inno3D с 3D capable GPU graphics hardware controller + DirectX version 10. Коя карта в крайна сметка ще ми върши работа..? Благодаря предварително.
  5. Благодаря. Регистрирах се и писах вече. Надявам се да ми помогнат
  6. Здравейте. Имам следния проблем с Таблет DIVA Android. Като цяло където и да има възможност да се пише на български език се пише. Но най-интересното е че когато се опитвам да пиша (ИЗБЕРА) на Български език във FaceBook сякаш го няма инсталиран и не ми дава възможност да пиша на БГ което е кофти. Обичам да си пиша на кирилица и винаги пиша на кирилица, та ако някои може да ми помогне надявам се да пише. Благодаря предварително.
  7. След като се помъчих още малко с токовете по дъното стигнах до момента, че има проблем след буксата за зарядното към бутона които дава старта. Тока след като влезе през буксата почва да се губи. Нмерих познат които може да го занесе в сервиз където ще му направят тест на стенд за да се разбере какъв точно е проблема. След като установят ще пиша какво е причиноло зарядното на лаптопа след като е станал проблема. За момента това е. Неприятно на този модел е, че power board-ера не е отделна платка която да се смени като на други модели. Всичко е на дънната лпатка. Може да се подмени лесно бутона. Ето го дъното
  8. Старото зарядно го замерих и определено е заминало . Интересното е че с предишното зарядно работеше и изведнъж спря да зарежда батерията. След като взех новото зарядно лаптопа си тръгна но работеше на батерия и просто батерията се изтощи на максимум и изгасна. Днес го разглобих за да замеря токовете по дъното . Оказва се че в буксата влиза тока от жака, но не достига ток до бутона за старта на лаптопа. Съответно няма как да запали. Почвам да се съмнявам че е замасило някъде по дъното (от не изправното зарядно) и това да му пречи да запали. Всъщност като отворих зарядното, там където е запоена буксата към платката в диаметър около 1.4 см е почерняло с нагар. Да ли това не се е отразило на дъното ? Предполагам че трябва да го нося в сервиз където да го сложат на стенд и да го прегледат по основно. Аз го позамерих тук там с мултицета но това е което мога да проверя и което според мен е проблема в захранващата верига по дъното до бутона които пали машината .
  9. Здравейте. Имам следния проблем с този лаптоп "DELL Latitude D420" На няколко пъти зарядното имаше късмета да пада от високо . Нагледно нищо му нямаше но изведнъж спря да зарежда батерията и започна да намирисва на изгоряло / . Взех си ново зарядно, оригинално с точните параметри на предишното. Сега след като го включа зарядното в лаптопа не тръгва, но индикатора на зарядното върху блока свети, замерих го и стойности те са точни. Пробвах го на другия DELL които е на сестра ми и всичко си е ок. Да ли след като предишното зарядно е дало на късо и се е стопило нещо в него, може ли да се е отразило на буксата където се включва лаптопа ? Благодаря предварително : Владко