Fedayeen

Потpебители
 • Content count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Неутрален

About Fedayeen

 • Rank
  Новорегистриран

Profile Information

 • От
  Bourgas
 • Лаптоп
  Acer Travelmate 5760G
 • ОС
  Windows 7
 1. Благодаря все пак за помощта. Намерих решение и ще го публикувам тук в случай, че има и други хора с подобен на моя проблем. Решението се нарича една малка програмка nVidia Inspector с която успях да си намаля memory & shader clock-a а също и волтажа - всичко е ток. И друг път се е случвало сам да си отговарям.
 2. Всичко останало си работи добре. Всички тестове са passed. На High perfomance съм. Всичко тръгва дори на High detail. Единствения проблем е този freeze който с последните бета на nvidia v. 313 е малко по-незле. На минимален детайл, с изключен vsync, дори и с изключена geforce и само на вградената карта отново фриизва. Нямах време през първите няколко дни след като го купих и установих проблемът чак на 6-я ден. Вече не мога и да го върна. Не е истина колко съм разочарован и в момента търся единствено решение, а такова май в гугъл все още не съществува. А и фрииза си го има и в онлайн игрите (нямам лаг, не съм на wi-fi,пингвам се постоянно), в battlefield 3 (където е едва забележим и нефатален т.е. върви значително по-добре), също и само при работа с mozilla. Единственото, което постигнах е, че замених честите кратки фриизове - от рода на 0.5-1.0 секунда фрииз на всеки 10 секунди, до 2-3 фрииза в минута за по 1-2 секунди...е това успях да направя. Изглежда че от nVidia и пет пари не дават за да пуснат нормални драйвери. Като изключа от биоса вградената в дъното карта, GT630M значително си подобрява работата, стига до 220fps, но не спира да засича. P.S. Интересно е и това, че в нета моя модел не се предлага никъде с точно тази карта. Да не би да съм взел някакъв хибрид при който няма да има оправия? Intel Graphics 3000 int. + GeForce GT630M 1GB discrete. P.S.2 Сега видях проблема - просто за момент се сривам до 1.6fps това се случва и при двете карти независимо коя карта съм избрал за дадена игра.
 3. Преди седмица си купих лаптоп Acer Travelmate 5760G. За мое съжаление установих, че въпросната технология е върха на инженерната мисъл. 1-во създава някакъв ужасен (0.5-1.0 sec) FPS lag или Freeze. 2-ро опитах всички възможни начини да изключа вградената Intel Graphics 3000 (от device manager, от BIOS, през nVidia control panel), но безуспешно. При тотално изключване на GeForce GT630M проблемът си остава. Не съм gamer, играя 2-3 игри, но за да тестват системата свалих няколко от по-новите т.е. от най-новите. Всичко тръгва на High detail и е наред до момента в който не замръзне за около секунда...и така по 3-4 пъти всяка минута. Особено в онлайн е напълно unplayable. Та въпросът ми е какво още мога да опитам, пропуснал ли съм нещо или да си купувам още един лаптоп? Благодарско предварително.