I3eco

Потpебители
 • Content count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Неутрален

About I3eco

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • От
  Sofiq
 • Лаптоп
  Acer Travelmate 5740G
 • ОС
  Windows 7
 1. Ами в момента съм в Сливен и тук е малко трудно с това да се намери много кадърен сервиз, за това ще потърся още малко и ще видя какво може да се направи. Благодаря на всички, които отделиха от времето си за да вникнат в моя проблем!
 2. Ами незнам дали е пробвал, но предполагам, че е. Днес като си взимам лаптопчето ще го попитам. Но аз се съмнявам да е проблем в матрица или видеото. Просто когато възникна проблема ми даде черен екран, но екрана не беше изгаснал, просто светеше в черно. При опит да рестартирам машината нищо не се получи нито със старт бутона, нито с ctrl+alt+del. След това махнах зарядно и батерия и при следващ опит за старт на лаптопа, единственото което стартираше беше светлинката на бутона за включване, вентилатора на охлаждането, за момент светваше и една друга лампичка, която предполагам е за чек на харда(на картинката за обозначението й има 3 дискчета подобни на CD, подредени едно над друго), но хард не завърташе, след което всичко спираше и се повтаряше същия процес отново и отново, докато не вадех зарядното устройство. Нищо друго не реагеираше, а предполагам, че ако проблема е в екрана или видеото, би трябвало да си завърти харда, да стартира уиндолс, дори да се чуе звук, или евентуално да стигне до момента със синия екран и грешката, която често уиндолс дава при софтуерен или хардуерен проблем. Но при всички положения смятам, че харда би завъртял. Но ти благодаря за вниманието и старанието да вникнеш в проблема, и да дадеш своето мнение. Ако майсторчето не е направило това, което предлагаш, аз ще го пробвам, макар да се съмнявам, че ще има резултат.
 3. Винаги го почиствам редовно, и аз си мислех, че е видеото, но не е. Още повече проблема дойде при почти никакво натоварване на ресурсите на компютъра. А и аз следя постоянно температурите особенно през това горещо време. Иначе ти благодаря, че си се постарал да напишеш един ред и да ми дадеш своето мнение и предположение, понеже много само са гледали
 4. Значи занесох го в сервиз, след прегледа момчето не успя да установи точно какъв е проблема, но е някаде по дъното. Така, че ако някой може да ми помогне с намирането на дъно за Acer Travelmate 5740G много ще съм му задължен. Утре вечер ще публикувам и точния модел на самото дъно понеже сега не е при мен машината. Търся дъно втора ръка. Благодаря на администратора за отделеното внимание. На него и на всички останали посетили тази тема пожелавам никога да не ви се случва това, което ми се случи на мен. Въобще не е приятно
 5. Ами, то вече е малко късно аз го дадох в сервиз . Ще пиша после какъв е бил проблема и съответното решение за хората, които имат подобен проблем. Ако може все още да ми препоръчате място, от което мога да закупя изгодно хардуер първа или втора ръка.
 6. Здравейте, преди около час както си сърфирах из интернет, лаптопа ми даде черен екран без изобщо каквато и да е възможност да се влезе в менюто на task manager. Когато го изключих и пробвах да го пусна наново, единствено старт бутона светна, след което вентилатора се задейства, но нищо повече. Няма нито зареждане на биос, нито харда завърта, просто се повтаря цикъла на светване на лампата на старт бутона, завъртане на вентилатора, угасване и всичко това наново. Ако някой може да даде светлина върху проблема, ще му бъда много благодарен! Машината е Acer Travelmate 5740 с процесор core i3 350M на 2.27 GHz, видео карта Ati Mobility Radeon HD 5650 с 1gb собствена памет и 4gb DDR3 RAM. Пак поясня2вам, че на екрана нищо не излиза, стои си черен. Побвах при стартиране да припомпя F2, F8, ctrl+alt+del, но без никакъв резултат. PS: Искрено се надявам да не е изгоряло видеото !! Ако е в това проблема ще помоля някой, ако има информация откъде мога да си намеря същата видео карта, първа или втора ръка, на по-изгодна цена, да сподели, благодаря ви!
 7. Да и аз пробвах без нанасяне. Става една разплескана точка паста по средата, а краищата остават без паста. Може би би могло да се направи и така ама ще е необходимо по-голямо количество, а това не е желателно поне за лаптоп, доколкото прочетох. Значи остава нанасяне, като всичко зависи от качеството на консуматива, и качеството на нанасящия Ако някой не е съгласен моля пишете, има една приказка, че в спора се ражда истината, или по друг начин казано, чрез дискусия се достига до нея!
 8. Да предназначението ми е ясно, но имаше мнения, че при разнасяне с картонче, карта или найлон оставали въздушни мехурчета, които после пречели на температурния обмен. Та поради тази причина поисках мнения и на други лица.
 9. Моля, и дано да помогне и на други хора, които имат подобен проблем, за да не хабят така нерви като мен . Но препоръчвам да си вземете скъпа паста, ако ще го пастирате, например artic silver 5, понеже докато реша проблема изчетох доста форуми и изгледах доста клипове и хората препоръчват предимно нея. И само един въпрос към по вещите в тази процедура. Срещнах много противоречиви мнения за това дали пастата трябва да се разнесе, или да се капне и остави охлаждането да свърши тази работа, при притискането. Ако може да споделите вашето мнение ще съм ви благодарен!
 10. Еврика!!! И както ябълката паднала на главата на Нютон и той открил закона за гравитацията, така и при мен случайно се откри проблема. Бях се нервирал и го отворих да го почистя сам и да го пастирам. Реших обилно да почистя охлаждането със спирт, но не смеех да отделя вентилатора от радиатора на хийтпайпа (все пак това ми беше първо такова почистване и пастиране), но поради влагата лепенката се разлепи и те се отделиха. Между тях имаше стабилен слой от прах. А и явно никой не си бе играл да смени гумичката на видеокартата, беше заминала. Сега лаптопа мърка като коте, не изключва, дори и без охлаждащата подложка. Може да сваля още градусите, ако взема по-качествен консуматив, но за сега ще кара така поне известно време. Благодаря на всички, които отделиха от времето си и ми обърнаха внимание пожелавам ви по-малко ядове с вашите машини!
 11. Благодаря за вниманието! Да вентилатора работи. Духа хладен въздух, когато лаптопа не е натоварен, иначе духа топъл, дори горещ въздух. Натоварих видеото и процесора с две програми IntelBurnTestV2 и FurMark. Процесора натоварих с 2GB RAM, а видеото на резолюция 1366x768. За около две минути температурите на видеото и процесора достигнаха както следва до съответно 70 и 79 градуса . В момента в който махнах лаптопа от вентилаторната подложка, температурата на процесора скочи за секунди и компютъра изключи, когато тя достигна до 90 градуса +/- 2-3 градуса. Видеото беше с около 10 градуса по-студено в този момент. Ако някой може да ми каже, дали това е нормална температура на изключване за този модел процесори и ако не как мога да я повиша. Както посочих в първия пост модела е: core i3 M350 2.27 GHz l2 3mb cache.
 12. Здравейте, имам проблем с прегряване на машината. Дори при натоварване не по-голямо от 20% (примерно при пускане на flash игра в интернет или сваляне на торент с висока скорост + сърфиране в интернет) от възможностите на компютъра, процесора и видеокартата дигат до 90+ градуса и той се изключва. Закачени са на едно охлаждане, предполагам, че проблема е във видеото. Принципно четох пост, че този модел процесор работи до на 100 градуса при преносим компютър, но в биоса не намирам опция за промяна на температурната защита на процесора. Той е: core i3 M350 2.27 GHz l2 3mb cache, а видеокартата е: ATI Mobility Radeon HD 5650 с памет 1GB DDR3. Ако има значение биоса е Insydeh20 v1.14. В момента температурите на двете ядра на процесора са 43 и 44 градуса, а температурата на видеото - 54 градуса, при работещи само браузър (googlechrome) и торент клиент (utorrent, но торентите са спрени), като лаптопа е на охлаждаща подложка. Няма инсталирана антивирусна. Ако някой има идея какво може да се направи по въпроса или поне да може да ми каже как бих могъл да си дигна температурата на изключване на процесора. Лаптопа е почистван и пастиран съвсем скоро. Предварително ви благодаря за отделеното време.