Panko

Потpебители
 • Content count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Неутрален

About Panko

 • Rank
  Новорегистриран
 • Birthday 12/08/90

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • От
  Plovdiv
 • Лаптоп
  IBM x61s
 • ОС
  Linux
 1. Пробвай това; Изключи лаптопа, махни му батерията и го включи на зарядно, влез в Device Manager/Диспечер на устройства, цъкни на Battery/Батерии и деинсталирай Microsoft AC Adapter и Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery. Изключи компютъра, вкарай батерията и след това го включи. Влез отново в Device Manager/Диспечер на усторйства и натисни горе на Scan for Hardware change/Сканирай за хардуерни промени. Windows-а ще открие автоматично същите драйвери и ще ги инсталира. Ако това ти помогне прочети как се прави калибрация на батерията за твоят лаптоп. Възможно е да се е омазал самият драйвер, помагало ми е на няколко лаптопа, на други не се е премахвал проблема. Пробвай нищо не губиш. Другото нещо което можеш да пробваш е да вземеш друга батерия от някъде и да пробваш дали прави същият проблем, ако не го прави, значи батерията ти е проблема. Ако проблема не се реши с друга батерия е доста вероятно контролера да е заминал.
 2. Лаптопа, работи вече 2 дена без никакъв проблем. Проблема е бил в дефектно захранване. И защото пробвах 3 работещи захранвания от DELL, най-вероятно HP имат някаква защита или просто пинчето е по-късо на DELL-ските захранвания.
 3. Батерията на Compaq-a не работи. Вчера пробвах с на един приятел зарядното(явно имат някаква защита тези HP-та, защото пробвах с зарядно от DELL и заместител), тръгна лаптопа. Включих го с неговото зарядно ( БЕЗ БАТЕРИЯ ), тръгна без никакъв проблем. Пуснах му хирен, да му изчистя бад секторите на харда, но когато станах сутринта лаптопа беше загаснал, защото беше станало токов удар и сега пак същата мигаща светлина. Обаче пробвах неговото зарядното на друг лаптоп, не работи както трябва и прегрява адски много. Като дойде новото зарядно и като направя тестовете ще Ви кажа дали е било от него или има друг дерт.
 4. Здравейте, донесоха ми за ремонт и почистване въпросният лаптоп HP 6735s, лаптопа се включваше обаче грееше много, разглобих го и го почистих, смених му термопастата и лепенката, измих радиатора и смазах вентилатора. Инсталирах му Win 7 Ultimate 32bit, инсталирах всичките драйвери и програми, инсталирах му всички актуализации и вече работих на него около 6 часа без никакво загряване, температурите бяха по-ниски от нормите, защото ползвам отделна охладителна система. Започнах да инсталирам последната програма антивирусната и компютъра се изключи внезапно. На допир беше по студен от телесната ми температура. От тука започва същинската част: Лаптопа когато се опитам да го включа, видях, че на буксата на адаптера има жълто диодче което мига 8 пъти, в сайта на HP тази грешка означава, че има недостиг на захранване. Реших, че проблема е в захранването, пробвах с 65, 90 и 120 ватови захранвания, от работещи машини отново същата мигаща светлина. Когато махна и сложа батерията светкат за кратко 2 диода син и жълт - това било нормално според сайта на HP. Баба има същият лаптоп, само, че е COMPAQ и сложих батерията на нейният лаптоп и го включих и Win-а ми показа, че батерията е заредена на 89%, а програмата за батерията на HP ми каза, че батерията трябва да се калибрира - дотук ОК, само, че батерията не може да се разреди защото е заредена на 89% и като изключа зарядното работи 2 минути и спира, пускам компа отново и батерията е заредена на 92%. Когато се зареди на 100% е сложих на "неработещото" HP и то запали включи се Windowsa, но батерията не се зарежда от зарядното и компа се изключи, пак сложих батерията да се зареди - пак тръгна и така е и до сега и не иска да започне да се зарежда батерията. Пробвах и хард ресет, пробрах и калибриране на батерията с F2 - без ефект. Някой срещал ли е подобен проблем от Вас колеги, да даде някакъв съвет какво може да се направи, ще съм Ви много благодарен.