GeorgeN

Потpебители
 • Content count

  360
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by GeorgeN

 1. @nnext1, аз нямам проблеми с него, даже преди години той е доста подобни като него не малко работа са ми създавали. Просто знам що за персона е. Интересното е, че се задържа доста дълго на пазара и продължава в същия дух .
 2. Няма особен смисъл в начинанието, рационалното решението е нов лаптоп с по-добра графика.
 3. @ibbbo, в общи линии това е "гимнастиката", ако се използва готово модифицирано решение. Иначе негативния резултат..... може да се наложи презаписване на биоса с програматор, т.е. ще е необходима и хардуерна ненамеса.
 4. @Srefan, P, W, S -15.4" варианти. Трябва се провери добре лентовия кабел с мултицет/мултимер. Оделно м/у конектора на дъното и лентовия кабел има малко по-голям луфт и е необходимо някакво уплътняване след време. Средата и в която работи е малко по-агресивна, поради конструкцията на шасито.
 5. ODM производството на тайванския производител Clevo e доста разнородно, но почти винаги бюджетните решения имат доста по-добри алтернативи. Barebone мобилни платформи в България не виреят, дори многократно по-големите фирми от кварталния JAR не можаха да наложат ОЕМ брандовите си Радиос, Престигио и прочие. Продажбата на няколкостотин бройки годишно не е особено печелившо пред евтините готови гаранционни решения. Преди 7-8 години имаше смисъл от гледна точка на крайната цена. Сега единствено си струва, ако се асемблира high-end система.
 6. Гост_Планимир_*, никоя гаранция не покрива немарливоста на клиента, безплатен обяд няма! В случая на @ivanev лаптопа е с рапортувано сменено охлаждане, т.е. асус заплаща за извършен гаранционен ремонт, а наивния клиент е доволен, разбира се. "И вълкът сит и агнето цяло" в ситуацията, а в идеалния вариант за фирмата е и заплащане на почистване. Просто колегата е бил на "кеф", нищо повече.
 7. @kontev, RS 780M е много неподходящ за реболване, изисква доста добри познания за правила диагностика, иначе пари на вятъра. Отделно цената за нов северен мост и труд не си струва за този модел.
 8. Въпрос за aspire 7750G

  Вчера имах малко свободно време.....С модифицирания биос всичко работи, държи се стабилно в OpenGL среда и тества DirectX, според натоварване се включва интегрирано видео. При забрана на интегрираното видео и след рестарт, последва тъмна индия и естествено наложи SMD интервенция и програматор. След презписване и презапояване на биоса вичко си работи. Така или иначе трябва да погледне организцията на HD6850M
 9. @I3eco, повърхността на охладителя не е идеално гладка поради кристалната структурата на материала,термо паста подобрява термоконтакта с металната повърхност с многократно по-висока плътност, вследствие на което чрез нарастването на кинетичната енергия на атомите съответно се увеличава топлопреноса, но зависи и от ефективността на топлообменника. Термо пастата служи за подобряване на топлопроводимоста, пренасянето на топлина от монокристаления силиций към контактната повърхност на охладителя или иначе казано количество топлина се предава от областта с по-висока към областта с по-ниска температура. При поставяне на термо паста в средата на кристала, разнасянето зависи от приложената сила и разпределението на потенциалната енергия. В идеалния случай разпространението ще е кръгообразно, но все пак ще се равнесе в областите с най-малко съпротивление, така че може да не равномерно и да не покрие изцяло ядрото. Формата на кристала е правоъгълна, блоковете статична памет заемат кажи-речи 2/3 от площа на кристала, отделно топлоотделянето е не е равномерно разпределено по цялата повърхност. За предпочитане е нанасянето на тънък слой по цялото протежение на кристала. колкото до образуването на въздушни джобове, всичко зависи от задклавиатурното устройство. За разнасянето и се използва пластмасова шпатула или някаква пластика, в краен случай за еднократна употреба по-твърдо и и тънко картонче с идеално права страна. Общо взето всичко елиминиращо наличието на статично електричество.
 10. Видеоконтролерът е интегриран на дънната платка, т.е. не е на физически слот. Всякакви манипулации са неприложими, докато е в гаранция
 11. Ще добавя към написаното. Базовите стандартени биоси за X60, не поддържат нито една мрежова карта с N стандарт, но чрез редактиране (добавяне) на съответния сертификат в SLIC таблиците, може да се постави. Има и готови модифицирани решеня, като например - Zender bios .
 12. Bios на R60

  Така като гледам, сте тествали с друг диск, процесор и паметта не дава грешки или греша? Малко по-специализирана диагностика ще Ви е нужна. Може южния мост да се дъни, или някоя импулсно захранваща верига, а и самия биос чип.
 13. Bios на R60

  Те това е друго обяснение, значи можело. Както ви каза колега трябва да се направи диагностика и на южния мост, но няма как да стане в домашни условия. Пробвайте с друг процесор или направете стрес тест на този. Btw, коя е ревизията на биоса, защото в първите имаше не малко фиксове за чипсета на интел.
 14. Asus M 51 VR

  Моя съвет е, да не се учите на лаптопа си, а да използвате услугите на сервиз или някой по-компетентен познават. Все пак, ако смятате, че може да се справите или искате след това да създадете работа на някой колега.... Развивате с кръстата отверка седемте винтчета на капака (cover-а) от долната част (bottom case) на лаптопа. Изваждате капка, като го повдигате от дясно на ляво. Развивате винчето от скобата на оптичнот устройство и внимателно го избутвате напред с плоска отверлка. След като го извадите, демонтиране скобичката на оптичното устройство. Монтирате я на новото оптично устройство, поставете го обратно плъзвайки го в гнездото. Ако конектора, или скобата опира , трябва съвсем леко да натснете пластмасата на bottom case (дънната кутия където е винтчето) / притиснете леко дъното натискай слотовете на паметта докато влезе.
 15. Acer Aspire Още Рам ?

  Гост_doshkov89_*, марката няма значение, важното е да е съвместима с вашата, която е налична в лаптопа. Предполага се, че би трябвало да ги тества, а дали е друга тема. Това да не е от промоцията, една памет на цената на четри? Вземи им кажи да си коригират цените, вместо да правят копи/пейст на малоумни новини. P.S сега видях, че става дума за DDR2, така че по-става, но на автора не му влиза в употреба.
 16. @denisbg, само внимавай с ревизията на чипсета на Асуса и си запиши оригиналния фърмуер, преди crossflash-а. @vertexe, готови схеми бол, кажи-речи 12-14 лв с външно захраване и най-вече хубав пик контролер, а китаеца може да го....
 17. @Stefan, принципно какъвто е въпроса такъв е и отговора. Вметката ми за хлебарницата не е напразна. Първо се започва с марката и точния модел на лаптопа! Не са универсални, иначе е съвместим със S серията и не само, но трябва да си кажете точния модел. Виртуалния боб, не помага особено в ситуацията! Отделно самия лентов кабел си има парт номер, т.е. може да го потърсите с: google.com, yahoo.com, bing.com, alexa.com, ask.com, baidu.com и прочие.
 18. javor_k, като за начало диагностиката нещо не ми харесва, там вие си знаете кой я е направил. Не знам с какво е конфигуриран лаптопа Ви, но цента му за работещ е към 200лв +/-, така че си правете сметката.
 19. За този ли става дума http://lionelectro.com/? Че некадърен, некадърен е ,ама е и мошеник от класа! ЕИК 121325400 , със седалище - Дианабад бл.58, адрес на управление - Овча Купел 2 бл.41Б партер и МОЛ Сребрин Тодоров - 0896165286 http://servicesf.free.bg/ , автора да ме извини за иронията.
 20. Въпрос за aspire 7750G

  Mда, с базовите биоси е все тая. Сетих се, че съм правил ъпдейт до 1.20 и след това префлаш с модифициран. От Catalyst драйвера "configure swichable graphics" се конфигурираха видеоконтролерите, но не съм правил по особени графични тестове за стабилност и прочие. Под ръка ми е дъно от 7750G с 6650m опаткано по лан. Тези дни, може би ще го оправя и ще го тествам, за да не пиша на сухо. Иначе биоса е този - http://dox.bg/files/dw?a=211469e920
 21. Въпрос за aspire 7750G

  @fallangel, обновете си биоса, мисля че при 1.20 нагоре се отключва биоса за video configuration. Иначе преди това се ползваше модифициран биос с добавена поддръжка. След това горенаписаното.
 22. t61p vs t500

  T500 има малко по-здрава конструкция на шасито и панти. От гледна точка на хардурера, хардуерната акселерация на HD3650 е за предпочитане, а и в OpenGL среда се представя по-добре от FX 570M (8600M).G64GLM (обичното 8600M с променена транзисторна матрица) е и малко проблемен видеоконтролер. Имате по-бърза DDR3 памет, която е и по-евтина при евентуален ъпгрейд. Използваните матрици при Т500 са по-контрастни, без особено видими изкривявания в ъглите. На вложените WUXGA в Т61p единствения им плюс е нативната full hd резолюция. Цената е малко височка, а и хард диска и паметта лесно се заменят, така че не са особен критерии при избора.
 23. Asus K52De

  Погледнах в сервизната база, нещо са променили оторизацията , но там и в публичното FTP последната официална версия на биоса е 208. ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/nb/K52DE/ Btw, чакам един тайванец да ми отговори (ако има друга версия), но най-вероятно ще ме препрати към един много прост чех,
 24. Въпрос за aspire 7750G

  Деинсталирайте наличните драйвери на видеоконтролерите. Свалете си драйверите от сайта на Acer според операционната система. Първо инсталирате драйвера на вграденото видео (HD3000), а след това на дискретното. От AMD Catalyst драйвера отивате на "configure swichable graphics" и може да избирате с кое видео искате да страртира.Отделно може да конфигурирате кои приложения с кое видео да работят. По принцип, ако всичко е по дефолт и в зависимост от 3D графиката, при нужда се включва дискретното видео.При автономна работа (работа на батерия),трябва да стартира дискретното видео, без значение от настройките.
 25. Asus K52De

  Прилагате резултат от две различни версиии, явно на едната библиотеката не е пълна и показва некоректни данни. Всички графични процесори от Mobility Radeon HD 5400 серията имат по 4 растерни оператора и 8 текстурни блока, така че при ефективна честота от 750МHz -Pixel Fill Rate 3GPixel/s и Texture Fill Rate 6 GTexels/s. Максималният теоретичен трансфер на паметта на видеокартата при 64 bit разрядност на шината и 1.6GHz ефективна честота – 12.8GB/s. Видеото поддържа интерфейс PCI-E 2.1 x 16, а в случая работи на x8, в общи линии все тая. Видеото е прекалено слабо, че да изпълни дори капацитетa на PCI Express 1.1 при X8. Oт Phenom II X4 (AMD P960) има смисъл при изпълнението на инструкциите от повече от две нишки, иначе Athlon II P320 ще се справя по-добре. Ако искате да компенсирате маломощното дискретни видео с процесора, прираста в някой игри, дори може да е отрицателен. Колкото до биоса, ще погледа утре в ftp-то на Асус и ще ви кажа коя е последната официална версия.