GeorgeN

Потpебители
 • Content count

  360
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

29 Добра

About GeorgeN

 • Rank
  Стар потребител

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • От
  Burgas
 • ОС
  ---

Recent Profile Visitors

3434 profile views
 1. @nnext1, аз нямам проблеми с него, даже преди години той е доста подобни като него не малко работа са ми създавали. Просто знам що за персона е. Интересното е, че се задържа доста дълго на пазара и продължава в същия дух .
 2. Няма особен смисъл в начинанието, рационалното решението е нов лаптоп с по-добра графика.
 3. @ibbbo, в общи линии това е "гимнастиката", ако се използва готово модифицирано решение. Иначе негативния резултат..... може да се наложи презаписване на биоса с програматор, т.е. ще е необходима и хардуерна ненамеса.
 4. @Srefan, P, W, S -15.4" варианти. Трябва се провери добре лентовия кабел с мултицет/мултимер. Оделно м/у конектора на дъното и лентовия кабел има малко по-голям луфт и е необходимо някакво уплътняване след време. Средата и в която работи е малко по-агресивна, поради конструкцията на шасито.
 5. ODM производството на тайванския производител Clevo e доста разнородно, но почти винаги бюджетните решения имат доста по-добри алтернативи. Barebone мобилни платформи в България не виреят, дори многократно по-големите фирми от кварталния JAR не можаха да наложат ОЕМ брандовите си Радиос, Престигио и прочие. Продажбата на няколкостотин бройки годишно не е особено печелившо пред евтините готови гаранционни решения. Преди 7-8 години имаше смисъл от гледна точка на крайната цена. Сега единствено си струва, ако се асемблира high-end система.
 6. Гост_Планимир_*, никоя гаранция не покрива немарливоста на клиента, безплатен обяд няма! В случая на @ivanev лаптопа е с рапортувано сменено охлаждане, т.е. асус заплаща за извършен гаранционен ремонт, а наивния клиент е доволен, разбира се. "И вълкът сит и агнето цяло" в ситуацията, а в идеалния вариант за фирмата е и заплащане на почистване. Просто колегата е бил на "кеф", нищо повече.
 7. @kontev, RS 780M е много неподходящ за реболване, изисква доста добри познания за правила диагностика, иначе пари на вятъра. Отделно цената за нов северен мост и труд не си струва за този модел.
 8. Въпрос за aspire 7750G

  Вчера имах малко свободно време.....С модифицирания биос всичко работи, държи се стабилно в OpenGL среда и тества DirectX, според натоварване се включва интегрирано видео. При забрана на интегрираното видео и след рестарт, последва тъмна индия и естествено наложи SMD интервенция и програматор. След презписване и презапояване на биоса вичко си работи. Така или иначе трябва да погледне организцията на HD6850M
 9. @I3eco, повърхността на охладителя не е идеално гладка поради кристалната структурата на материала,термо паста подобрява термоконтакта с металната повърхност с многократно по-висока плътност, вследствие на което чрез нарастването на кинетичната енергия на атомите съответно се увеличава топлопреноса, но зависи и от ефективността на топлообменника. Термо пастата служи за подобряване на топлопроводимоста, пренасянето на топлина от монокристаления силиций към контактната повърхност на охладителя или иначе казано количество топлина се предава от областта с по-висока към областта с по-ниска температура. При поставяне на термо паста в средата на кристала, разнасянето зависи от приложената сила и разпределението на потенциалната енергия. В идеалния случай разпространението ще е кръгообразно, но все пак ще се равнесе в областите с най-малко съпротивление, така че може да не равномерно и да не покрие изцяло ядрото. Формата на кристала е правоъгълна, блоковете статична памет заемат кажи-речи 2/3 от площа на кристала, отделно топлоотделянето е не е равномерно разпределено по цялата повърхност. За предпочитане е нанасянето на тънък слой по цялото протежение на кристала. колкото до образуването на въздушни джобове, всичко зависи от задклавиатурното устройство. За разнасянето и се използва пластмасова шпатула или някаква пластика, в краен случай за еднократна употреба по-твърдо и и тънко картонче с идеално права страна. Общо взето всичко елиминиращо наличието на статично електричество.
 10. Видеоконтролерът е интегриран на дънната платка, т.е. не е на физически слот. Всякакви манипулации са неприложими, докато е в гаранция
 11. Ще добавя към написаното. Базовите стандартени биоси за X60, не поддържат нито една мрежова карта с N стандарт, но чрез редактиране (добавяне) на съответния сертификат в SLIC таблиците, може да се постави. Има и готови модифицирани решеня, като например - Zender bios .
 12. Bios на R60

  Така като гледам, сте тествали с друг диск, процесор и паметта не дава грешки или греша? Малко по-специализирана диагностика ще Ви е нужна. Може южния мост да се дъни, или някоя импулсно захранваща верига, а и самия биос чип.
 13. Bios на R60

  Те това е друго обяснение, значи можело. Както ви каза колега трябва да се направи диагностика и на южния мост, но няма как да стане в домашни условия. Пробвайте с друг процесор или направете стрес тест на този. Btw, коя е ревизията на биоса, защото в първите имаше не малко фиксове за чипсета на интел.
 14. Asus M 51 VR

  Моя съвет е, да не се учите на лаптопа си, а да използвате услугите на сервиз или някой по-компетентен познават. Все пак, ако смятате, че може да се справите или искате след това да създадете работа на някой колега.... Развивате с кръстата отверка седемте винтчета на капака (cover-а) от долната част (bottom case) на лаптопа. Изваждате капка, като го повдигате от дясно на ляво. Развивате винчето от скобата на оптичнот устройство и внимателно го избутвате напред с плоска отверлка. След като го извадите, демонтиране скобичката на оптичното устройство. Монтирате я на новото оптично устройство, поставете го обратно плъзвайки го в гнездото. Ако конектора, или скобата опира , трябва съвсем леко да натснете пластмасата на bottom case (дънната кутия където е винтчето) / притиснете леко дъното натискай слотовете на паметта докато влезе.
 15. Acer Aspire Още Рам ?

  Гост_doshkov89_*, марката няма значение, важното е да е съвместима с вашата, която е налична в лаптопа. Предполага се, че би трябвало да ги тества, а дали е друга тема. Това да не е от промоцията, една памет на цената на четри? Вземи им кажи да си коригират цените, вместо да правят копи/пейст на малоумни новини. P.S сега видях, че става дума за DDR2, така че по-става, но на автора не му влиза в употреба.