vigo_m

Потpебители
 • Content count

  54
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Неутрален

About vigo_m

 • Rank
  Стар потребител

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • От
  BG
 • ОС
  ---

Recent Profile Visitors

1137 profile views
 1. Обновяване на форума

  Oт това, което аз виждам смея да твърдя, че е пострадал масива от криптовирус. Вероятно са заминали и автоматичните бекъпи пак по тази причина. Админите - не са виновни, тези криптовируси са наистина голям проблем, буквално една машина заразена в мрежата стига. С уволнението им няма да постигнете нищо - за сега няма 100% ефективен начин за защита от тези гадини. Има хардуерно решение от редовен бекъп на отделни носители, което си е трудоемка работа. Форумът трябва да се направи отново, не губете време, а колкото до програмиста - видял е, че не може да се справи с декриптирането и се е отказъл - по-добрия вариант вместо да ви дава напразни надежди. Адски кофти, един от любимите ми форуми, пишете го отново, това е решението. Успех!
 2. Благодаря на всички за отделеното време и съвети, макар и късно все пак за да е от полза и на други - проблемът наистина се оказа в адаптора.
 3. Модел: Lenovo ThinkPad X200s Адаптор: Оригинален 90W на доста годинки... със специфичен звук когато е включен. Проблемът: При извадена батерия и натоварване (Тест с Prime или Aida) гасне. Чистен и със сменена паста и термо пад преди месец и нещо. Не е пробвано с друг адаптор, подозирам именно него - други идеи? Благодаря предварително!
 4. Зимният семестър е още далеч, а Medion от хранителен маркет като Aldi е просто?! Може по тази "логика" да видите дали нямат при доматите или бананите лаптопи в Rossmann или в Rewe... , а от тая "категория" са и Lidl ... Майтапя се - идеята е, че това са неподходящи места! Леново имат Campus Program - продават бизнес модели на по-ниска цена за студенти, подобни имат и HP. По-горе правилно са Ви насочили към графични, мобилни, работни станции, защото именно това ще е нужно, а не нещо на промо или Acer&Sony лъскави играчки еднодневки. Fujitsu Celsius H710 - идва и с операционна система, като архитект (a не IT) може и да нямате достъп до DreamSpark - тогава този лиценз ще Ви е адски нужен! Самата машина е страхотна, аз лично съм работил на предния модел, а този е по-хладен и по-производителен. HP Elitebook 8540w - по-стар, но върхов хардуер от горния, по-добър екран, една идея по-здрава кутия. Още един по-бюжетен вариант от друг голям търговец на втора ръка машини - цък.
 5. Важна промяна във форума

  Отказвам и аз да модерирам - не е за мен, би ми било съвестно да санкционирам хора, които се опитват да изкарат някой лев в тези трудни времена за всички ни. Но благодаря и оценявам дипломатичният отговор на @god_15. ПС: Ники Барудов/KaMeA, не се познаваме, но искрено желая и аз здраве, а и на всички - то е най-важното!
 6. Важна промяна във форума

  Нямам нито една подажба тук, но влизам предимно за да следя "Борса", ей така, защото имам по-голямо доверие на този форум пред други и наистина ценово нещата винаги са били нормални за сметка на безсънните нощи на монополистите... Явно е защо ще правите тези "нововъведения", знам какво е положението, дори доста време издържахте натиска. Иначе аз конкретно - просто ще сменя форума когато го развалите и толкова. Адиос!
 7. Проблем с Lenovo X121e батерия

  Малко височка ми се вижда цената за смяна на процесора, той е на крачета, не е BGA, но всеки сервиз си прави собствена политика, а те специално не са от вчера в бранша. Но горното е предвид, че е поен AMD CPU, като, че по-голям смисъл има в продажбата след отремонтиране, но Вие си знаете. Имайте предвид, че и при двата варианта има сериозен риск от сериозно обезценяване предвид проблемите, които реално, ако действително с в charger процесора, едва ли са само в него, той по същество изпълнява, добре е да се види цялата захранваща част на платката писта по-писта, но да не давам акъл на по-можещи от мен.
 8. Lenovo y510p

  Важно е да е 64bit операционната система, по-добре Windows 7, по-оптимизиран е с последните сервизни пакети, 8 за сега абсолютно не ми допада.
 9. Проблем с Lenovo X121e батерия

  Kaква точно модификация на Х121е - ако е с Intel CPU на цокъл и сменят charger процесора на ниво компонент, а не цялото дъно си заслужава, но малко ме притеснява, че не посочват точна причина за по-високия ток към клетките, всъщност каква диагностика са правили - по телефон ли комуникирате, защото, ако е така, кажете им да Ви драснат един мейл, телефоните работа не вършат! Захранващият адаптер тестван ли е?
 10. Даммм типично спестяване нискокласна Adda - 1 турбина, два пойпа и то с контакт по между си... Дали ще е дълготрайно решение при гейминг или сериозни натоварвания... въпросът е реторичен... Все пак са два пойпа, можеше и да е един... Колкото до Y570 - охладителят е по-добре направен - доста по-къс тръбен път, цялостно решена алуминиева турбина, медни ламели, а и лаптопът е по-скоро гейм отколото среден мултимедиен клас. Там проблем са пантите...
 11. Да, но именно такива неща на могат да се видят при партиди предназначени за USA или белите EU държави... Пляскат насам каквото им падне в ... каквото им падне, пък ние се радваме все едно ни е дошло без пари за Коледа...
 12. Просто не смятам, че дори и с Kepler ядро + i7 може да се охлажда адекватно в това шаси, аз смятам, че в дългосрочен план това не е добър избор, но като погледна останалите алатернативи с тези характеристики в този бюджет с матов екран и наистина нещата не са особено розови... Добре е авторът да каже точно за какво ще ползва лаптопа - лаптоп се взима за конкретна дейност.
 13. Kaкъв е мониторът - марка и модел? Наскоро да е инсталиран нов софтуер, въобще обяснете какво се е случило доколкото можете по-подробно.
 14. Липсата на добро фиксиране и луфта ще доведат до усукване, а и без това самата рамка и капака не са от здравите. Не било проблем - ми проблем си е! Лаптоп середен клас не трябва да има такива дефекти, вероятно Laptop.BG си подбират доставчика или не са случили на дефектна бройка, но това не означава, че моделът и конкретно Asus нямат този проблем, впрочем много от лаптопите за обща употреба страдат от лоши сглобки, в този ред на мисли, авторът просто да си вземе една нова матрица, че като се пресуче тази да да си има резерв, като знам "подмоста" колко са отзивчиви въобще се чудя как са се ангажирали да го сменят...
 15. Не е нормално да "са така" този дефект със сигурност ще даде отражение в бъдеще, гледайте да го смените с някой без луфтове, ако въпбще има Asus без проблеми...