davon

Потpебители
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by davon

 1. Освен скритият андминистраторски акаунт да ти е с различна парола от твоя акаунт, за друго не се сещам.
 2. Добро предложение и добра инвестиция! Авторката няма да има проблем с отварянето на страници в близките 50-100 години.
 3. На моя в настройките имаше възможност за избор на различна парола.
 4. Най-удобно за работа е да избереш големина на шрифта, която не ти затруднява зрението и същевременно да не се налага да скролваш в работната площ. Това веднага измества въпроса към избор на големина и качество на екрана. Ако ще говорим за 15.4", сега съм на такъв, на който нативната резолюция е 1920/1200. На тази резолюция изглежда убиствено фино и сладко, но текста е прекалено ситен и красотата му не компенсира натоварването на зрението. Само за графика става. Отначало бях оставил резолюцията и увеличил големината на шрифтовете в уиндоус и мозилата, но невъзможността да се уголеми шрифта на останалтите приложения обезмисляше този ход. Пробвах различните поддържани резолюции и избрах 1280/800 - най-приемлива за моето (уж нормално) зрение при този размер на екрана. Но дори и оптимално подбрана, тия TN дисплейчета не може да се сравняват с комфорта на S-PVA матрица. Над 4 години ползвах Eizo с таква матрица и просто като си залепя погледа на монитора спокойно си го гледам по цял ден. А при тия, уж някакво лъскаво, луксозно на вид, но натоварват очите и я мръднеш малко главата, я нещо се променило в картината - ужас...
 5. И моя го взех с убунту. Досега не съм имал контакт с тая ОС или друга дистрибуция и ми беше интересно. Почовърках колкото да се убедя, че не ми върши работа. Махнах го с hiren's bootCD, по точно с мини ХР, че ме домързя да правя партишъни и формат под дос.
 6. И аз карам без антивирусни. Досадни са и безсмислени при липса на секретна информация. За мен те не се различават от зловредния софтуер - взимат ресурс, шпионират, правят каквото си искат без да питат, пречат на исталации и мрежи. На принципа съм, че културата на поведение в нета е в основата за предпазване. Общо взето ползвам само firewall, парола на акаунта, онлайн сканиране на съмнителни файлове, избягване на подозрителни линкове, програми и файлове, формат и преинстал от време на време. По този начин си спомням за съществуването на зловреден софтуер само като видя такава тема в нета.
 7. Лаптоп за временни нужди

  Взех HP Elitebook 8530w втора ръка от фирма с 6 м. гаранция. Пушка е.
 8. Здравейте! Отдавна не съм в час с технологиите и имам нужда от съвети и мнения. Предстои ми живот по квартири за известно време, което усилва желанието ми да заменя стария, настолен компютър и монитор с кинескоп, с нещо по-лесно за пренасяне. Ще се опитам да опиша възможно най-точно какви са ми нуждите, за да ви улесня. Лаптопът ще го ползвам предимно за обучение на някои от продуктите на Adobe и за четене на книги. След като се установя някъде смятам да взема настолна машина с голям и качествен монитор за работа, а лаптопът ще го ползвам като помощен - за книги, нет и дребни неща, вместо да превключвам различни приложения на основния компютър - досадно и разсейващо е за мен. Разгледах хардуерните изисквания на програмите, които ще ми трябват: - Intel® Core™2 Duo - 3-4 GB of RAM - 1024x768 display (1280x800 recommended) with 16-bit color and 512MB of VRAM А лично моите предпочитания и нагласи са: - Intel и Nvidia (ако вграденото видео не отговаря на горните изисквания) - екран над 15 инча, с матово покитие, да не товари очите - хард - в момента на сегашния и 160 гб са ми предостатъчни, като половината е пълен с музика и излишни неща - "фен" съм на HP, предполагам заради предишния ми безпроблемен лаптоп, но не съм фанатик - лаптопът ще се ползва в домашни условия, едва ли ще се разнася навън - рядко ще се ползва без зарядно - външният вид няма значение - ще се ползват външна клавиатура и мишка, т.е. и клавиатурата и падът нямат значение - навит съм за втора употреба - цената - според изброените параметри. Предполагам, че за нещо временно и слабо натоварено биха стигнали около 600 лв., особено ако е втора ръка, но само предполагам. За друго не се сещам в момента, очаквам с интерес вашите мнения и предложения.
 9. Сигурно се е напълнил с буби или някоя част е дефектирала.
 10. Въпрос за поставяне на SSD

  И мен ме интересува същото. А дали има място за SSD и без да се маха оптичното устройство? Някои модели са така проектирани, но дали на всеки може да се приложи... Ще следя темата с интерес.
 11. Мнения за ASUS X53e

  Супер е! Бъзикам се. Напиши по-подробна информация, за да получиш компетентен отговор. Например модел, характеристики на частите, гарация има ли, от фирма ли го купуваш или частно лице, какви дефекти има и т.н. В момента, както си задал въпроса, може само да се гадае дали си струва.
 12. Лаптоп за временни нужди

  Не оспорвам, просто съпоставям параметрите спрямо временните ми нужди. Защо да взимам лаптоп с по-добри параметри, като след 6 месеца смятам да взимам добра настолна конфигурация и лаптопа на практика ще го ползвам като настолен букрийдър? Важното е до тогава да се справя добре с ъдобитата.
 13. Лаптоп за временни нужди

  Предложението ти е супер, но някои параметри идват в повече от нужните ми. 6 гб рам, съблазнителното SSD би ми стигнало, другия хард ще ми е излишен, видеото само със споделена памет ли е, защото според Adobe, за фотошоп CS6 трябват поне 512 мб собствена памет. Добро е, но съм прекалено практичен и ще ми тежи на съвестта тоя 750 гб хард. Май и видеото не е подходящо, но може и да бъркам защото не разбирам.