DeepShadow

Потpебители
 • Content count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Неутрален

About DeepShadow

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • От
  Стара Загора
 • ОС
  Windows 7
 1. Именно,с оглед на нелошите спецификации на тринити процесорите-ниска консумация,топлоотдаване,по-добро вградено видео спрямо конкуренцията и т.н. си мисля,че биха били доста добра алтернатива за мобилни машини.На това се базира и въпроса ми по-горе...
 2. dell xps 15z прегряване

  Може...смяна на термопаста/профилактика ,а ако има опции в биос-а за настройки на вентилатора - да се сложи според дадените опции като обороти.
 3. Здравейте,laptop.bg...Бих искал да попитам дали се очаква внос на модели мобилни машини с CPU Trinity AMD A10 и ако "Да",в какъв срок би станало ? Запитването им е свързано с избора на мобилна машина среден клас за мултимедия и интернет евентуално...Поздрави.
 4. Основно търся преносима машина за мултимедия,интернет и по-рядко за умерен гейминг ... като бюджета ми е максимум цената ,на която са тези два модела.
 5. @god_15 , явно не съм се изразил добре по-горе... 580-цата си е тазгодишен модел и е ясно,че се предлага от самото начало с Ivy Bridge и Kepler . Поста ми беше провокиран от твърдението,че леновото държал високи температури,които се наблюдаваха при повечето 570-ци,при които иначе имахме компоненти от предходното 2-ро поколение,докато вече се слага Ivy Bridge и Kepler,които с по нов технологичен (22nm) процес,при който има по-малко греене... Конкретно в моя случай ,се колебая именно между асус-а и 580-цата поради близката им цена ,но и при двата вариант едното е за сметка на друго,все пак за тези пари-толкова ...
 6. Hp envy 15 vs Asus n56 ?

  Какъв точно е хардуера на двата модела,които сравняваш ?
 7. Lenovo Ideapad Y580

  Ее,как един топ 4-ядрен процесор трето поколение+такова видео няма да се справи с full hd видео... ? Ще си го папка,та ще пита и за още... Дори с вграденото HD4000 ще си ги плейва спокойно.
 8. @Virginia10 , благодаря за съвета ... при 580-цата вече има 3-то поколение процесор и видео,които са по нов технологичен процес,при който има по-малко греене.Относно температурите на твърдия диск - според мнение на собствениците на леновото,харда държи градуси в диапазона 45*/46*С-54*С,в зависимост дали е натоварването,което е допустимо,но не и идеално...Големия минус на леновото с цена от 1699 лева (като този вариант е именно конкурента на асус-а заради близката цена) е дисплея с по-ниска резолюция,както и гланцовото покритие.В случая трябва да се жертва едното за сметка на другото - по-добрия дисплей и сервизното обслужване при асус-а или по-добрия хардуер и висока производителност при леновото ? Като цяло дилемата не е никак малка с оглед цената на двата модела ,която за БГ не е малка...
 9. Аз съм пред абсолютно същата дилема и се колебая между асус-а и 580-цата...бих се радвал за преки впечатления ,както и мнение от екипа на laptop.bg .
 10. Провери от настройките на аудио драйвера под windows за моментните настройки...
 11. Освен честотата на процесора да се влияе от това дали машината работи на зарядно или батерия...в режим батерия да сваля честотата с цел да пести батерията,това би трябвало да се оправи от настройките за перформанс...
 12. Щом е за гейминг и бюджета го позволява,определено асус-а...едно ниво над леновото е като дисплей,шаси и охлаждане,не на последно място и по-доброто видео.
 13. Машината не е никак лоша за нет и мултимедия...би трябвало без никакъв проблем да си плейва видео с висока резолюция,дори и Full HD.По-вероятно е нещо от софтуерен характер да прави проблем,има ли инсталирани драйвери за вграденото видео,нека се проверят самите настройки на видеодрайвера или да се тества с друга версия.Друго,за което се сещам е да се пробва плейването именно с посочения по-горе PotPlayer,който е изключително успешен,лек и завършен плеяр...Посочили са колегите и да се провери и хардуерното ускорение дали е пуснато ,което се прави от настройките на самия флаш плеяр в You2be или Vbox...Ако автора е от София и проблема го има ,то нека занесе машината в магазина,от който го е закупил,където ще му се обърне максимално внимание и професионални грижи.
 14. Ревю Lenovo Y580 FHD

  Над 55 градуси вече става опасно за един твърд диск с плочи...Особено ако работи продължително време на такива високи температури.
 15. Вероятно,инсталирани ли са на различни дялове на твърдия диск ? Трябва да те пита преди зареждане на ОС коя избираш,ако инсталациите са направени коректно ...