icemans

Потpебители
 • Content count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Неутрален

About icemans

 • Rank
  Редовен потребитИ

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • От
  Бургас
 • ОС
  Linux

Contact Methods

 • Skype
  dobri25
 1. Acer 5738Z - замръзва

  Гост_Petkov23_*, твоят лаптоп 5738Z ли е или някаква друга буква? Скоро се занимавах с един 5738G - и при него темп. на харда бяха много високи, но като цяло при тези модели харда е на много кофти място и няма как да се охлажда изобщо.
 2. Acer 5738Z - замръзва

  Оказа се не добре поставен процесор - вече е ОК!
 3. Acer 5738Z - замръзва

  Разглобен-сглобен и проблемите продължават. След сглобяването имаше напредък - вчера работеше повече от час без проблеми. Инсталирах му разни ъпдейти и т.н. Накрая пак започна да се "дърви". Днес пробвах пак нова преинсталация - мина на половина. След първия рестарт, когато трябваше да си довърши инсталацията заби! Сега съм пуснал Виктория-та през Mini WinXP-то на Hiren-а. Вчера преди да го отворя пробвах и да махам плочките на РАМ-та една по една - и с двете замръзваше по един и същи начин.
 4. Acer 5738Z - замръзва

  В Safe mode не замръзва Малко по-късно се захващам с разглобяването.
 5. Acer 5738Z - замръзва

  За съжаление няма как да пробвам с друга РАМ или хард диск. Там където беше лепенки, сложих лепенки - не съм променял нищо относно това. Преди седмица отварях за същото един 5738G, с който нямах проблеми след това. Процедурата е една и съща и затова си мисля, че и с този трябва да съм се справил както трябва. Но довечера и аз си мисля да го разглобя наново и да го сглобя. А иначе днес установих, че замръзва когато започна да работя нещо. В смисъл: сутринта го пуснах и го оставих поне 5минути да си работи без да го пипам. После размърдах мишката и не беше замръзнал все още, но след няколко клика се случи!
 6. Отворих въпросния лаптоп да му сменя термопаста и лепенки. Всичко мина ОК, но след пускане не искаше да зарежда нормално. Замръзваше на Welcome screen-а. Пробвах всички възможни диагностики и тестове и накрая реших да го преинсталирам. ОК, но след преинсталацията пак замръзва - този път обаче поне се логва и след малко замръзва и нищо. Иначе всичко изглежда, че си работи както трябва - клавиатура, тъч-пад и всички останали бутони, не загрява. Забелязвам, че и в графичните програми на Hiren Boot cd-то пак така забива след кратка работа. На какво може да се дължи. Мисля си пак да го отворя да видя да не би да съм пропуснал нещо, но си мисля, че щом бут-ва, зарежда - даже се и инсталира, няма да е по сглобяването. Пусках и тест на хард-а мина ОК. М/у другото Victoria-та не го детектва - не знам защо. Но пробвах с tool-а на WDC.
 7. Acer Aspire 5738G

  Там е работата, че бяха се разрушили на парченца и не знам каква дебелина да взема. За това исках някой със същия модел да каже как се е справил.
 8. Acer Aspire 5738G

  Аз да използвам тази тема - може ли вместо термолепенки да се сложи паста или разстоянието си е голямо и са си нужни?
 9. Хм! Аз мисля, че проблема не е в самото СД, защото на друга машина работи. Мисля, че под слот god_15 има в предвид самия IDE конектор на у-вото. Аз мисля, че там може би да е замърсено нещо.
 10. 1. Драйвер за CD-то - Ако е от драйвер, ще прави ли мизерии и при буут? 2. Настройки в BIOS- а - какво точно имаш в предвид? Коя настройка може да го кара да се държи така неадекватно? 3. Замърсен слот? - и аз клоня най-много към това, но се чудя как е най-удачно да бъде почистен. 4. С друго CD има ли същият проблем? - нямам друго СД да пробвам. Имам от R51, но те са по "дебели" и ми се струва, че няма да влезе.
 11. ПроблемЪт е следния - не всеки пЪт СД-то се показва в Windows Еxplorer-а. Понякога се показва, но не чете дисковете - вЪрти диска, но не показва сЪдЪржанието. Даже и много трудно подкарва бутващи дискове. Днес го пробвах на 2 IBM R51 и там нямаше проблеми - колкото и пЪти да го демонтирах и монтирах наново всичко си се показваше коректно и си четеше дисковете. Дайте някакви идеи. Изключвам проблем с ОС тЪй като и при Boot се затруднява.